Poplave na Štajerskem

Na območju Slovenskih Konjic, Slovenske Bistrice in Ptuja je poplavila reka Dravinja. Ponekod so se sprožili tudi zemeljski plazovi.

Zemeljski plaz

Zemeljski plaz v Bistriški grapi (Foto: POP TV)

Reka Dravinja je dopoldne prestopila bregove v občini Slovenske Konjice. Trenutno je položaj najhujši na cesti Loče - Žiče ter med Ločami in Zbelovim. Po besedah referenta za komunalo na konjiški občini Branka Soviča voda zaenkrat na omenjenih cestah ne povzroča zastojev ali težav v prometu, pa tudi bližje stanovanjske hiše niso ogrožene. Kljub temu pa razmere na kritičnih predelih nadzirajo pripadniki civilne zaščite.

Promet pa je zaradi poplave zelo otežen pri Studenici v občini Slovenska Bistrica. Na Centru za obveščanje Ptuj so povedali, da je Dravinja za en meter prestopila bregove v Majšperku, kjer je lokalna cesta popolnoma pod vodo in je promet ustavljen. Prav tako je Dravinja zalila komandno sobo zasebne hidroelektrarne v Tržcu pri Vidmu pri Ptuju. Reki Pesnica in Drava pa za zdaj ne povzročata težav.

Zemeljski plaz

Plaz pri HE Fala (Foto: POP TV)

Po podatkih celjskega centra za obveščanje na širšem celjskem območju močno deževje ni povzročilo posebnih težav. Meteorna voda je le v Levcu pri Celju zalila skladiščne prostore trgovskega centra, nekaj meteorne vode je tudi ob avtocesti Celje - Maribor.

Na Štajerskem in Koroškem se je zaradi obilnih padavin sprožilo več zemeljskih plazov, ki ponekod ovirajo promet.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: