Slovenija

Poznate sedem 'smrtnih grehov' na cesti? Policisti voznikom svetujejo, kako varno v poletje

Ljubljana, 03. 07. 2015 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Med poletno turistično sezono se prometna varnost precej poslabša, saj se vožnja poleti v marsičem razlikuje od vožnje v drugih obdobjih leta. Policisti so zato pripravili več nasvetov za voznike. Na pot se odpravite spočiti, načrtujte postanke. Uporabljajte manj obremenjene mejne prehode. Ob toči pa se nikakor ne ustavljajte v predorih!

Med poletno turistično sezono se prometna varnost precej poslabša, saj se vožnja poleti v marsičem razlikuje od vožnje v drugih obdobjih leta. Večja gostota prometa in raznovrstnost prometnih udeležencev sta glavni značilnosti prometa v najbolj vročih mesecih. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč z najhujšimi posledicami pa sta prehitra oz. neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola.

Poleg tega se na cestah v večjem številu pojavijo tudi tuji vozniki, ki prihajajo iz različnih socialnih okolij, z različnimi vozniškimi izkušnjami, znanji ter navadami. Zato policisti vsako leto med 1. junijem in 31. avgustom pripravijo vrsto preventivnih in represivnih ukrepov, s katerimi želijo zagotoviti varnost cestnega prometa tudi v poletnih mesecih.

Kljub vročini, gostemu prometu ter morebitnim zastojem, ostanite strpni in upoštevajte cestnoprometne predpise. Do cilja vas lahko varno pripelje samo defenzivna vožnja. Vozniki, počasi, strpno in previdno med zastoji!

vročina v avtu
vročina v avtu FOTO: Thinkstock

Spremljajte informacije

Spremljajte prometne informacije o morebitnih zastojih in čakalnih dobah na mejnih prehodih in cestah. Informacije o razmerah na državnih cestah na svoji spletni strani objavlja Prometno-informacijski center oz. so dosegljive na telefonski številki 1970 ali 01 51 88 518. Če je le mogoče, se na pot odpravite takrat, ko na cestah ni zastojev, oz. za pot izberite lokalne, regionalne in druge, manj obremenjene cestne povezave.

Načrtujte postanke na poti

Pri daljših potovanjih je priporočljivo načrtovati več postankov. Pri tem vozilo dobro prezračite, naredite nekaj razgibalnih vaj ter uživajte osvežilne brezalkoholne pijače. To še zlasti velja, če vozilo ni opremljeno s klimatsko napravo.

Poleti se pri voznikih pogosteje pojavi tudi utrujenost, ki je posledica sončne svetlobe in segrevanja avtomobila med vožnjo. Utrujenosti ali morebitnih prvih znakov slabega počutja ne gre podcenjevati, saj se znakov velikokrat zavemo prepozno, ko smo že vpleteni v prometno nesrečo. Najpogosteje se utrujenost pojavi med 1. in 6. uro zjutraj ter med 14. in 16. uro popoldne. Na pot se zato vedno odpravite spočiti, če postanete med vožnjo utrujeni, pa se čim prej ustavite in si odpočijte. Če jemljete zdravila, jih ne pozabite vzeti s sabo. Upoštevajte tudi, da je lahko vožnja pod vplivom psihoaktivnih zdravil zelo nevarna.

Pazite se 'sedmih smrtnih grehov'

Najhujše kršitve na avtocestah so prevelika hitrost, prekratka varnostna razdalja, vzvratna vožnja, prehitevanje po desni strani, hoja po avtocesti, vožnja v nasprotno smer in ustavljanje na odstavnem pasu, kadar to ni nujno. Vseh 'sedem smrtnih grehov' na avtocesti je izjemno nevarnih za vse udeležence v cestnem prometu! Vozniki bi morali zato dosledno upoštevati posebna pravila, ki veljajo za vožnjo po avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila.

Alkohol, mamila, psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu. Zato vozite trezni!

Prilagodite hitrost svoje vožnje ne le veljavnim omejitvam, temveč tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter lastnostim in stanju ceste.

Pri vožnji poskušajte predvideti dogajanje na cesti in ravnanja drugih, da se lahko nanje pravočasno pripravite. Posebej pomembna je zadostna varnostna razdalja, na katero smo vozniki žal vse premalo pozorni.

Pripnite se
Pripnite se FOTO: Blaž Garbajs

Za voznike in potnike v osebnih in tovornih vozilih je obvezna uporaba varnostnih pasov, za voznike motornih koles in koles z motorjem pa je nujna uporaba zaščitnih čelad. Več nasvetov za večjo varnost motoristov in kolesarjev.

Ne telefonirajte!

Med samo vožnjo bodite popolnoma zbrani ter pozorni na dogajanje na in ob cesti. Vse nepotrebne opravke v vozilu odložite na čas, ko boste vozilo ustavili. Kadar vozite, ne uporabljajte telefona!

Zavedajte se tudi, da na cesti niste sami. Od vašega ravnanja ni odvisna zgolj vaša lastna varnost, temveč tudi varnost vseh ostalih udeležencev v prometu. Pravilno razvrščanje ob zastoju na avtocesti rešuje življenja.

V bližini naselij in v naseljih morate spoštovati hitrostne omejitve, na zaznamovanih prehodih za pešce pa upoštevajte, da imajo pešci prednost, in jim omogočite varno prečkanje cestišča. Vozniki, pazite na pešce.

Ob toči ne ustavljajte v predorih!

Za poletje so značilna tudi pogosta neurja s točo. Žal nekateri neodgovorni vozniki ob neurju na avtocesti svoja vozila še vedno ustavljajo v predorih, na odstavnih pasovih, obračajo ali celo izstopajo iz vozil in podobno. S tem ogrožajo tako sebe kot tudi druge udeležence v prometu, saj lahko pride do zastojev ali nevarnih naletovin prometnih nesreč. Vožnja ob neurju in toči.

Če v prometu opazite alkoholiziranega ali utrujenega voznika ali voznika, ki s svojim ravnanjem na drug način ogroža varen potek prometa, pokličite policijo na interventno telefonsko številko 113. Policisti bodo zoper takšnega voznika ustrezno ukrepali in s tem zagotovili varnost drugih udeležencev in njega samega. Vožnja v nasprotni smeri je izredno nevarna!

telefoniranje med vožnjo
telefoniranje med vožnjo FOTO: Thinkstock

Uporabite manj obremenjene mejne prehode

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško so v počitniških dneh običajne občasne daljše kolone in čakalne dobe za prestop državne meje. Prav tako so možni občasni zastoji na cestah, ki vodijo do teh mejnih prehodov. Največ potnikov in vozil v obeh smereh je navadno na mejnih prehodih za mednarodni promet: Gruškovje, Obrežje, Metlika, Petrina, Jelšane, Starod, Sočerga, Dragonja in mejnem prehodu - kontrolni točki Sečovlje. Policisti voznikom zato priporočajo, naj raje uporabijo manj obremenjene mejne prehode. Seznam mejnih prehodov na zunanji schengenski meji.

Policisti na mejnih prehodih med turistično sezono pogosto obravnavajo turiste, ki za prestop državne meje nimajo ustreznih potnih listin oz. je veljavnost njihovih potovalnih dokumentov potekla. Vsem, ki potujete v tujino, zato ponovno svetujejo: pred odhodom na dopust pravočasno preverite veljavnost svojih potovalnih dokumentov.

Kaj storiti ob nesreči?

S svojim ravnanjem moramo storiti vse, da čim bolj zmanjšamo možnosti za nastanek prometne nesreče. Kadar do nesreče že pride, bodisi da smo v njej udeleženi sami bodisi kdo drug, pa moramo vedeti, kako ustrezno ukrepati, da bi bile posledice nesreče čim blažje. Kaj storiti ob prometni nesreči? Za morebitne udeležence prometne nesreče v tujini pa so koristne naslednje informacije: napotki za ravnanje ob udeležbi v prometni nesreči, mednarodno zavarovanje avtomobilske odgovornosti in sistem zelene karte.

Policisti vsem voznikom svetujejo, naj poskrbijo tudi za varnost svojega premoženja, da njihovo vozilo na parkirišču ali počivališču ne bo postalo tarča tatov in vlomilcev. Tatvine na avtocestnih počivališčih.

Kakšni bodo ukrepi policistov?

Slovenska policija
Slovenska policija FOTO: POP TV

Policisti bodo v tem času prisotni na vseh kritičnih odsekih, kjer so nesreče najpogostejše, kot tudi ob npr. zastojih, kjer bodo pomagali udeležencem cestnega prometa ter v skladu s svojimi pristojnostmi in infrastrukturnimi zmožnostmi poskušali zagotavljati čim večjo pretočnost prometa. Prisotni bodo tudi na vzporednih cestah, kjer promet ni tako gost, izstopajo pa zaradi posledic prometnih nesreč.

