Slovenija

Pomočnica vzgojiteljice naj bi 18-mesečno deklico polivala z vodo in pritiskala ob blazino

Maribor, 12. 07. 2013 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mariborski policisti preiskujejo domnevno nasilje v enem izmed vrtcev. 18 mesecev staro deklico naj bi pomočnica vzgojiteljice polivala z vodo in ji pritiskala glavo ob blazino. Ravnateljici naj bi početje prijavila čistilka. Pomočnico so začasno suspendirali.

Mariborski policisti preiskujejo domnevno nasilje v enem izmed vrtcev. 18 mesecev staro deklico naj bi pomočnica vzgojiteljice polivala z vodo in ji pritiskala glavo ob blazino. Ravnateljici naj bi početje prijavila čistilka. Pomočnico so začasno suspendirali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (204)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gosenica80
14. 07. 2013 08.54
+16
ne poznam obeh plati zgodbe, ampak dandanes so nekateri starši prav naporni..imaš več dela z enim tečnim staršem kot 10 otroki. nekateri komplicirajo za take malenkosti da brezveze..bog nedaj da otroku rečeš da ne sme tega in tega... potem pa vzgajaj otroka.. tako je..doma lahko počnejo kar jim paše samo da imajo starši mir..v vrtcu ko se pa upoštevajo pravila je pa ogenj v strehi, če je njihov otrok "KAZNOVAN". sama sem vzgojiteljica in sem vzgojiteljici svojih otrok dala jasno vedet, da če ne ubogata naj ukrepa in si naredi red. za toliko otrok odgovarjat ni mačji kašelj, sploh pa dandanes ko bi vsak kr tožil tožil tožil samo da bi služili... žalostno.. bolše je bilo v naših časih, ko smo jih v šoli dobli kam je padlo pa nihče ni upal doma povedat, ker bi jih še doma dobil..PA JE Z NAMI VSE OK !!!
24vohomurckov
14. 07. 2013 11.41
-14
....ne najdem več besed za take primerke kot si..!!!
24vohomurckov
14. 07. 2013 11.41
-7
gosenica80
14. 07. 2013 16.59
+7
24vohomurckov- le zakaj je tvoj odgovor na moj komentar toliko krat negativno ocenjen???..mislim, da si eden izmed takih staršev, ki otroku ne smejo izrečt niti besedice NE !!! ti privoščim, da te tvoj lasten otrok pri 18 letih nabuta , ko mu boš rekel, da mu ne moreš kupit najnovejšega BMW-JA !!!!!!
lila2140
13. 07. 2013 18.48
+12
Grozno. Moj otrok je trpel pri taki vzgojiteljici skoraj dve leti. Še po toliko letih se žrem, da nisem prej ugotovila. Imela sem srečo, da je lahko takoj, še tisti dan, ko je trpinčenje prišlo na dan, ostal doma. Ne morem pozabiti dobrote mojih staršev in sosede, ki so mi nesebično priskočili na pomoč, da mu ni bilo več treba v vrtec. In takrat, pred 26 leti, je bilo to edino, kar sem lahko naredila. Takratna vodja vrtca mi je zagrozila, naj bom tiho, ker me bodo tožili, zagrozila mi je celo s socialno službo, češ, komu mislim, da bodo verjeli. Zato kapo dol tej vodji vrtca, ki je takoj odreagirala, kapo dol čistilki, ki je s tem, ko je povedala, kaj se dogaja, postavila tudi svojo službo na kocko. G8J, tudi v socializmu je bila vsaka, ki je koga poznala, lahko varuška. Primerna ali ne. Človek je človek, brezsrčen ali ne. Takrat ali sedaj. Mislim, da je sedaj huje, vendar osebnih izkušenj nimam.
24vohomurckov
13. 07. 2013 19.05
+4
G8J
13. 07. 2013 18.31
+0
A vsi še vedno v socializmu živite?Zbudite se Danes je vzgojiteljica lahko vsaka ki drugega dela ne dobi Samo poglejte oglase kadrovske agencije Adecco, ko jih mrzlično iščejo po vsej deželi naši Vsaka lahko to počne, ki ima 5minut časa ! In potem se čudite zakaj temu tako
G8J
17. 07. 2013 11.51
+2
A znate še kaj drugega kot minuse talati ? Očitno še niste takrat živeli
Important notice
29. 01. 2015 17.11
-1
Le kakšne vzgojtieljce išče Addeco? Državni vrtci morajo objaviti razpis na Zavodu za zaposlovanje in postopek mora potekati tako kot je treba. Zaposlitve ne dobi vsak-a. Izpolnjevati je treba določene pogoje. Ravnatelji so zelo pazljivi, koga zaposlujejo. Pa se kljub pazljivosti še vedno lahko kdo zmuzne skozi tesno sito! Tako kot se je (če se je), v zgornjem primeru v MB.
