Slovenija

Nina Zidar Klemenčič vrača udarec: zoper Popoviča vložila ovadbo zaradi krive ovadbe

Koper/Ljubljana, 10. 10. 2013 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Koprski župan Boris Popovič je podal kazensko ovadbo zoper odvetnico Nino Zidar Klemenčič. Ovadbo je vložil šele zdaj, to pa zato, ker se je prej bal. Zidar Klemenčičeva je zoper Popoviča zdaj vložila kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe.

Boris Popovič
Boris Popovič FOTO: POP TV

Koprski župan Boris Popovič je podal kazensko ovadbo zoper odvetnico Nino Zidar Klemenčič, in sicer zaradi kaznivega dejanja napeljevanja h kaznivemu dejanju zlorabe uradnega položaja.

"K meni kot županu je na pogovor o možnem sodelovanju med Mestno občino Koper (MOK) in Odvetniško pisarno Zidar Klemenčič po posredovanju Igorja Jurija Pogačarja iz podjetja RAM Invest v januarju 2010 prišla skupaj z Igorjem Jurijem Pogačarjem osumljena Nina Zidar Klemenčič. Že takrat mi je povedala, da lahko s svojimi zvezami marsikaj uredi, kar mi je potrdil tudi on," je v obrazložitvi zapisal Popovič.

V nadaljevanju mu je Pogačar prinesel osnutek pogodbe med odvetniško družbo in MOK, v kateri je pisalo, da bo mesečni pavšal zastopanja 15.000 evrov brez DDV. Popovič je še pojasnil, da je s podpisom pogodbe zavlačeval in se bal, da bo odvetnica svoje zveze posledično uporabila proti njemu, zato je "osumljenka za MOK pač opravila nekaj manjših poslov". Pogodbe o zastopanju, ki mu jo je poslala, ni nikoli podpisal, še trdi Popovič.

Popovič je danes še enkrat ponovil, da je pred ovadbo dobro premislil in da ima oprijemljive dokaze, da je odvetnica s tem, ko mu je v zameno za 15 tisoč evrov mesečnega plačila obljubljala ''mir'' pri organih pregona, storila kaznivo dejanje napeljevanja h kaznivemu dejanju zlorabe uradnega položaja ali pravic.

Razlog, da je ni ovadil že pred tremi leti, je bil strah in da zdaj to obžaluje. ''Bal sem se, da se mi bo zgodilo še huje kot do zdaj. Ne samo meni, ampak občini, družini,'' je dejal. Kljub temu pa ga veseli, da se je opogumil.

Oglasil se je tudi Jeretič

Na vprašanje, zakaj je ovadbo podal šele zdaj, je na Twitterju odgovarjal tudi svetovalec župana Sebastjan Jeretič. Tvitnil je, da se je Popovič bal: ''In upravičeno se je bal glede na vse, kar je sledilo,'' je dodal. In kaj se je spremenilo zdaj?

''Zdaj mu je počil film, ker ga je njen mož začel preganjati, kljub temu da je davkarija prečesala čisto vse in ugotovila, da je čist,'' je poudaril Jeretič.

Iz tega pa so nekateri na Twitterju že potegnili sklep, da gre za maščevanje. Jeretič je za 24ur.com je povedal, da je na Twitterju le odgovarjal na vprašanje, zakaj je ovadba padla šele zdaj in da ne gre za maščevanje.

Zidar Klemenčičeva vrača z ovadbo

Zidar Klemenčičeva je za 24ur.com povedala, da je nad obtožbami šokirana, saj gre za čiste laži. "Očitno je, da se poskuša preko mene diskreditirati funkcijo mojega moža. Verjetno se bom morala navaditi, da lahko ljudje, s katerimi sem bila v preteklosti v kakršnem koli poslovnem stiku, to izkoristijo za diskreditacijo, za to, da preko mene diskreditirajo tudi delo Komisije za preprečevanje korupcije. Osebe, ki se omenjajo v kazenski ovadbi, imajo vse neposredni interes, da lažejo in diskreditirajo druge okoli sebe, ker so same ali v povezavi z drugimi v številnih kazenskih postopkih," je dejala.

Nina Zidar Klemenčič
Nina Zidar Klemenčič FOTO: Kanal A

Zidar Klemenčičeva je zoper Popoviča vložila kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe, poleg tega pa je zoper Popoviča in županovega svetovalca Sebastjana Jeretiča vložila tožbi, s katerima zahteva preklice neresničnih in žaljivih izjav, ki sta jih podala in javno opravičilo.

