Slovenija

Tovšakova: Bodite tiho, dokler tega ne rešimo

Ljubljana, 25. 08. 2010 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Podizvajalec, ki mu Vegrad dolguje 165.000 evrov, se je odločil, da bo kazensko ovadil Hildo Tovšak. Prav med vlaganjem ovadbe na policiji pa ga je poklicala Tovšakova in mu zagrozila.

Zekrija Habibović - 1
Zekrija Habibović - 1 FOTO: POP TV
Moje podjetje sploh več ne posluje, imel sem izvršbe davčne uprave in sem v hudi finančni stiski. Tudi zdravstvenega zavarovanja nimam že osem mesecev. To je grozno. Zekrija Habibović

Podizvajalec Zekrija Habibović, ki mu Vegrad dolguje 165 tisoč evrov, se je danes podal na policijsko postajo v Šiški, kjer je nameraval zaradi neporavnanih računov zoper glavno direktorico Hildo Tovšak vložiti kazensko ovadbo. "Nimam več drugih možnosti. Vegrad mi dolguje 165 tisoč evrov, prvi račun v višini 40 tisoč evrov pa je zapadel že 6. decembra prejšnjega leta,“ je dejal. Pojasnil je še, da je bil v Velenju že 52-krat, a ga je Tovšakova sprejela le nekajkrat. "Nazadnje mi je obljubila kompenzacijo s stanovanji, a me v obljubljenem roku ni poklicala, zato sem se odločil, da vložim kazensko ovadbo,“ je še dodal ter vstopil v policijsko postajo.

Hilda Tovšak
Hilda Tovšak FOTO: Aljoša Kravanja

Telefonski klic preprečil vložitev kazenske ovadbe

Med izpolnjevanjem obrazcev, potrebnih za vložitev kazenske ovadbe, pa se je zgodil preobrat. Na mobilni telefon je prejel klic Hilde Tovšak. "Obljubila mi je, da bo zadevo do 13. ure danes uredila,“ je s solzami v očeh dejal Habibović. Kot nam je pojasnil, mu je Tovšakova v telefonskem pogovoru zatrdila, da bo danes od Nove Ljubljanske banke poskušala pridobiti pobotnico ter tako umakniti hipoteko s stanovanja v Celovških dvorih, ki bi mu ga dala namesto denarnega plačila. Stanovanje naj bi bilo vredno 106 tisoč evrov, za preostanek dolga pa bi se dogovarjala pozneje.

Habibović pripravljen počakati

Njen odnos je zelo grd. Vpije, da mi ne bo dala niti evra, da ne smem sodelovati z novinarji. Če bi jo poslušal, ne bi dobil nič, sedaj pa imam vsaj upanje. Zekrija Habibović
"Seveda sem pripravljen počakati. Čakam že skoraj celo leto in tudi teh nekaj ur lahko še počakam, a če do 13. ure ne bo nič, bom vložitev kazenske ovadbe nadaljeval,“ je v dopoldanskih urah za 24UR dejal Habibović, ki je v hudi stiski in po nešteto neizpolnjenih obljubah marca na sestanek z enim od direktorjev Vegrada prišel kar s pištolo.

A po petih urah Tovšakova še ni poklicala. Pozno popoldne pa je Habiboviću s pomočjo novinarjev Sveta na Kanalu A le uspelo priklicati Tovšakovo, ki mu je najprej zatrdila, da se je že pogodila z banko glede hipoteke in stanovanja, a mu je potem spet zagrozila. "V ponedeljek ob 16. uri bo končano in jaz upam, da bom za vas dobila izbrisno pobotnico," je dejala Tovšakova. Tako da sedaj bodite tiho, dokler tega ne rešimo. "Jaz vam lahko tudi povem, da če mislite, da boste s kakimi postopki kej nardil, da ne boste," dodaja Tovšakova.