Nadzori prometa bodo usmerjeni predvsem v neprilagojeno hitrost, psihofizično stanje voznikov in agresivno vožnjo, policisti pa bodo zoper kršitelje cestnoprometnih predpisov dosledno ukrepali. Zlasti sistematično bodo nadzirali večkratne kršitelje cestnoprometnih predpisov.

Hitrost bodo nadzirali po t. i. metodologiji Promil, na avtocestnem omrežju z vozili, v katerih je vgrajen videonadzorni sistem, pa tudi s pomočjo tahografov.

Zoper tiste, ki prehitevajo, vozijo vzvratno ali mimo po odstavnih pasovih oz. prehitevalnih pasovih, kljub prometnemu znaku, ki prehitevanje prepoveduje (npr. na voziščih avtocest), bodo dosledno ukrepali. Dosledno bodo ukrepali tudi zoper voznike tovornih ali drugih vozil, ki zaradi počasne vožnje, nižje od največje dovoljene hitrosti, za seboj ustvarjajo kolone vozil in se na prvem primernem kraju ne umaknejo, ki nepravilno parkirajo tovorna vozila in ne upoštevajo določb odredbe o omejitvi prometa.

Izvajali bodo tudi nadzore nad vozniki enoslednih motornih vozil, v bližini večjih prireditev (npr. na motozborih, kopališčih ipd.) pa poostrene nadzore alkoholiziranosti.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LepistaNuda
05. 07. 2015 11.52
Haha, ustavljali bodo tovornjake, ki vozijo počasneje od *največje* dovoljene hitrosti.
LepistaNuda
05. 07. 2015 11.46
+1
Članek, če ga preberemo pozorno, pravi, da je prevelika hitrost smrtni greh, alkoholiziranost in zadrogiranost pa ne. Poučno. Bolj ali manj je pri vožnji samo en greh -- topoumnost združena z ošabnostjo.
Ramzess
05. 07. 2015 10.18
Našteli sedem smrtnih grehov, v redu, a treba je upoštevati, da so nekateri pojmi širši kot so videti.
Fery Zaka
04. 07. 2015 13.54
+21
Prehitevanja po desni ni! Je le zgolj normalna vožnja po praznem desnem pasu, do dovoljenih 130 km/h, medtem ko vsi ostali vozijo 90 km/h po prehitevalnem.
ceta69
04. 07. 2015 10.37
+9
na zahodu do 10 km prekoračitve te noben policaj ne kaznuje ti reče opazuj cesto ne števec pri nas so si izmislili 10 procentov prekoračitev vemo zakaj ,
ceta69
04. 07. 2015 10.29
+6
se vidi da pišejo članke neizkušeni moderatorji zakone pa ljudje z fakultetami a z realnostjo in izkušnjami na cestah pa sploh ne vedo nič samo prelagajo papirje gledajo statistiko in imajo dobre plače da bi pa kaj izboljšali pa žal ne gre ker ni denarja
LOPOVIGOTOVISTE
04. 07. 2015 09.34
+31
NAJBOLJ POGOSTEGA SMRTNEGA GREHA PA NISTE OMENILI TO JE NEUPORABA ALI NEPRAVILNA UPORABA SMEROKAZA. ZAPOMNITE SI PRED SPREMEMBO PASU MORA SMEROKAZ VSAJ TRIKRAT UTRIPNIT IN TO JE ZELO POMEMBNO!! KOT DRUGI GREH KI SE VELIKOKRAT DOGAJA NA NAŠIH AVTOCESTAH JE PA PREKRATKA VARNOSTNA RAZDALJA PRI ZMANJŠANI HITROSTI TO POMENI KO VOZITE npr 90 km na uro JE CELA KOLONA SKORAJDA BREZ VARNOSTNE RAZDALJE IN SE NIHČE NE ZAVEDA DA HITROST SICER JE ZMANJŠANA AMPAK ŠE ZMERAJ VELIKA !!
fafajonka
04. 07. 2015 09.46
+9
Apostol1
04. 07. 2015 12.30
+9
Drži 100% ampak piši z malimi črkami ker velike pomenijo kričanje ,drugače pa plus zate
ferencz 1
04. 07. 2015 09.11
+6
Poznate 7 neumnosti v tem članku, ki jih posreduje 24kurkurkur....
ajajjaj
04. 07. 2015 08.33
+3
Tak informativno me zanima kak bodo veckratne krsitelje nadzirali?jih bojo cakali iskali pa zalezovali na cesti?
