Slovenija

Policisti kot 'drugorazredni javni uslužbenci'

Ljubljana, 10. 02. 2012 16.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Sindikatu policistov Slovenije so opozorili na kadrovski manko ter slabe delovne pogoje v policiji. Ko so policisti poklicani na nujno nalogo, to tudi vedno opravijo, vendar pa z "vedno bolj slabimi sredstvi, pod vedno slabšimi pogoji in za vedno slabše plačilo".

Če bi prišlo do napovedanega zniževanja sredstev v proračunu policije, bi to pomenilo katastrofo, je na današnji novinarski konferenci opozoril predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič.

Dodal je, da se zavedajo finančnih omejitev zaradi krize, vendar so prepričani, da se tudi v teh okvirih da reševati probleme; z določanjem prioritet, drugačnim sistemom nabave opreme in drugačnim pristopom k njenemu vzdrževanju. Upajo, da bo prevladala politična volja, da se bo vsaj "najnujnejše primere saniralo".

Ko so policisti poklicani na nujno nalogo, to tudi vedno opravijo, vendar pa z "vedno bolj slabimi sredstvi, pod vedno slabšimi pogoji in za vedno slabše plačilo", je opozoril Petrovič. Kot je dejal, so se pripravljeni pogovarjati tudi o tem, kako kakšno od stvari racionalizirati, vendar pa pri tem ne sme trpeti operativno delo policije in varnost policistov.

Slovenski policisti
Slovenski policisti FOTO: Reuters
Pregledovanje terena - 1
Pregledovanje terena - 1 FOTO: Mia Media

V sindikatu tudi ugotavljajo, da bremena krize v javni upravi ne čutijo vsi enako, da nekateri deli javnega sektorja razpolagajo s sodobno opremo, zaposlenim pa se izplačuje dodatke, ki presegajo plače v policiji. To, da osnovno opremo, kot so neprebojni jopiči ali računalniki, dobivajo iz drugih resorjev, pa po njihovem pomeni, da so drugorazredni javni uslužbenci.

Predstavniki sindikata so novinarjem pokazali tudi fotografije, ki pričajo o dotrajanosti policijske opreme, prostorov in objektov.

Po besedah Boruta Jakopina je kar 80 odstotkov vseh objektov policije zgrajenih pred letom 2000. Samo v letošnjem letu bi za njihovo vzdrževanje in osnovna popravila potrebovali milijon evrov. Objektov, ki bi bili potrebni prenove, je veliko, pravijo v sindikatu, denar pa je predviden le za dve investiciji, Policijsko upravo Koper in Nacionalni forenzični laboratorij.

Tudi pohištvo je v veliki večini policijskih enot dotrajano in ni bilo zamenjano vse od izgradnje objekta, tudi več kot 20 let, opozarjajo v sindikatu. Kot enega od primerov je Jakopin navedel omare z orožjem in strelivom, za katere se policisti pritožujejo, da marsikje že ne ustrezajo standardom in se jih ne da zakleniti.

Kot je pojasnil Jakopin, je najstarejše belo-modro partuljno vozilo v policiji iz leta 1993, najstarejše intervencijsko vozilo pa iz leta 1998. Povprečna starost vozil je sicer nekaj manj kot šest let pri patruljnih oz. 5,6 leta pri intervencijskih vozilih, v povprečju pa imajo prevoženih okrog 150.000 kilometrov. Pri tem v sindikatu poudarjajo, da vozilo za policista ni luksuz, ampak delovno sredstvo.

Tiskovna konferenca Sindikata policistov Slovenije
Tiskovna konferenca Sindikata policistov Slovenije FOTO: Sindikat policistov Slovenije

Po podatkih, ki jih je navedel Aleksander Žnidarko, se ob tem srečujejo še s kadrovskim mankom. Največ policistov primanjkuje na področjih splošnih policijskih nalog in prometa. Poleg tega v enotah ni nadomestnih zaposlitev, vse pogosteje prihaja do preobremenjenosti zaposlenih, Slovenija pa se že sedaj s 27 policisti na 10.000 prebivalcev uvršča pod evropsko povprečje, ki je 30 policistov na 10.000 prebivalcev.

V sindikatu so danes opozorili še na nizke plače policistov. Najnižja izplačana bruto plača policista, ki je izpolnil celotno mesečno delovno obveznost, z dodatki je za lanski december znašala 1019,28 evra (neto 716 evrov).

Vodstvo policije pa je sporočilo, da se zaveda, v kakšnih slabih pogojih in s kakšnimi delovnimi sredstvi policija opravlja svoje delo, zato podpira opozorila sindikatov in si tudi samo prizadeva za boljšo opremljenost in pogoje delovanja policistov.

Kot so zapisali, se policisti kljub recesiji, finančnim in kadrovskim omejitvam, realnemu znižanju plač, tehničnim problemom, s katerimi se ukvarjajo, "z veliko energije, delovno vnemo in napori" trudijo, da se slabo materialno tehnično stanje ne odraža pri zagotavljanju varnosti državljanov in državljank.

Po navedbah vodstva policije so organiziranost delovanja policije že lani začeli prilagajati z iskanjem notranjih rezerv in drugimi projekti. Zavedajo se, da bodo morali tudi v naslednjih letih na vseh področjih iskati notranje rezerve, vseeno pa pričakujejo, da bo policija iz proračuna dobila nujno potrebna sredstva za nemoteno varno delo policistov na terenu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (316)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MERDE-AVE-MERDE
11. 02. 2012 14.24
-2
- priviligirana kasta -
Sandra Skubic
12. 02. 2012 14.07
Jossef
11. 02. 2012 13.24
-2
Če bi možje v modrem bolj pazili na službena vozila in ostale stvari bi imeli dosti več kot pa imajo sedaj...
prehlad
11. 02. 2012 12.48
+1
DANES SEM NAREDIL KAR NEKAJ KILOMETROV IN NISEM NIKJER VIDEL NOBENEGA POLICAJA EDINO PARKIRANE AVTOMOBILE OB CESTAH NASPROTI GOSTILN.UPRAVIČENO NEKJE MORAJO POSKRBETI TUDI ZA SVOJO DUŠO.
Luchya
11. 02. 2012 17.18
+0
Bravo. A te kdo plača za to, da gledaš, kje so parkirani policijski avtomobili?
Mirsad Miro Muharemovi?
11. 02. 2012 17.41
+0
ma pusti ga Luchy,PREHLAD je itak od prepiha,ga nima komentarja razen pljuvati po vsem
Luchya
12. 02. 2012 17.01
+0
Saj to je žalostno, da vsi samo pljuvajo, da bi pa kdo predlagal kakšno pametno rešitev ali pa kaj pametnega naredil, to pa ne! Najlažje je samo kritizirat!
savica.modrine
11. 02. 2012 12.25
+0
Sramota, kaj se greste, a kar nekaj izrezov komentarjev, ki ste jih brisali sem naredila, se ve zakaj.
hint
11. 02. 2012 13.21
+6
Za slabo javno podobo, ki jo imate policaji ni kriva javnost in če boste v prihodnje želeli tukaj prebirati drugačne komentarje se bo nekaj moralo spremeniti pri vas.
banananjamm
11. 02. 2012 12.06
+10
Pri branju komentarjev sem prišel do naslednjih ugotovitev: 1. policisti nič ne delajo, vendar pa stojijo za vsakim grmom in kaznujejo vse počez. 2. policisti so krivi za visoke kazni, kiso jih sprejeli politiki v parlamentu 3. policisti so krivi ker, kaznujejo tiste, ki kršijo zakone 4. policisti so krivi in imajo previsoke plače, čeprav jih prekašajo zaposleni v državnih firmah kot so elektro podjetja, telekomunikacije, pošta, petrol, nlb...... 5 policisti si ne zaslužijo več kot 100 € kot pa je trenutni minimalc, čeprav po končani 5. stopnji izobrazbe morajo še 2 leti v tacen. 6.policisti so krivi, ker država, nato policijski šefi zahtevajo, da kaznujejo vse počez, da se polni proračun 7. policisti so krivi, ker imajo uniforme in so videni na malici v gostilni, saj drugi normalno oblečeni na malici ne vzburjajo pozornosti. Policisti nimajo kaj iskati v gostilni, čeprav je teren njihovo delovno mesto, lahko samo jedo sendviče v vozilu. 8. policisti so lahko srečni, da imajo delo ker čistilke in gradbinci imajo manj 9. policijska motorola moti gospoda, ki malica v gostilni, ampak vseeno kljub dogajanu po tej isti motoroli gospod pride do zaključka da policija nič ne dela. 10. če naredim prekršek je kriv policist in ne jaz, kriv je tudi ker so kazni visoke. 