24vohomurckov
13. 07. 2013 13.34
-1
....pa tumpleti,ki zagovarjate nasilje nad otroci??....ste potihnili??...pa vas ja ni postalo malček.....sram??
resslovenka
13. 07. 2013 11.42
+10
Ko otrok kaže izrazito odklonilno vedenje, ko mora prestopiti vrata vrtca ali jasli, je to zame alarm. Otroci so namereč najbolj iskrena bitja, ki se ne sprenevedajo in ne hinavijo. Zato o tem, česa vsega so krivi starši ne sprejemam. Pri 18 mesečnem otroku pa sploh ne!
24vohomurckov
13. 07. 2013 11.19
+8
"Vzgojiteljica je otrokom tiščala glavo pod vodo, jih grobo tiščala na posteljo, ko je bil čas za spanje. Na silo jih je hranila. Izvajala je telesno in duševno nasilje nad njimi," nas je zgrožena poklicala mamica dvoletnega otroka, ki obiskuje Vrtec Borisa Pečeta Maribor. *************************************************************************************************************************** Njen otrok naj bi bil namreč žrtev vzgojiteljice, ki je skrbela za otroke v jaslični skupini. "Doma sem opažala spremembe. Otrok je jokal in ni hotel v vrtec. Ponoči ni spal in se je zbujal. Še zdaj ima posledice. Obiskujemo psihologa," je dodala mamica; njene podatke hranimo v uredništvu. ************************************************************************************************************************ Na to, kaj se dogaja v najmlajši skupini, je mamo obvestila kar ravnateljica, ki je takoj ukrepala. "Trenutno je ravnateljica na dopustu, zato ne bomo dajali izjav," so nam pojasnili v omenjenem vrtcu. ************************************************************************************************************************** Neuradno smo izvedeli, da naj bi ravnateljico na neprimerno ravnanje vzgojiteljice opozorile sodelavke. Odgovorna naj bi vzgojiteljico takoj disciplinsko kaznovala in ji prepovedala opravljati delo z otroki. Zadevo pa naj bi vrtec tudi prijavil policiji./citirano/
24vohomurckov
13. 07. 2013 11.11
+11
....ta teklica,kot se je izkazalo ni osamljen primer ...podana je še vsaj ena prijava....to je storila mati dveletnega dečka....z otroki se je ,po pričanju le te...ne pozabimo,da so tako povedale tudi zaposlene,ki so bile dogajanjem priče......ravnalo skrajno grobo....od potiskanja glavic pod vodo,go grobega polaganja v posteljice,tiščanja glavic v vzglavnike,nasilnega hranjenja,grobega vlačenja za rokice.... *********************************************************************************************************************** povedal oz.napisal sem že včeraj,pa ste zbrisali...,če bi bil to moj otrok,bi bil danes zaprt!!!
BUBI2011
15. 07. 2013 10.11
+3
Jaz sem jo tudi prijavila, tako da so zdaj že najmanj 3 ovadbe.
zemljemerec
13. 07. 2013 10.36
+1
Jaz imam svojo statistiko, kar se tiče varstva. Naši otroci so hodili k prijazni teti iz ulice, ki je varovala po 4 otroke od plenic do šole...vsekakor so bili rezultati mnogo boljši kot pri vnukih, ki so hodili v vrtec. Na dvorišču ali v campu točno veš kateri otrok biva v vrtcu. Takšen otrok je agresiven, kričav, trmast, nesramen,pogosto bolan in nesrečen. Otrok potrebuje ljubezen inovativnost in pozornost. Tega vzgojiteljica 17 otrokom na 40m2 ne more nudit niti teoretično. Tako otroci kot učiteljice postajajo živčne razvaline.
Natalia1981
13. 07. 2013 10.07
+7
res eni komentarji niso sploh za sem...kake mate eni sram naj vas bo.sigurn ste eni navadni smrkavci ko še ne veste kaj je življenje!
borisl1
13. 07. 2013 09.36
+27
mater ste eni pametni, češ da so vse starši krivi, vzgojiteljice pa najboljše na svetu! otrok je ja star 18 MESECEV. In česa so lahko tukaj starši krivi če se otrok še niti ne zaveda da živi, kaj šele da bi poznal disciplino. vzgojiteljica mislim da si lahko kar sama kroglo pošlje v čelo, ker če bi bil to moj otrok, ne bi bila več med živimi!!!