hcaine8
04. 07. 2015 14.00
+2
Friendajo te na FB, followajo na Twittru potem pa čakajo na poste, kam greš in ti sledijo.
bine1212
04. 07. 2015 03.23
+10
Ah dejte no neumnosti snemat. Težava z vožnjo brez obutve ni drsenje nog iz pedal. Prej nasprotno, težje ti zdrne bosa noga iz sklopke. Težava se pojavi, ko je treba na silo zavirat, z boso nogo namreč ne moreš konkretno udariti po pedalu.
E10
04. 07. 2015 03.14
+4
kaksen grozilen clanek0
dajno
03. 07. 2015 21.09
+14
Glede na sliko ste pozabili še na osmi greh, sex!
ajajjaj
04. 07. 2015 08.34
+2
Ce naletis na kaksnega policaja ki dolgo ni dobil bos pri tem grehu se za vse druge kazni za nazaj pa naprej placal ;)
fafajonka
03. 07. 2015 19.53
-1
Nekateri kar naprej pisarijo, da hitrost ne ubija ker pozabljajo ali pa ne vedo ( in ti so nevarni vozniki, ne tisti, ki vozijo po predpisih ) kaj pomeni NEPRILAGOJENA HITROST!!! Škoda pisati o stanju prometa, cestišča, vremenskih pogojih itd itd.
Brakedirt
03. 07. 2015 20.46
+5
ne, hitrost ne ubija, ubijajo vozniki ki ne znajo voziti.
fafajonka
03. 07. 2015 23.16
+6
Ne hvali se s svojimi vozniškimi sposobnosti in bahanjem, da voziš v Nemčiji preko 260 km/h, napiši še da si visokoizobražen, da bo mera polna!
E10
04. 07. 2015 03.15
+4
hitrost ne ubija, neumnost pa, ki ni odvisna od kmh
fafajonka
04. 07. 2015 08.50
+1
DAEMONIUM
03. 07. 2015 19.35
+41
To "svetovanje" gre vsakemu normalnemu drzavljanu ze posteno, dobesedno na bruhanje. Namesto, da so zaceli loviti voznike z radarji celo z nadvozov nad avtocestami, hinavsko postavljajo radarje na uvozih na bencinske servise, na izvozih iz AC, bi raje poskrbeli za varnost voznikov na bencinskih servisih in pocivaliscih na AC, kjer na voznike prezijo razni roparji! S temi svojim ravnanjem oz meritvami v bistvu pomenijo nevarnost za voznike saj vozniki se samo gledajo naokrog kje na njih prezi policaj, kar je se slabse kot da bi vozniki med voznjo telefonirali. Izgleda da ta nasa policija zna se samo kaznovati, samo izrekajo lopovskotajkunske globe, nekajkrat vecje kot v Avstriji. A za prvo nalogo ki jo imajo po ustavi in vseh zakonih "varovanje zivljenja in premozenja" pa jim niti pod razno ni mar!!
Psiho1
03. 07. 2015 19.41
-6
Tudi na počivališčih na voznike prežijo razni divjaki, ki jih je treba odstranit. Če vozniki peljejo, kot je treba, jim ni treba nič gledat naokrog, kje so radarji. Če pa stalno plačujete kazni, ker ne poznate osnov varne vožnje, potem pa je namesto jokanja na forumih morda prava pot v avtošolo, kjer vas bodo naučili osnov.
vzdev
03. 07. 2015 20.29
+13
@Psiho1, ja tako kot je bilo v Mariboru, ko so vklopili radarje. Omejitev 70km/h čez križišče, potem pa so vozniki na hitro zmanjšali hitrost na 50km/h. Pa so vozili po omejitvah ampak so zaradi strahu zavirali brez veze. In če si v tistem času kaj hodil v Mariboru si opazil, da je takrat bilo veliko več nesreč kot pred radarji. Ker potem zadaj pride en malo nepazljiv voznik in je "bum". Enostavno več je radarjev, bolj morajo vozniki paziti na njih, kot pa na samo vožnjo. Pa to tudi tisti, ki vozijo po omejitvah, ker jih je enostavno strah.
DAEMONIUM
03. 07. 2015 20.31
+17