11. policisti naj bi kaznovali vse tiste, ki vozijo kot norci in ne spoštujejo predpisov, če pa mene kaznujejo potem so grozni, jih ne maram, si nič ne zasužijo ipd 12. policisti imajo beneficije, hmmm nisem siguren ampak baje so jim to ukinili 2001 13. policije ne rabimo! Mogoče pa bomo prva država, ki bo brez policije in bo vse super laufal, ker smo tko pošteni da potem ne bo umorov, ropov pošt, bank in zlatarn, družinskega nasilja, prometnih nesreč, pijancev na cesti, ki ubijajo sinove in hčere, ropov stanovanj in vikendov, krajo žlahtnih kovin itd 14. Policisti so nesposobni, da bi bili sposobni, bi morali biti veliki, močni, morali bi obladovati borilne veščine na visoki ravni, morali bi poznati celotno zakonodajo, naj nebi malicali v gostilnah, morali bi biti ko jih pokličemo takoj na kraju, čeprav imajo opremo in vozila v takem stanju, pripravljeni bi morali biti delati v vseh pogojih, tudi na - 25 saj prometna nesreča ne izbira časa, delati vse možne praznike, sobote nedelje, biti daleč stran od družine in imeti skoraj nič časa za njo, pripravljeni na delo z pijanci, kriminalci, narkomani, sosedi ki se kregajo za 2 cm zemlje ipd, seveda vse to za plačilo kot čistilka ali gradbinec, po možnosti manj saj je recesija. to so bile moje ugotovitve pa lep pozdrav vsem.
savica.modrine
11. 02. 2012 12.26
-2
Za negativnimi komentarji stoji UREDNIŠTVO, tega pa nisi zaznal.
Jožajoža
11. 02. 2012 14.33
-6
dolgo si rabil, da si ugotovil nekaj, kar ve že cela vesoljna slovenija. po moje si opravilno nesposoben
Shepegasus
11. 02. 2012 15.52
+4
Darko32
11. 02. 2012 16.19
-1
banananjamm Po tvojem pisanju sodeč si iz vrst policije. Poglej določene prekrške se napihuje do onemoglosti z edinim ciljem, da se lahko opravičuje obiranje ljudstva. Poglej nasilja v družini še ni rešil noben policaj z svojim delom, ker je naredil napako že v startu. Namreč če je spor v družini je korenjak izdal plačilni nalog in z tem hotel rešiti problem. Tukaj je v bistvu povzročil še večje družinske probleme. zakaj si preberi izjave strokovnjakov iz področja reševanja sporov družinskih problemov. Glede izobrazbe pa je nemoralno, da se sklicuješ na 5 stopnjo in sočasno se sprejemajo kadri, ki te nimajo. Poglejva primer Koroške deklice. Iskala se je v hladilniku in predalu postelje. Celi bataljon vseh koroških policistov je držalo sveče pri tem početju. Kaj se je odkrilo NIČ. Zato bodiva poštena, če prekrške napihuješ in hočeš na teh ljudeh zaslužiti plačo si se zmotil. Zgodovina je pokazala, da nasilje in represija rodi nasilje. MAR NE. Ideologija diskreditiranja z ciljem lažnega ožigosanja državljanov Republike Slovenije vse zato, da se jih obira je obsojeno na revolt
Huey
11. 02. 2012 16.37
+3
Darko podpis! Ko se bo narodu ki je na minimalcu ali pa čaka pol leta na svojo prigarano plačo 350 € utrgalo...
Luchya
11. 02. 2012 17.17
+6
Strinjam se z banananjammom. Najboljše je, da v Sloveniji UKINEMO POLICIJO. Me prav zanima, kako boste šele potem jokali in stokali, slovenceljni? Pa tudi to me zanima, koliko od vas, ki ste tako skritizirali policijo, jo boste poklicali, ko jo boste potrebovali??? Ne je klicat - će mislite, da je slovenska policija zanič, jo tudi klicat ne rabite in ne pričakujte pomoči od nje!!!
Darko32
12. 02. 2012 20.58
