Slovenija

Policija še naprej išče koroško deklico

Ljubljana, 22. 03. 2012 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je bil oče koroške deklice obsojen na tri leta in pol zapora, policija nadaljuje iskanje pogrešane deklice. Kriminalisti so opravili nov pogovor z dekličinim starim očetom, Svetovalnica Akcija! pa je prekinila sodelovanje z dekličinim očetom, ker naj bi se obrnil proti njim.

Potem ko je bil oče koroške deklice v četrtek na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu obsojen na tri leta in pol zapora zaradi odvzema ter zanemarjanja petletne hčerke, policija iskanje pogrešane deklice nadaljuje.

"Med aktivnostmi, ki so jih v zadnjih dneh izvedli kriminalisti, je tudi vnovičen pogovor z dekličinim starim očetom. Kriminalisti so razgovor z njim opravili izključno zaradi pridobitve novih podatkov, ki bi pripomogli k čimprejšnji najdbi deklice," so zapisali na PU Celje. S tem se je policija odzvala na sporočilo Svetovalnice Akcija!, da naj bi celjski kriminalist v sredo izsiljeval dekličinega starega očeta.

Vodja svetovalnice Matic Munc je namreč zapisal, da je bil dekličin dedek "žrtev načrtnega izsiljevanja" s strani zagovornika Boštjana Verstovška in celjskega kriminalista. Ugotavlja pa tudi, da se je dekličin oče, ki mu je svetovalnica doslej stala ob strani, v dogovoru s svojim zagovornikom obrnil tudi proti njim. "V takšnih pogojih mu seveda ne moremo več opravljati svetovalnega dela in mu nepreklicno odpovedujemo pooblastilo," je zapisal Munc. Pozneje je tudi sporočil, da ga je Verstovšek obvestil, da je dekličin oče že 16. marca odpovedal pooblastilo Svetovalnici Akcija!, vendar o tem niso bili obveščeni.

Slovenjgraško sodišče je dekličinega očeta v četrtek obsodilo na zaporno kazen treh let in pol. Njegov zastopnik ob izreku sodbe Erik Šuler iz Verstovškove odvetniške pisarne je takrat napovedal pritožbo. Dejal je, da je bil obsojen nekdo, ki je zgolj želel zaščititi svojo hčer pred nevarnostjo, ki ji je pretila.

Spomnimo. Petletna deklica iz Mežice je pogrešana od marca lani. Dekličina mama, ki ji je sodišče deklico pravnomočno dodelilo v varstvo in skrb, svoje hčerke ni videla od oktobra 2010.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

McMillan
23. 03. 2012 00.32
+6
No da se ne boste preveč spraševali zakaj ni sodišče to in zakaj ni policija to, zakaj je tak kot je. Kot vsi korošci in okolica vedo, da je sodišče SG in PU SG ter kresalov mož in njegovi kompanjoni vpleteni v številne podkupnine, nepravičnosti, sodnik sodil napačno, policijsti imajo tam šerifove pristojnosi dejansko delujejo kot ena velika združba s oblastjo in pol. Da ne govorimo o švercanju v 90ih. Kaj se pol čudite da je sodnik tako določil!
Darko32
23. 03. 2012 09.57
+2
Res je tukaj gre za organiziran kriminal, ki ga hočejo sriti za poštenjem in preganjanjem tega moškega. Pod krinko zaščite tega otroka se na vse pretege hvalijo kako smo pravna država. Pravna država je umrla v trenutku, ko so obsodili tega očeta. Edina rešitev je: 1.) da se odpusti vse komandirje policisjkih postaj 2.) odpusti vse načelnike policijskih uprav in se jih zamenja.) 3.) Premesti vse sodnike iz tega sodišča in se jih nadomesti z posebnimi tožilci 4.) TAkoj razveljavi odločitev, da se otroka dodeli materi 5.) Sprejme odločitev, da je edini zakoniti skrbnik OČE. Dokler se tega nebo naredilo gremo samo še proti Albaniji in si podamo roko z GRČIJO. PROPAD je neizbežen. Sedaj bo žrtev malo. Potem pa jih bo na tisoče.
alesko-
22. 03. 2012 20.48
+0
"oče, ki mu je svetovalnica doslej stala ob strani, v dogovoru s svojim zagovornikom obrnil tudi proti njim". Ja kaj pa zdaj????
cyklon
23. 03. 2012 00.57
+2
Kaj,ko bi Muncu dali možnost,da sam pove,če je to sploh res!!??
rob01
22. 03. 2012 20.20
+5
ZAKAJ SE DO DANES NI RAZČISTILO VSEH NAPAK IN SKRIVALNIC IN NEZAKONITIOSTI URADNIH OSEB?! Najprej je potrebno obsoditi vse uradne osebe, ki so delale "manjše napake", ki naj ne bi imele vpliva na potek dogodkov! Ali res, kdo trdi, da te napake niso odločilne? Uradne osebe same! Potem menim, da se bo našla tudi deklica!
overlord580
22. 03. 2012 18.58
+6
Upam da je z njo vse o.k, in da je ne bodo našli.
Balki30
22. 03. 2012 19.57
+2
Pattrisha
22. 03. 2012 18.50
-1
mislm da večina misli, da je deklica nekje na varnem, pri neki družini... sama si pa zastavljam vprašanje: ali je še vedno živa ? ...
papasmurf
22. 03. 2012 19.58
+3
cyklon
23. 03. 2012 00.58