Zate je 140 km/h na AC taksen prekrsek na AC a ga je treba oglobiti?? Da dobis domov pisemce kjer ti ocitajo da si prekoracil hitrost za 10 km/h?? To je navadna lopovscina, izzivljanje na drzavljanih in nicesar drugega in najmanj ima opraviti z varnostjo v prometu! Se huje pa je kako kaznujejo tujce?? Turke, poljake, Ukrajince, Angleze??? Sploh jih ne kaznujejo, razen ko jih neposredno ustavijo, tako da si v lastni drzavi drugorazredni drzavljan! Pod drugo pa pravim da jih NI na pocivaliscih,da bi prijemali te roparje. Ce vidis policijsko vozilo ki se pelje preko parkirnega prostora servisa, pocivalisca se to nic ne pomeni, koliko teh roparjev pa so prijeli? Na prste ene roke lahko prestejes njihove "uspehe" ker je pomembno le stevilo oglobljenih oz kako oni pravijo temu stevilo izvedenih ukrepov!
Morana7
04. 07. 2015 10.03
-3
Kakorkoli že pravila so jasna, vsi smo z njimi seznanjeni in me preseneča kako ene vedno znova čudi, ko dobijo kazen.....saj vendar vse veste...prometna policija kaznuje prometne prekrške...a je to kak višja znanost, da ne gre v glavo? Se pa strinjam, da učinkovitost ni ena izmed njihovih vrlin ker če bi bila, bi bilo kontrol toliko, da bi bilo to dejstvo samoumevno in bi bilo tole čudenje oz. sprenevedanje povsem odveč.
tedoDANB3medo
03. 07. 2015 17.54
+17
Vsako leto isto pisanje o policijskem svetovanju o vožnji na dopust. "Odpravite se spočiti, vsakih par km ustavite in počivajte, ne pijte alkohola...." Klasika.
fafajonka
03. 07. 2015 17.50
+15
Seveda neprilagojena hitrost ni prav nič kriva, le kdo je postavil drevesa ob cesti, pa hiše, pa kateri klovn pripelje nasproti ravno ob prehitevanju, kaj je pa pešcu treba hoditi preko zebre kot polžu, pa zakaj se kolesarji vozijo po cesti, naj se doma po dvorišču, pa kupljena vozniška je več vredna od tiste, ki ste jo dobili, ko ste ogrožali inštruktorja,....ja, kaj je že neprilagojena hitrost???
vzdev
03. 07. 2015 17.52
-3
Kaj ti ločiš avtocesto in vožnjo v mestu? Na avtocesti imaš zelo dolg razgled, od daleč vidiš, kaj se dogaja pred teboj. In če je avtocesta prazna se lahko pelješ tudi 300km/h pa ne boš nikogar ogrožal.
fafajonka
03. 07. 2015 23.17
-2
vzdev
03. 07. 2015 17.16
+26
Policijam je neprilagojena hitrost samo dober izgovor za pobiranje kazni. Koliko vozil se je na slovenski cesti zaletelo s hitrostjo 200km/h. Jih ni, ker taki ponavadi bolj spremljajo promet, vozijo hitro ko ni gneče na cesti... Taki niso nevarni, samo je pa dober izgovor za kazen. 100 krat bolj nevarni so tisi, ki peljejo manj kot 100 pa skoraj spijo za volanom zaradi monotne vožnje.
fafajonka
03. 07. 2015 17.39
-3
Komentatorji, ne mu zameriti, verjetno je mlad voznik, ko se bo zaletel s hitrostjo 60km/h v avto, ki vozi s hitrostjo 200km/h, vam bo povedal, kako je bilo....v nebesih :D
Brakedirt
03. 07. 2015 17.47
+11
fantom, se mi zdi da si vnet voznik voznje pri 80. ce bi bila hitrost nad 200 tako nevarna bi imeli tukaj v nemciji ze zdavnaj omejitev.
vzdev
03. 07. 2015 17.48
+12
Tako, za informacijo. Nisem mlad voznik. Imam izpit že kar nekaj let in sem z avtom prepotoval že skoraj celo Evropo (veliko službenih potovanj). Povej mi razlog zakaj lahko v Nemčiji peljem čez 260km/h pa ne ogrožam nikogar. Pa ne mi govorit, da so tam drugačne avtoceste, ker so tudi odseki enaki kot pri slovenski avtocesti (dva pasa + odstavni), pa kljub temu ni omejitve. Hitrosti ni problem, če voziš z glavo. Če je avtocesta prazna ni nobene težave če pelješ čez 200, saj nisi slep, da nebi videl drugega avta. Pa ne pravim, da sem najboljši voznik, kar zagotovo nisem.