Luchya to kar eni govorijo koliko dela POLICAj je navadno zavajanje. To so sedaj v bistvu inkasanti, ki ne skrbijo za varnost. Potem pa hočejo višje plače. Glej če Policist svetuje, da se naj kar obrne oseba na sodišče in sočasno ovira zaščito dokazov je iluzorno pričakovati delovanje pravne države, saj sodniki ne morajo soditi pravično in pošteno, če pa je že v štartu dokaze uničil in celo oviral zaščito prav policaj. Sočasno pa otežuje dokazovanje. ŽAl je teh primerov po Sloveniji kar nekaj in takšni nimajo kaj iskati v POLICJI. Pa bodi jezen ali ne.
binmister
11. 02. 2012 11.43
+7
Do včeraj je bilo vse vredu dobre gume urejeni prostori za plačo niso tarnali ko pa je vodstvo prevzela nova vlada pa so takoj navalili češ dajte nam .Za kaj ni Pahor dal ?Tu jamrajo na cesti se pa delajo da so kot bogovje in te triblajo za prekoračitev 5 km ko jih šiša
liskub
11. 02. 2012 12.07
+6
Avto Damjana Jankoviča so vrnili lizing hiši nazaj,avto ki so ga zaplenili nekomu drugemu so dali v uničenje ker je pač bil čisto zanič.Vse lepo in prav ta drugi pač nima pravega priimka zato mu avta sodnik ni vrnil.Če bi pa sodnik Jankovičev avto prodal bi pa lahko vsaj polovico policijskih avtomobilov dobilo nove gume in še marsikaj drugega.Denar od zaseženih avtomobilov bi morali rabiti namensko za policijo če so že naredili zakon da lahko tvojo imovino zasežejo zaradi prekrška.sedaj sem pa vedno bolj prepričan da so ti zasegi protiustavni drugače nebi nekaterim veljakom vozil vračali.
binmister
12. 02. 2012 00.56
+2
mogoče pa zaradi take krize vozijo tehnično NE pregledane avte tako kot njihov šef policije .avto ni bil tehnično pregledan ker SE JE MOJSTER upokojil in niso drugega zaposlili
Jožajoža
11. 02. 2012 11.05
+6
naš ata je vedno reko, da otroci, ki se slabo učijo v šoli bodo že dobi za policijo.
Luchya
11. 02. 2012 17.11
+6
Pa tvoj ata te očitno tudi ni naučil pisati pravilno po slovensko.
MERDE-AVE-MERDE
11. 02. 2012 10.28
+9
Le kaj počnejo vizitke policistov oz. sindikata ipd. v vozniških izpitih ne_policistov, normalnih občanov? Vsi vemo kaj, in dokler bo tako - so za mene 'priviligirana kasta' !
Tonček Balonček
11. 02. 2012 10.24
+7
Če prav razumem, policija posotopa nezakonito, kaj je z njihovim notranjim nadzorom, kdo si upa takšne avtomobile pustiti v promet? Kdo bo odgovarjal? Pravzaparv jih imam na sumu, da so takoj ob imenovanju njihovega bivšega kolega še iz časov komunističnega naslilja za ministra zagnali to propagando. DA s eustvari vzdušje, d apolicija rabi še več denarja, ker itak tam vs erazpada in je neuporabno, nevarno it. Ne bodo pa seveda kupovali le novih gum, to ej smešno, ena guma za motor stane 100 EUR ali še manj. Ne nas farbat s taknimi neumnostmi. Gre za šlamparijo, ne pa za pomankanje sredstev. Sami razbijejo toliko avtomobilov, da s tistih "totalk" alhko gume premontiurajo na vozne avte vsak hip! In an TV akžejo fotoaparate PRACTICA, na film! Menda niamjo na Vodovodni še temnice in razvijajo filme ter s povečevalnikom delajo foitografije. ne nas basat s takšnimi neumnostmi!
Luchya
11. 02. 2012 17.09
+5
Očitno nimaš pojma, da je večina policijskih avtov na terenu ''pokrpana'' iz starejših karamboliranih avtov. Drugače pa so vsi fotoaparati v policiji na filme, samo kriminalisti na SKP in pa mogoče kak LKS ima digitalni fotoaparat. Zakaj sploh komentiraš, če pa nima pojma o pojmu?
zmago56
11. 02. 2012 10.22
+9
Na pri sebi razčistijo, če hočejo imeti pozitivno javno mnenje. Ni javnost kriva, če obsoja njihovo pojmovanje pravne države, da jim je kot varuhom zakonov vse dovoljeno, pa tudi novinarji niso krivi, če objavijo kakšno aferico v katero je vpletena tudi policija, ni narod kriv,če lopovom samo za ovratnike dihajo v upanju, da bo gdo od sape dol padu, prijeti pa si jih ne upajo ali pa ne smejo, ni narod kriv, če jim iz skladišča konoplja in še kaj drugega izgine, ni narod kriv, da jim zaseženi avti kar shlapijo. Skratka naredite red na lastnem dvorišču pa boste vsaj ugled dobili, če že sredstev ne.
Johnny_Soprano
11. 02. 2012 11.31
+3
Metka Dare
11. 02. 2012 10.16
+11
se pridržujem vsem komentarjem dragi slovenci....malo se nej zavedajo ko pišejo kazni za pasove pa mobitele....pa prekoračitve v naseljih do 10 km....pa še bi lahko naštevali....skratka nej se postavijo v realnost v življenju slovenskega naroda ki se komaj prebija čez mesec...nato pa dobi še tako butasto kazen za pas....
pleschyteroristkoroška
11. 02. 2012 10.18
-2
nobena kazen ni butasta-spoštuj zakon pa ne bo kazni
zmago56
11. 02. 2012 10.47
+10
Niso butaste kazni, ampak zakoni in tisti ki delajo razlike pri dodeljevanju kazni.
moat
11. 02. 2012 10.10
+20
Na drugem forumu moje razmišljanje še čaka na dovoljenje za objavo; moderator nekaj mučka! Cenzura, kaj čmo. Torej napisal sem takole Sam menim, da je treba več objektivnosti če že govorimo o policiji. Nesporno je, da je potrebna (ima jo vsaka država) in s tem se moramo pač sprijazniti. Ni mi treba posebej navajati, da je policija tudi eno izmed ogledal države. Nesporno je tudi, da je delo v njej specifično in težko. Nekje sem prebral, da se že razmišlja o tem, da bi imel vsak pripadnik policije najmanj višjo izobrazbo, saj mora poznavati razna področja dela in pri tem biti že kar precej pravnika (zakoni pri nas so kurba), psihologa (ljudje so vse bolj agresivni in gobčni), sociologa (vse več jih potrebuje takojšnjo pomoč, ko država spi), borca (z osnovnim poznavanjem samoobrambe), atleta (da steče za storilcem ali mu ubeži, če nima tudi sam pomoči, grrr.. spet se rima), vojaka (da zna z orožjem), pa tudi npr. turističnega vodnika (vsi nimajo Garmina) in poeta (ne, ne, zdaj pa že pretiravam). Torej, dejstvo je, da ima policija širok spekter nalog in vlog, ki jih mora opravljati in igrati. Kje je torej problem? Časi so težki, denarja ni in mora biti pravilno razporejen. Eni ga imajo tako rekoč v izobilju in ga zapravljajo netransparentno. Če vzamem sorodna poklica, bi v tem času namenil več denarja policiji, manj pa vojski. Torej, policiji bi dal več za opremo, saj brez dobre opreme ni učinkovite policije. Konec koncev, če bo šlo tako naprej, bo prišlo tudi do tega, da bodo morali posredovati v nasilnih demonstracijah. Brez opreme nihče ne bo šel za tak denar nastavljati "glave brez čelade". Kje je še problem? Policija je velik sistem z velikim številom zaposlenih in zastarelo organizacijo, ki je predvsem po godu pisarniškim moljem. Slednje je potrebno nagnati na teren, pri tem pa policijskim postajam dati večjo samostojnot. Zakaj npr. potrebujemo toliko nivojev v Policiji (policijska postaja, policijska uprava, MNZ). Eden je tu nedvomno preveč. Pa zakaj sta npr. potrebna na regijskem nivoju dva operativna centra (113 in 112). Na nivoju države jih je potrebno zmanjšati ali celo združiti. Zdaj je res tisti čas, ko je treba velike sisteme, ki niso učinkoviti, tudi dejansko, ne samo lepotno, reorganizirati! Organizacija policijskega sistema mora biti bolj fleksibilna. Pa da ne bo pomote. Policija je samo eden izmed sistemov v državi. Torej čaka pristojne ministre v državni upravi še veliko dela. To je samo moje mnenje.
Huey
11. 02. 2012 10.19
+10