Jasna 123
13. 07. 2013 16.26
+6
Iztok Strel
13. 07. 2013 09.22
+6
Mi je slabo ko berem NEKATERE komentarje. Ko se malo bolj ostro degnemo ob državo ali politike nas admin briše (po kakšnjem kjjuču mi še danes ni jasno!) . Večkrat sem ža napisal, da takih in podobnih člakov enostavno se ne bi smelo dovoliti komentirat.........
nitiniti
13. 07. 2013 09.20
+14
ne obtožujte tistega, ki kaže na napake, obtužujte storilca
KML
13. 07. 2013 08.34
+16
Seveda so to zaenkrat še domneve. Ki bodo potrjene ali ne. Ob branju komentarjev pa so mi zaskrbljujoči komentarji na račun neverodostojnih in v vse vtikajočih se čistilk (prej bi namreč rekla, da mora čistilka, ki je zadnja v hierarhiji, zbrati kar nekaj poguma, da izpostavi problematično ravnanje nekoga, ki ji je nadrejen) in na račun nesposobnih staršev z razvajenimi otroki. Res je, tudi takšni so, pravzaprav jih je kar nekaj, kar pa ne pomeni, da to velja tudi v tem primeru. Glede na materin naglas je verjetneje, da je pomočnica vzgojiteljice deklico zaznala kot šibkejšo in se je spravljala nad njo. Poleg tega si tako majhni otroci strahu, odpora do jasli in nočnih mor ne izmislijo. Tako da se bojim, da obstaja velika verjetnost, da bo v tem primeru sum potrjen.
zemljemerec
13. 07. 2013 10.41
+2
so tudi otroci, ki ne prenašajo gneče in konkurence v vrtcu, za takšne bi morali starši poiskati drugo alternativo varstva...
pikapolonica1802
13. 07. 2013 08.34
+10
tukaj lahko komentiramo in se obrekujemo na vse načine,če neveš kako in kaj je res bilo ti se v prvi vrsti zasmilijo malčki!Veliko krat res starši pretiravajo imam sama otroka v vrtcu in vidim kako že znajo oviti svoje starše okoli prsta,včasih pa tudi so vzgojiteljice že psihično prenapete da bi vsako krat naredile tisto kar si malčki želijo,poznam eno osebo ki je sedaj končala izobraževanje z prakso v vrtcu in mi je dejala da čeprav si je prej tako želela postati vzgojiteljica enostavno ne zmore,tako da je tudi psiha človeka tukaj vprašanje!? Če je to res kar je napisano v tem članku absulutno obsojam tole vzgojiteljico za takšno ravnanje,če pa je to prišlo iz druge strani pa morjo starši razčistiti kako vzgajati otroka !Malčku/malčici pa želim vse najboljše!
Ajda46
13. 07. 2013 08.28
+0
Preden podamo mnenje o neki zadevi moramo poslusati obe strani (taka je tudi praksa sodisc) in potem presoditi zadevo. Nismo bili zraven in ne vemo, kaj se je točno dogajalo!
E.Nigma
13. 07. 2013 08.35
-3
TRUMPP
13. 07. 2013 08.36
+8
Samo škoda je, da tega ne moreš dopovedat večini komentatorjev na tem forumu. Ti hočejo ulični linč. Nič niso boljši od te pomočnice, če je slučajno to res v kar pa dvomim.
nitiniti
13. 07. 2013 09.21
+7
mama deklice je izjavila, da deklica ni želela hoditi v vrtec in je jokala, to pove veliko
cirenij
13. 07. 2013 08.06
-14
Brez veze. Vzgojiteljica z 20. letno prakso, naj bi počela kaj takega. Navadne izmišljotine. Danes starši sploh več ne vejo, kaj bi si izmislili za "dobro" svojih otrok. Tega preprosto ne verjamem. Mogoče je otroka umivala.
TRUMPP
13. 07. 2013 08.11
-6
henrik8
13. 07. 2013 08.15
-6
Jasna 123
13. 07. 2013 16.28
-2
toj-to
13. 07. 2013 22.33
-1
cirenij, kurz Preprosto njej ne morejo popustit živci al kaj? Preprosto kar naenkrat ni bila všeč 3 čistilkam in so jo zatožile ravnateljici al kaj? Preprosto se jim je smilil razvajen 18 mesečni ortrok al kaj?
henrik8
13. 07. 2013 07.52
-9
kaj vse si zmišljujejo...zmeraj so vse vzgojiteljice krive,starši pa nikoli...groza...nekateri starši sploh ne bi smeli imeti otrok....potem pa imej otroke...ne hvala
TRUMPP
13. 07. 2013 07.57
-7
....pri 5. letih pa že kamne v avtomobile mečejo. Izraelci to hitro pošlihtajo.
slaiko
13. 07. 2013 08.15
-4
slaiko
13. 07. 2013 08.16
-5
nitiniti
13. 07. 2013 09.22
+8
tako majhni otroci niso stari 5 let, odreagirajo zelo iskreno
TRUMPP
13. 07. 2013 07.29
-5
Kdo pa pravi, da je to sploh res? Najlažje je obsojat.
Haloze Slo
13. 07. 2013 07.28
-36
Jap čistilke se na vse spoznajo, upam da čistit tudi zna!
peglezn
13. 07. 2013 08.19
+23
Najbrž pa ima lahko tudi čistilka otroke, zato ne razumem vajinih šovinističnih komentarjev.
noble
13. 07. 2013 07.02
+24
Kot da bi bila v Guantanamu na specializaciji. Takemu človeku doživljensko onemogočit ukvarjanje z otroci !!!