Brakedirt
03. 07. 2015 17.52
+6
vzdev, tukaj v nemciji ne skacejo z 80 na prehitevalni pas in se pocasnejsi takoj umaknejo ko imajo iza sebe hitrejsega.
vzdev
03. 07. 2015 17.56
+7
@Barkedirt, no sicer se tudi v Nemčiji zgodi, da se ne odmaknejo z prehitevalnega pasu. Drugače pa naj policija malo kaznuje te, ko jih ti opisuješ, ne pa da se kaznujejo samo tiste ki malo več pelje.
Brakedirt
03. 07. 2015 18.02
+6
to je ze bolj redkost, danes sem sel od Salzburga do Munchna 240 in so se vsi lepo umikali, dvakrat sem se moral pa tudi sam ker nisem med najhitrejsemi. Je pa kultura voznikov tukaj na mnogo visji ravni, v slo se pa prevec voznikov igra policaje in upocasnjujejo promet.
fafajonka
03. 07. 2015 19.45
+7
Kaj pišeš o Nemčiji, pojdi v ZDA, v nevadi kilometre ravna cesta, vse golo brez dreves, nikjer nobenega policaja, pa poskusi nekaj časa peljati več kot je dovoljeno, pa boš zaslišal sireno.
Brakedirt
03. 07. 2015 20.44
+4
pisem o nemciji ker tu zivim.a si ti sploh ze bil cez mejo z avtom? drzis se tiste blesave omejitve 130 na avtocesti kot pijanec plota. ja,vozim po predpisih, na avtocesti 120 kjer je omejitev in preko 240 kjer je ni.Kaj ti se ni jasno?
fafajonka
03. 07. 2015 23.06
-5
Brakedirt, ostajam brez besed, vidim, da sem naletel na velikega strokovnjaka :D
E10
04. 07. 2015 03.18
-1
fantom ti pa si strucnjak, dva se zaletita, eden s 60, drugi z 200. vsak bo pobral silo trka svoje hitrosti. ne obratno.
fafajonka
04. 07. 2015 08.55
+1
E10, ti si balinček, jaz pa krogla, koga bo bolj odneslo ob trku? :D
fafajonka
04. 07. 2015 09.07
+0
Malo pobrskaj po fiziki, odnos med gibalno količino in kinetično energijo!
Morana7
04. 07. 2015 10.11
+0
Ste se zalepli na to Nemčijo kot pijanec plota...kaj pa recimo Avstralija tam je omejitev 100, kakšna teleta kaj? Pravila so kot so mi smo v Sloveniji in ne Nemčiji in to dejstvo je pač treba upoštevat.
kennylikar
03. 07. 2015 17.10
+8
misekmali, ne seksaj med vožnjo in to z osebo, ki ni tvoj partner...ta je najbolj grešna ;-)
Cambi7
03. 07. 2015 17.05
+45
Oprostite dekleta, pupce, matere in 90% žensk!!! V prometu in za vozičkom ne UPORABLJAJTE telefona!!!! Zelo grdo vas je videti, gledano z normalnega zornega kota!!!!!!! Ravno včeraj sem se komaj izognil nesreči! Res, prehod za pešce, TODA mati ali. varuška, tega ne vem, je imela telefonček rokah in porinila voziček na cesto brez pogleda ne levo ne desno. Koper,02. 07. 2015 ob 14: 08!!
Brakedirt
03. 07. 2015 17.50
+0
ti tako nisi imel namena ustaviti, ko je pa porinila vozicek na cesto si moral pa zavirati in si ze preklinjal a ne?
Cambi7
03. 07. 2015 22.36
+3
Brakedirt
04. 07. 2015 10.34
-1
borut_p
03. 07. 2015 17.03
+10
Varno lahko vozite le z defenzivno voznjo - torej so nedeljski vozniki najboljsi vozniki, nisem si mislil. Sicer pa , vse kar so tu napisali je povsem normalno policijsko (cestarsko) delo. Ne vem, kaj do sedaj so pa delali kot se jim je zdelo, da bodo sele sedaj dosledni. Kaj jim je fajn ej