Moat, precej realno povedano. Razpašena in v vsako poro obsegajoča birokracija je pri nas največji problem. In več kot jo je, bolj je nesposobna in vreča brez dna. Vreča kamor se steka nagarani denar delavca na minimalcu!
aligatorcek
11. 02. 2012 10.21
Eki
11. 02. 2012 10.09
+4
Kako naj si razlagam to zgodbo , kot tako, da nas bodo v prihodnjih mesecih kaznovali že zaradi tega , ker imamo umazan avto :)
yapi
11. 02. 2012 09.47
+8
ha ta je pa dobra. za slabe gume ti takoj dajo plačilni nalog, sami se pa zavedno pelejo s slabimi gumami. je pa sistem prpelu tko delč da dons policisti niso več policisti po položaju ampak že po položaju enga prodajalca za pultom kjer te stranka lahko oklofuta z vso pravico kupca. pa pridejo policisti na kraj dogodka in kršitelju ne morejo absolutno nič ker je tut zakon tak da je to le pripetljaj. v ameriki te takoj aretirajo ker razumejo položaj žrtve. celo pljunek vobraz smatrajo za nevaren projektil in si aretiran takoj, tuki v sloveniji pa prijavetelja celo grdo gledajo. jih čist razumem
Darko32
11. 02. 2012 10.09
+6
Tukaj se lahko na primeru slabih gum samo vprašamo ali res spoštujejo policisti državo in ustavo, da so pred zakoni vsi enaki. Če ve, da se pelje z slabimi gumami je DOLŽAN OPOZORITI KOMANDIRJA ALI PA PODATI KAZENSKO PRIJAVO PROTI TEMU KOMANDIRJU. JAz jim nebi dal nobene povišnice plače, ker delajo malomarno.
prehlad
11. 02. 2012 12.57
+0
A NI ČUDNO DRUGIM ZNAJO POMERITI GLOBILO PROFILA PLEVMATIKE SEBI PA NE .JA RES TUDI JAST BOLJ PAZIM NA AVTO ,ČE SI GA SPOSODIM BOLJ KO NA SVOJEGA.
Elmica
11. 02. 2012 09.38
+12
jamrači, uboščki v duhu! še preveč so plačani za svoje delo, beri nedelo. V službo hodijo počivat, pa afne zganjat po FB, itd. Še nisem videl sposobnega slovenskega polcaja. Za tak ugled v javnosti so si čisto sami krivi. Če jim plača in delovni pogoji ne ustrezajo, naj si poiščejo službo drugje. A je to zdaj trend, da tisti ki redno prejemajo plače, regrese, najbolj jamrajo, al kva ?!
Luchya
11. 02. 2012 17.06
+0
Ne, to ni trend, ampak realnost. Če si tako brihtna, pa potem še povej, KJE si naj najdejo službo drugje????? Pa še nisi videla sposobnega policaja, pojdi pa ti naredit preizkuse in šolo v Tacnu, pa de te vidimo, kakšna policajka boš ti!!!!
Huey
11. 02. 2012 17.53
+0
Luchya naj te nekaj vprašam. SI že kdaj delala za 400€ na mesec? V vročini, na mrazu, fizično delo....kjer si se morala štempljat če si hotela na wc, kjer je malica in normalni pogoji samo utopija in kjer plača zamuja po par mesecev? To je slovenska realnost. In takšnim se jemlje, da imajo lahko birokrati še večje blagostanje. Sem pa takoj zato da skenslate vaše ventilatorje in fikuse, ter da se nagradi prašinarje. Samo probaj mal kritično gledat in mal iz razdalje. Jaz razumem gnev malega človeka do uradnikov. Prav tako razumem prašinarje v modrem. Je pa nerealno pričakovati da bo šlo tako še dolgo naprej. Pa lep pozdrav iz realnosti.
Luchya
20. 02. 2012 16.58
Huey, prekleto dobro vem - zaradi tega sem pa tudi finančno pomagala moji materi, ki niti za najmenino stanovanja ni imela dovolj zaradi takšne službe, pa čeprav sem posledično sama komaj prišla čez mesec. Prekleto dobro vem, kakšna je realnost.
Pepermint
11. 02. 2012 09.29
+12
Vse dokler bodo policisti z nasmeškom na obrazu in brez razumevanja pisali kazni po 500 in 1000 evrov, zanje nimam sočutja. Če bi imeli oni boljšo plačo, bi bili še manj razumevajoči do ljudi, ki zaslužijo še manj in jih lahko kazen tako prizadane, da si morajo za plačilo le te trgati od ust ali prodati družinski avto! Spoštovani policisti, kje so časi ko te je policist za prekršek le OPOZORIL (tako kot komandirja policije), ni vse v polnjenju državne vreče brez dna!