Habibović upa, da bo vendarle prišel do majhnega enosobnega stanovanja v drugem nadstropju Celovških dvorov ter z denarjem od prodaje vsaj delno poplačal svoje dolgove. Kot pravi, je namreč še vedno tudi sam dolžan drugim podizvajalcem, dobaviteljem in davkariji.

Zekrija Habibović - 3
Zekrija Habibović - 3 FOTO: POP TV

Naslednji korak bo obisk Pahorja

Habibović nam je še pojasnil, da je njegov naslednji korak obisk predsednika vlade Boruta Pahorja. "Imam načrt, da grem k predsedniku vlade, saj ne vem, na katero drugo inštitucijo se lahko še obrnem. V tej državi živim, delam in pričakujem, da mi bodo pomagali," je dejal.

Poglejte Habibović, vi ste nor. Vi boste vse izgubili zaradi svoje neumnosti. Pokličite jih, da niste nič dali, pa ne igrajte se s temi televizijci. Kaj naj jaz rečem NLB-ju? No, kakor hočete. Jaz vam lepo rečem, bodite pametni. Hilda Tovšak

Tovšakova sestanek s sindikati prestavila na petek

Kot je znano, naj bi jutri predstavniki sindikatov Vegrada nadaljevali pogajanja glede stavkovnih zahtev, ki so ji jih predali v torek. Vendar so po besedah sindikalista Srečka Čatra pogovore na željo Tovšakove prestavili na petek.

Delavci zahtevajo, da bi bili vsi poplačani v najkrajšem možnem času ter da bi vse delavce, ne glede na to, v katerem podjetju iz skupine Vegrad so zaposleni, obravnavali enakopravno.

Hilda Tovšak
Hilda Tovšak FOTO: Aljoša Kravanja

Delavci, ki so člani Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, po Čatrovih navedbah od sindikata zahtevajo, da organizira stavko, če do 1. septembra ne bodo dobili izplačanih plač. Najprej naj bi organizirali opozorilno stavko, če zahteve ne bodo izpolnjene, pa bo sledila splošna stavka.

Po navedbah sindikalistov več kot tisoč zaposlenih v Vegradu zaradi težav podjetja oz. njegove insolventnosti že nekaj mesecev ne prejemajo redno plač, nekateri jih niso dobili od aprila dalje, nekateri od junija. Mediji danes pišejo, da dolg Vegrada do zaposlenih znaša slabe tri milijone evrov, medtem ko ima do ostalih upnikov velenjski gradbinec okoli 220 milijonov evrov dolgov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (303)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bosta1
20. 10. 2010 18.16
Sedaj bo mu odplačevala od penziona......
Regratt
27. 08. 2010 09.48
Zvita je tale "naša" Hilda. Daje lažne obljube, s tem samo zavlačuje neizbežno in medtem, ko vsi čakajo na zasluženi denar, si ona baše še zadnje ostanke aktive v svoje žepe. Upnikom ne bo ostalo ničesar.
pacce
27. 08. 2010 09.33
lej kravatarje na spodnji fotki ki sploh ne vejo kaj je lopata, in kako preživet z 0€ plače
butci
27. 08. 2010 07.01
PAHOR VAS NI SRAM, DA PREDSEDUTEJE TAKI DRŽAVI.
butci
27. 08. 2010 07.00
ODSTOP HILDE IN VLADE.
Muho
26. 08. 2010 21.08
sej čeb gledal sliko ma desn uč mal not obrjen:)
korosec_SLO
26. 08. 2010 13.01
URA JE 13,,,kaj se je zgodilo,,,,le ciničen nasmeh Hildodride !!
Klemen611
26. 08. 2010 11.14
Sloveni smo res en prestrašen narod. Aktivisti kje ste sedaj. A se ne more organizirat skupina, ki bi demonstrirala pred Hildinim domom. V pravni državi, če bi ta funkcionirala solističnih akcij sploh ne bi smelo biti. Se bo pa država šele tisti moment zbudila, ko bodo ljudje vzeli stvari v svoje roke. In potem, verjemite, bo naenkrat vse možno.
kolcamož
26. 08. 2010 11.05
đškoda ker ga ni tolk v hlačah,da bi javno hildi vrat zavil.to bi bil video stoletja....
Slovencek1
26. 08. 2010 10.54
Včeraj je bilo lepo videti kako si "veliki" režejo kose pogače, medtem ko mali in nepomebni crkavajo na obroke....Namesto da bi se poslovila in pripravila vse za sanacijo tega propadlega mastadonta, ki bo crknil prej kot v letu dni po prisilki, je še naprej cinična in ponižuje svoje včasih "partnerje", ki jih je stiskala in jim zvijala vratove že prej v nerecesijskih časih. Namesto da bi jo vtaknili v arest je cinična medijska zvezda... Prosim lepo kako lahko nekdo ki obvladuje podjetje v celoti vleče nekaznovano take samovoljne poteze in se norčuje praktično iz cele slovenije....tega ne razumem. Zakaj pa meni takoj pretite z arestom, če ne poravnam zapadle kazni za prekršek!SRAMOTA...preberite zakone, najdite podlago in jo vržte v arest in naj s svojimi rokami odplača in poplača vso storjebno škodo. Mislim,d a bi lempa raztegnjena ovita v drage cunjice, ki se vozi še vedno v dragem avtomobilu hitro shujšala....
binmister
26. 08. 2010 10.25
človek ne nasedaj na obljube .ali jo prijaviš ali pa doma na njenem pragu luknjo v čelo in amen.boš pač kažnjen pod pogojem da si bil zmanjšano prišteven in problem rešen
pujca
26. 08. 2010 10.03
Kdor dolgo čaka,ne dočaka...Na žalost je tako...
Puppupapa
26. 08. 2010 09.58
v naši državi je v zadevi celovški dvori samo še opcija, da se stanovanja nasilno zavzame!
anze fajfar
26. 08. 2010 09.39
po moje do 13. ure ne bo nič ;)
izdelanc
26. 08. 2010 09.02
Habibi škoda,da je nis že zdavnaj poču! To politika tudi čaka! Še lepš pa kislino u faco pa CNN poklicat,da se vidi politično priležnico! Banda, kriminalno-politično skorumpirana!
asdoasa
26. 08. 2010 08.52
Men bo pa Vegrad hišo zgradil, ki jo bom v štartu prepisal na sorodnike, ko bo pa treba plačat, se bom šel pa Hilde Tovšakove. Dobila bo 0 od 0.
panucci
26. 08. 2010 08.51
tovšakovo ščitijo vsi,od policije do vlade to se lepo vidi v kakšni podkupljeni državi živimo..Ko bi bil na njenem mestu navaden smrtnik bi ga verjetno že zaprli..Naslabša in najbolj podkupljiva vlada do sedaj,da jih ni sram.Banda pokvarjena
jurjur
26. 08. 2010 08.49
Ma, Tovšakova je vedela, da gre tip na policijo, pa ga je zato poklicala ravno v pravem trenutku. Podizvajalec ima gotovo kakšnega "nadzornika ves čas za petami"
comment123
26. 08. 2010 08.35
TUDI JAZ SEM SEZNANJENA Z NAKLEPNIM IZKORIŠČANJEM LJUDI, ZATO BOM TUDI JAZ PODALA KAZENSKO OVADBO....
Robert Koper
26. 08. 2010 08.09
če ne bo podal kazenske ovadbe jo bom jaz,pa ne samo jaz.vsak je dolžan podatikazensko ovadbo, če zve za kaznivo dejanje,ki se preganja po uradni dolžnosti. ta prevarantka, je ogoljufala in goljufa naprej, vse naklepno.iz tega je vedeka, da bo pridobila korist. to je samo eno kd. zati hilda, daj človeku kar si obljubila v roku sicer bom tudi jaz podal kazenso ovadbo in poskrbel, da jih bo še več podali. potem pa neboš ustrahovala.ko bi vsaj tiho bila. to vam vse pove.