Črna kronika

FOTO: Preiskali bodo okoliščine nesreče

Novo mesto, 08. 12. 2009 21.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Policija je uvedla izredni strokovni nadzor za razjasnitev okoliščin prometne nesreče v bližini Mačkovca, ki jo je povzročil policist. V nesreči je bila huje poškodovana nosečnica, preiskovalna sodnica pa se ogleda dogodka ni udeležila.

V soboto se je nekaj minut pred 3.30 na regionalni cesti v bližini Mačkovca zgodila prometna nesreča. 53-letni voznik osebnega avtomobila iz Novega mesta je vozil z Otočca proti Novemu mestu. V bližini Mačkovca je zapeljal na levo stran vozišča v trenutku, ko je z nasprotne smeri pravilno pripeljala 27-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Šmarjeških Toplic. Voznica se je želela izogniti trčenju, zato je zavila levo, a sta vozili kljub temu trčili. Ob trku se je vozilo voznice prevrnilo in drselo ob kovinski zaščitni ograji in pristalo na boku. Huje poškodovano voznico in lažje poškodovanega voznika so z vozilom nujne medicinske pomoči odpeljali v bolnišnico, je zapisano v uradnem poročilu Policijske uprave Novo mesto.

A kot poroča Radio Krka, so na PU Novo mesto odredili nadzor za razjasnitev okoliščin nesreče, saj je bila preiskovalna sodnica o nesreči obveščena komaj uro in pol pozneje. Zdravstveno stanje 27-letne nosečnice pa je kritično.

Nesrečo je v svojem prostem času povzročil policist Policijske postaje Novo mesto, še razkriva Radio Krka. O nesreči so policisti Operativno-komunikacijskega centra takoj obvestili preiskovalnega sodnika in državnega tožilca, a se ogleda nista udeležila.

Okrožno sodišče pa zanika navedbe policije. Kot je v odgovoru za Radio Krka zapisala predsednica sodišča Milojka Gutman, je bila preiskovalna sodnica pet minut čez peto uro zjutraj obveščena o prometni nesreči. Prav tako je bila seznanjena, "da naj bi bil povzročitelj nesreče voznik, ki na kraju nesreče z alkotestom ni bil preizkušen, kar naj bi bilo storjeno v SB Novo mesto. O prometni nesreči je bil že pred preiskovalno sodnico obveščen specializiran oddelek skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala v Ljubljani. Preiskovalna sodnica je bila tako o prometni nesreči obveščena po uri in pol in ne takoj in so policisti praktično že zaključevali z ogledom, ko je bila obveščena, zato tudi ni odšla na kraj dogodka in prevzela ogleda. Dopoldne je tudi odredila nujno preiskovalno dejanje na predlog skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminal,“ je zapisala Gutmanova.

O nesreči je bil obveščen tudi specializiran oddelek pri vrhovnem državnem tožilstvu, saj je uradna oseba osumljena storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Direktor Policijske uprave Novo mesto pa je zaradi ugotavljanja strokovnosti in zakonitosti obravnave prometne nesreče odredil izredni strokovni nadzor za razjasnitev vseh okoliščin, piše Radio Krka. Oba udeleženca sta bila v prometni nesreči poškodovana, zato na kraju nesreče niso opravili postopka ugotavljanja alkoholiziranosti.

V nesreči je bila huje poškodovana nosečnica.
V nesreči je bila huje poškodovana nosečnica. FOTO: GRC Novo mesto

Niso opravili testa alkoholiziranosti

A kot neuradno ugotavlja Radio Krka, naj bi prva na kraj dogodka prispela policijska patrulja, ki naj bi najprej priskočila na pomoč povzročitelju. Poskušali so tudi opraviti alkotest, a voznik naj bi zapustil policijsko vozilo in sedel nazaj v svoje razbito vozilo, poškodovana ženska pa je negibno ležala v vozilu. Kmalu zatem naj bi na kraj dogodka prispeli gasilci. Oba poškodovana so nato z reševalnim vozilom prepeljali v novomeško splošno bolnišnico. Povzročitelj naj bi zapustil bolnišnico brez opravljenega preizkusa alkoholiziranosti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (114)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

katty86
10. 12. 2009 09.39
GROZA! Upam, da ne bo šlo tole mimo z javnim opominom, tako kot pri zdravnici iz Maribora. Sem prepričana, da policist ni bil trezen...a on je šel takoj po nesreči v Zagreb, da se mu ja ne bo dalo kaj dokazati. Med drugim tudi njegove vesti ne.
Marko Radkovic
09. 12. 2009 22.02
tako ali tako ne bo nič. čez en teden bo vse pozabljeno. ta policist sigurno ni bil trezen. samo kaj oni lahko delajo kar čjo. nas pa zajebavajo če spijemo 2 pivi. sramota
Aleš Sokli?
09. 12. 2009 21.21
tale je pa zih po omejitvi pelov
spidi33
09. 12. 2009 20.47
SIGURNO JE TALE MODEL PRIPELJAL POOMEJITVI, ALI PA ŠE KAKPEN KM MANJ KOT JE PREDPISANO. BANDA LOPVSKA
Kaja Kova? 1
09. 12. 2009 20.04
Ja v vsakem poklicu so odpadniki in to veste vsi, to je res žalostno, ne da pa se pomagat.Ampak niso vsi slabi in pokvarjeni in med njimi so dobri in hrabri policisti.
titopartija
09. 12. 2009 19.45
če si pri kooritu poznaš luknje v zakonu
_biba_si_
09. 12. 2009 18.47
To je pa naša država. Ki samo krade nedolžnim. Pravi krivci in v tem primeru še policaj pa gredo najlepše skozi. SRAMOZNA DRŽAVA
rrobert
09. 12. 2009 18.07
en sinov prijatelj (22 let) je jasno izjavil, da je v policiji samo zato ker ga preveč rad pije...in mora bit policaj, da lahko pijan vozi...to ni izmišljotina...majke mi...
googreen
09. 12. 2009 17.50
drgač pa, kakršna država, takšna policija
googreen
09. 12. 2009 17.47
ne vem zakaj se nekateri čudijo, da pljuvamo po policistih!? nemalo nas je, ki jih dobro poznamo tako v privat življenju, kot na službeni dolžnosti in povem vam, da je grozljivo zakaj se nekateri odločajo za ta poklic. govotim iz prve roke. veliko, z mano vred, pa je že doživel takšno ali drugačno negativno izkušnjo z njimi. jaz osebno sem 2x nasedel, ker je imel nekdo policaja za prjatla. še preveč zaslužijo, glede na to , da redko odgovarjajo za svoje napake.seveda niso vsi isti, so pa dobri sigurno v manjšini. mal bi se morale zgodit Atene, pa bi bil mir
rrobert
09. 12. 2009 17.39
nimam rad policajev
blackwater
09. 12. 2009 17.10
strup121 policajčki kot jih imamo danes niso niti črtica od P. Edino kar so sposobni je pobiranje kazni!!!! mogoče si pa ti plavac pa se počutiš prizadetega. Upravičeno, te popolnoma razumem in ti iz usmiljenja oprostim tvojo žalitev
strupar
09. 12. 2009 17.03
@blackwater ja temu se je pa res za smejat. debilček nerazviti
Jezek_MF_020
09. 12. 2009 16.51
Kresalka naj odstopi, ker je totalno nesposobna ... jokati pred kamero pač enostavno ni dovolj da greješ ministrski stolček !
blackwater
09. 12. 2009 16.46
Bo Katarinca mogla bič u roke vzet pa mal uštimat te svoje fantke. Pa sej so bogi, ko jih pa še 15-letniki premikastijo hahah
strupar
09. 12. 2009 16.37
no sej, smo prišli do zaključka da se policije pri nas ne rabi, zatorej je tudi vi ko jo rabite ne kličite ;) preprosto. mogoče boste drugače mislili ko boste dojelli da smo vsi ljudje in verjetno tudi 24ur nebi objavili članka na tak nizkoten način kot so ga če bi bil povzročitelj nesreče mesar oz. karkoli drugega.
tedi9
09. 12. 2009 15.43
Hyundai GTI09.12.2009, 13:13-3 USI, KI STE TOLK NEDOZORELI KI ŠINFATE POLICIJO,... FANTJE PRODAJAJO GLAVE ZA 680 EUR, KO RABITE POMOČ SI PA NAJBOLJ DA NASLEDNJIČ POKLIČETE Š I V I L J O a si ti normaln a sploh ves kolk zivjen pa socialnih problemov vsak dan naredijo clovek pa ti nisi normaln glavo nosi na prodaj?????? a zato ko ga zakon sciti da lahko druzine znicuje i****
Bill
09. 12. 2009 15.33
aja drgač pa če odkloniš alkotest ti avtomatsko vzamejo vozniško tak da....tem k* bi isto gledo
Bill
09. 12. 2009 15.27
banda pokvarjena
picajzel
09. 12. 2009 14.14
In kakšno pomoč naj bi dobila od policajev - kot je razvidno iz članka tudi poškodovana nosečnica naj je ne bi dobila - saj so najprej poskrbeli za lažje ranjenega kolega - torej bi šivilja z nekaj znanjem prve pomoči več naredila za poškodovanko... Edina pomoč od njih je listek za mandatno kazen...