Darko32
11. 02. 2012 10.15
+10
Poglejmo primere. Človek ima recimo 350€ plače napiše mu kazen recimo 400€ ker se dela frajerja policist. Torej samo v tem primeru je pokazal, da mu je malo mar za tega državljana. Sami pa delajo iste prekrške in še mnogo hujše in sedaj jokajo, da nimajo denarja. Nobene plače in denar jim je potrebno odvzeti, ker se dejajo norca iz ljudi. Poglejmo primer v Ljubljani, ko so raje povzročili prometno nesrečo samo, da bi lahko zaslužili na osebi, katera nima zaposlitve. Čerpav imajo sredstva za zaustravljanje vozil. Torej denar imajo in to še preveč.
Osvald
11. 02. 2012 09.25
+10
Kaj pričakujejo našo simpatijo , optimisti
bebuh
11. 02. 2012 09.14
+5
RES SO BOGI TI POLICISTI!!! kak naslov!! mislim! jz sem se zadnjič pa počutil kot drugorazredni državljan, saj sem dobil položnico za prometni prekršek, za mano pa nekdo, ki je kupil državlajnstvo in je imel otroka na sprednjem sedežu, seveda z ženo nista bila privezana in še to se je dogajalo pred vrtcem. pa nobenmu nič. Mislim če je država v krizi je potrebno vsakemu izdat plačilni nalog. Kar bi bilo korektno. tk pa ti policajčki že vedno komu lahko in komu ne upajo. Pa položnice zarad neustrezne zimske opreme, sami seb nej pišejo al pa naj ne stojijo na cesti in kaznujejo.
Luchya
20. 02. 2012 16.59
+1
Ne delaj prometnih prekrškov, pa tudi položnic ne bo in posledično se tudi ne boš rabil počutit kot drugorazredni državljan, bogi revček.
hint
11. 02. 2012 08.51
+7
Nihče me ne prepriča, da so razmere v policiji tako slabe, da ti ne morejo normalno opravljati svojega dela. Policiste bi za nekaj časa dal delati v kakšen rudnik ali kakšno podobno... in videli bi, da se nimajo nobene pravice pritoževat glede delavnih razmer. Sedenje v malo starejšem avtomobilu in pisanje kazni pač ni nevarno delo sploh pa ne v Sloveniji.
6zabica
11. 02. 2012 09.03
+9
Saj tudi drugi uslužbenci delajo z vedno bolj slabimi sredstvi, pod vedno slabšimi pogoji in za vedno nižje ali nobeno plačilo...pa se pol toliko ne pritožujejo kakor naši vrli policisti - potrebujejo samo redno servisiranje avtov, itd., predvsem pa je potrebno tudi z njihove strani malo bolj paziti na sredstva itd., in bodo avti ter ostale stvari imele daljšo dobo trajanja in kvalitete.
Darko32
11. 02. 2012 10.23
+1
Darko32
11. 02. 2012 10.32
+4
Hint se popolnoma strinjam z tvojim razmišljanjem. NAmreč vedno več opažam, da policisti delajo po liniji najmanjšega odpora z izključnim ciljem inkasanstva. TAkšni si ne zaslužijo benificirane dobe, saj so navadni blagajniki. Tukaj se pojavlja drugi problem, katerega izredno izkoriščajo. To je brezvladje in razpad pravne države. Tukaj izredno dobro izkoriščajo prav policisti, saj z kasiranjem sodelujejo pri propadu države, ko namesto, da bi zaščitili dokaze kot neka avtoriteta, celo sodelujejo tako, da z izrabo zakonov celo poiskušajo blokirati dokaze za sodišča. Potem pa dobimo primere, ko policist za zaščito svojega imena celo na sodišču poiskuša prikrivati malomarno delo. ŽAl takšno delo si ne zasluži višje plače in tudi takšni nimajo kaj isati v takšnih službah.
ksander
11. 02. 2012 08.42
+9
dragi komentatorji,BISTVO JE,DA SMO VSI V ISTI GREZNICI,POTREBNO JO BO OČISTITI IN OGROMNO DOBRE VOLJE NAS VSEH,ČE NE SE BOMO SREČEVALI S POLICISTI NA ULICAH... LAČNI IN PRIPRAVLJENI NA VSE