Črna kronika

FOTO: V nesreči na pomurski avtocesti trije poškodovani, štiriletnica v smrtni nevarnosti

Ljubljana, 01. 07. 2016 13.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
5

Petki v poletnih dneh so že tradicionalno v znamenju zastojev na cestah. Zaradi prometne nesreče je bila zaprta pomurska avtocesta med Turniščem in razcepom Dolga vas proti Lendavi, vendar so jo znova odprli, a še vedno nastajajo zastoji. V nesreči sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo, tri osebe pa so bile poškodovane. Štiriletna deklica je v smrtni nevarnosti.

Danes okrog 12. ure se je na pomurski avtocesti na relaciji Dolga vas–Turnišče zgodila hujša prometna nesreča, v kateri sta trčila osebno in tovorno vozilo. Tri osebe so poškodovane, ena je v smrtni nevarnosti.

Po prvih informacijah policije je voznik tovornega vozila z madžarskimi registrskimi tablicami stal pred smernimi tablami in gledal, kje mora zaviti z avtoceste. Voznik osebnega avtomobila
romunskih registrskih številk pa je s sprednjim desnim delom vozila trčil v zadnji levi del tovornega vozila.

Romun je trčil v madžarski tovornjak, ki je stal na cestišču, ker je voznik opazoval table. Trije so poškodovani, štiriletnica je v smrtni nevarnosti.
Romun je trčil v madžarski tovornjak, ki je stal na cestišču, ker je voznik opazoval table. Trije so poškodovani, štiriletnica je v smrtni nevarnosti. FOTO: Leon Novak/Lendavainfo.com
Tri osebe v osebnem vozilu so bile poškodovane in odpeljane v Splošno bolnišnico Murska Sobota. Štiriletna udeleženka prometne nesreče je v smrtni nevarnosti.

Zastoji

Kot poroča prometnoinformacijski center, so zastoji na naslednjih lokacijah:

- na regionalni cesti Petrovci - Martjanci, kjer je v Vaneči popolna zapora zaradi prometne nesreče,

- na mejnem prehodu Dragonja, kjer vozila pri izstopu čakajo približno 30 minut,

- pred Luko Koper za tovorna vozila, razlog so zaradi demonstracije. Nastaja zastoj, tovorna vozila izločajo na primorski avtocesti na počivališče Ravne ter od Črnega Kala proti Kopru na odstavni pas.

Druga faza del na severni obvoznici

Dela potekajo na severni ljubljanski obvoznici, kjer bodo danes popoldne začeli vzpostavljati 2. faze del. V času prestavitve bo promet med Tomačevim in Celovško cesto dodatno oviran. Zapora bo prestavljena predvidoma do nedelje, 3. julija, pozno zvečer. Promet bo še vedno potekal po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Zaprt bo priključek Bežigrad proti Kosezam, pozneje izmenično še priključka Savlje in Celovška. Promet za tovorna vozila nad 7,5 tone med Štajersko in Primorsko in obratno je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Omejitev prometa tovornih vozil med turistično sezono:

- ob sobotah med 8. in 13. uro, ob nedeljah in praznikih med 8. in 21. uro.
- na primorskih cestah ob sobotah med 6. in 16. uro, ob nedeljah in praznikih med 8. in 22. uro.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni