Slovenija

Policija voznike poziva k strpnosti in treznosti na cestah

Ljubljana, 19. 07. 2014 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija voznike poziva k strpni, trezni in previdni vožnji. Pred odhodom proti turističnim ali bolj obiskanim krajem naj vozniki preverijo stanje in razmere na cesti, še svetujejo policisti in dodajajo, da je treba poskrbeti tudi za varnost premoženja, ki ga puščate doma.

Voznik
Voznik FOTO: Thinkstock

Policija opozarja na slabše varnostne razmere na cestah v poletnih mesecih ter voznike poziva k strpni, trezni in previdni vožnji.

Zaradi gostote prometa, vzdrževalnih del in interventnih dogodkov so ponekod možni zastoji ali vsaj upočasnjen promet, pojasnjujejo na policiji in udeležence v prometu pozivajo k upoštevanju predpisov.

Danes že dolgi zastoji na poteh proti Hrvaški.

Na Policijski upravi (PU) Novo mesto ugotavljajo, da se varnostne razmere v cestnem prometu v poletnih mesecih vsako leto nekoliko poslabšajo. Samo minuli konec tedna so alkoholizirani vozniki na območju PU Novo mesto povzročili tri prometne nesreče, v katerih je bilo devet udeležencev poškodovanih, med njimi dva huje, so navedli v sporočilu za javnost.

Kljub prizadevanjih policistov se po njihovih navedbah številni udeleženci v prometu še vedno ne zavedajo svoje odgovornosti. Mnogi s prehitro in tvegano vožnjo, pogosto pod vplivom alkohola, ogrožajo svoja življenja in življenja drugih udeležencev v prometu.

Na PU Novo mesto vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo k doslednemu upoštevanju cestno prometnih predpisov. V poletnih mesecih, ko je prometna obremenitev večja, na cestah pa veliko več kolesarjev, motoristov in pešcev, naj bodo še posebej previdni in strpni.

Telefoniranje med vožnjo je prepovedano.
Telefoniranje med vožnjo je prepovedano. FOTO: Thinkstock

Tudi gorenjski policisti voznike opozarjajo, naj pred odhodom proti turističnim ali bolj obiskanim krajem preverijo stanje in razmere na cesti, vozijo naj s prilagojeno hitrostjo, po svojem prometnem pasu, v pravi smeri vožnje ter na ustrezni varnostni razdalji.

Uporabljajo naj varnostni pas, otrokom med vožnjo naj ne dovolijo zapustiti svojega sedeža, vozniki pa naj vozijo primerno obuti. S seboj naj imajo zadostno količino vode, v vozilih naj otrok ne puščajo samih, opozarja policija.

Svetuje še, naj na javnih mestih skrbniki poskrbijo za svoje živali, pa tudi za svoje premoženje. Torbic in drugih vrednejših stvari naj ne puščajo brez nadzora ali varstva, v javnosti naj ne razkazujejo denarja, kartic in drugih vrednejših predmetov, pazijo naj tudi na svoje otroke.

Policija državljane opozarja, naj ob odhodu od doma poskrbijo za varnost premoženja. Vrata naj bodo zaklenjena, okna zaprta, dragocenosti in denar ustrezno shranjene, ključi pa pospravljeni, navajajo na policiji.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

POŠTENO JEBENO
20. 07. 2014 06.55
+1
Policija naj pokadi moj ponos
scipio
19. 07. 2014 18.36
+0
tile naši zastoji so angelska godba proti nešetevilnim in vsakodnevnim STAU-om na nemških, CODA-m na italijanskih, BOUCHON-om na francoskih in CONGESTION-on na angleških avtocestah. Večina lokalcev tega seveda ne ve in rinejo z glavo skozi zid, loveč ne vem čigave izgubljene minute, prehitevajo po desni brez potrebe tako kot so njihovo očetje prehitevali v škarje, ko se je vozilo na morje še po ridah in s fički in NSUprinci, in tako pogosto v smrt. taki smo in takle mamo.
nesre?ko
19. 07. 2014 15.26
+2
Kaj je že to vinjeta???
nesre?ko
19. 07. 2014 15.25
+2
Popiješ štiri pire dva jegra in imaš mirne živce.
gangsterist
19. 07. 2014 15.04
+4
kaj za stanje na ac moram tudi vinjeto kupit?
Krtaksn.
19. 07. 2014 11.25
+14
Policijo naprosam da spravi iz ac vese romune.
4krogci
19. 07. 2014 09.29
+12
Kako naj bom na cesti strpen če se pa policija izživlja po odstavnem pasu, v koloni se z lučmi vozi, potem pa še na zozanju (čeprov sta dva samo malo zozana pasu) še postavijo radar na 40km/h! Logično da ni potem nobene pretočnosti, nardi se kolona, ljudje živčni!
Uporabnik215111
19. 07. 2014 09.23
+8
Policija naj malo potegne....