Slovenija

Pomagajte, da center ne bi ostal zaprt!

Ljubljana, 14. 10. 2011 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je več kot 80 zaposlenih na Pro Plus, na pobudo ekipe Svet, preteklo Slovenijo, pa dobrodelna akcija Mali koraki za velik cilj še vedno poteka. Pošljite SMS s ključno besedo SVET na številko 1919!

V Koštaboni nad Koprom je zrasel center za pomoč otrokom z Downovim sindromom.
V Koštaboni nad Koprom je zrasel center za pomoč otrokom z Downovim sindromom. FOTO: Boštjan Pilej
Mali Val Asta ima Downov sindrom. Ker njegova starša Gaia in Alan nista bila zadovoljna z obravnavo otrok z Downovim sindromom, sta se odločila v Koštaboni nad Koprom zgraditi center – Planet 47. V njem želita omogočiti izobraževanje svojemu sinu in še 18 otrokom s to boleznijo ter jih pripraviti na to, da bi se čim bolje vključili v družbo vrstnikov. Prvi tovrstni center v Sloveniji danes stoji, vendar pa je družini zmanjkalo sredstev za skupni prostor v centru ter učne pripomočke. Da ne bi tako ostalo, vas pozivamo, da svoj delček za dobrodelni cilj prispevate tudi vi.

Kako lahko pomagate?

Prek mobilnih telefonov: Pošljite ključno besedo SVET na 1919. Posamezni znesek SMS-donacije je 1 EUR. Družbe Telekom Slovenija, Si.Mobil in Tušmobil se odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil.

Višje zneske lahko donirate z nakazilom na TRR: SI56 0292 2005 2254 477, odprt pri NLB d.d., sklic: 00 1313. Prejemnik: POP TV d.o.o., Kranjčeva 26, 1521 Ljubljana. Namen: SVET – dobrodelni tek.

Sredstva lahko nakažete do vključno 19. oktobra. PRO PLUS pa zagotavlja, da bo vsa denarna sredstva, zbrana na omenjenem TRR, posredoval društvu Planet 47.

Družina Asta bi rada čim prej odprla Planet 47.
Družina Asta bi rada čim prej odprla Planet 47. FOTO: Boštjan Pilej

Spremljaj SVETovo dobrodelno akcijo tudi preko Facebooka in Twitterja!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

athena
15. 10. 2011 09.14
Buena Vita Moraš ločiti med stroko na vrhu, ki piše programe in počne točno to kar ti praviš, in tistimi, ki dejansko delamo z otroci in se razdajamo približno tako kot njihovi starši pa verjemi, da ne bogatimo. pravim le, da poznam takšne in drugačne primere staršev in vem da žal ne počnejo vsi tistega kar je dejansko dobro za otroke. verjamem pa da pri tej družini ni tako ;) LP
Buena Vita
14. 10. 2011 23.15
athena ravno stroka v sloveniji je mačeha tistim ki pomoč potrebujejo,ravno stroka se bohoti in bogati , nihče se ne upa strokovnjakom oporekati,kot da so bogovi,naredijo veliko več škode kot koristi,v večini primerov
Buena Vita
14. 10. 2011 23.13
+1
poznam starše ne bogatijo ,zelo so zavzeti in radi pomagajo,celo preveč,razdajajo se do včasih nemogočega
athena
14. 10. 2011 21.04
Sem iz stroke, ki se obravnava s to problematiko in želim samo reči, da se mi zdi, da bi morali starši otrok s posebnimi potrebami PREDVSEM sprejeti otroke kakršne so. Vem, da jim želijo vse najboljše, najboljšo obravnavo, boljšo prihodnost, vendar žal poznam veliko primerov, ko iz želje, da bi otroke naredili "normalne" zato da bi oni sami imeli otroke, ki ustrezajo družbi v kateri živimo, naredijo še večjo škodo. Družine Asta sicer osebno ne poznam, vendar verjamem in upam, da bodo gledali predvsem na otroka, ne pa nase in na to kakšnega otroka bi si oni želeli. Val, srečno!
zajcek_bine
14. 10. 2011 19.23
-1
žalostno je da starši otroke izkoriščajo za svoje osebno bogatenje ob svoji lenobi...jaz to ne bi dovolil.... men tut kelnarca v vaški gostilni ne ustreza, in zato bom zdej si doma ustvaril svoj šank, zame in še za 18 prijateljev, sej bom sam pijačo kupoval, da bom pa lahko prostor segrel in si privoščil eno mlado sočno kelnarco, mi prosim prispevajte svoja sredstva. ne rabim velik enih 1500€ mesečno za kelnerco in tekoče stroške.....
Tonček Balonček
14. 10. 2011 14.56
-1
Bomo pa zdaj po vseh štirih lezli po Sloveniji, morda s ebo ap le nabralo! Potem pa še za kombi in še kaj?
Tonček Balonček
14. 10. 2011 14.48
Kaj pa če bi zbirali zamaške?