''Ne bom se spuščala v razloge, ki so Popoviča privedli do odločitve, da tako brezsramno laže. Vsekakor pa bom storila vse, da z uporabo pravnih sredstev zavarujem svoje dobro ime. Mestna občina Koper (MOK) se je obrnila na našo odvetniško pisarno samoiniciativno. S Popovičem sem imela zgolj dva stika, pri čemer so bili ob stiku vedno prisotni tudi sodelavci iz odvetniške pisarne. Pogovor je bil v obeh primerih kratek in se je nanašal izključno na pravne probleme, za katere je MOK želela, da jim pri njih pravno svetujemo. Zadnje sodelovanje je bilo v septembru 2010. Vsi podatki o izstavljenih računih za opravljene storitve so javni in dostopni na Supervizorju,'' je sporočila odvetnica.

Odzvala se je protikorupcijska komisija

Goran Klemenčič
Goran Klemenčič FOTO: Aljoša Kravanja

Na Komisiji za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Goran Klemenčič, mož ovadene odvetnice Nine Zidar Klemenčič, so Jeretičeve izjave razumeli, da je ''svetovalec župana vzpostavil vzročno-posledično zvezo med postopkom komisije ter ovadbo odvetnice''.

V odzivu, ki ga je pripravil namestnik predsednika Rok Praprotnik, so pojasnili, da je komisija že pred meseci uvedla postopek nadzora nad premoženjskim stanjem Popoviča, in sicer zaradi utemeljenega suma kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Komisija pri tem postopku aktivno sodeluje tudi z drugimi pristojnimi organi. Praprotnik je še sporočil, da so župana Popoviča pred kratkim pozvali na razgovor pred komisijo.

Praprotnik je še poudaril, da postopka ne vodi predsednik komisije, ''kot insinuira svetovalec župana Popoviča'', ampak nadzorniki za premoženjsko stanje na komisiji. Samo področje nadzora nad premoženjskim stanjem na komisiji pa sistemsko usmerja Praprotnik.

''Omenjeno izjavo svetovalca župana je v kontekstu vseh okoliščin težko razumeti drugače kot nedopusten pritisk na delo komisije oziroma poskus vnaprejšnje javne diskreditacije postopka in njegovih morebitnih ugotovitev. Tak pristop, umanjkanja politične, pravne in osebne kulture ter odgovornosti, v slovenski realnosti žal ni redek,'' je zapisal Praprotnik in dodal, da politični pritisk njihovega dela ne bo ohromil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (644)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MARK AUREL
11. 10. 2013 09.18
+2
Pa tale primitivni popo res misli, da je nad \"bogom\" in da lahko opleta kot se mu zahoče. Glede na njegovo \"lupetanje\" res ugotoviš, da je njegov IQ zero.
MICLA
11. 10. 2013 08.10
-1
jaz bi ovadil oba klemenčiča ,ker sta oba PO MOJE bolj kuruptivna kot vsi ostali , delata kar jima P.S. NAREKUJE. ALI JE V TEJ UBOGI SLOVENIJI SPLOH ŠE KDO POŠTEN ,VERJETNO SAMO ŠE UBOGA RAJA ,pa še oni so tako naivni da ko so volitve gredo podpirat to lopovsko bando.
resslovenka
10. 10. 2013 21.58
+1
jaz koprskemu županu ne verjamem niti ene besede. Da bi se on koga bal? Ne se hecat.
ho?emVšolo
10. 10. 2013 21.01
+1
Klemenčič je dokaz za to, da nihče ni nezamenljiv. Ful mi je bil všeč Kos, ampak po teh akcijah vidim, da mu Kos niti do kolen ne seže.
MARK AUREL
11. 10. 2013 09.18
helter skelter
10. 10. 2013 20.57
-3
Če prav razumem, zato ker ni želel podpisati pavšalne pogodbe za 15.000 eur na mesec z njeno odvetniško firmo, ga zdaj njen mož preiskuje. Kdo je zdaj tu mafija. Po moje kar oboji...
resslovenka
10. 10. 2013 22.01
+4
Madonca si naiven. Lari fari čvekarije nekoga, ki misli da mu verjame cel svet. Pa niti dobrega vtisa ne naredi na človeka. Sodim glede na njegove javne nastope. Taki regljači mi grejo na živce.
JEBEM_STARE_KOMUN_JARE
10. 10. 2013 18.26
+5
Ta prepotentna odvetnica pa res reagira čisto po babje,!?? Namesto, da uspe na sodišču dokazati, da Popović nima prav, ona to iz babje jeze, takoj na krivo ovadbo, pa čeprav tega v rednem sodnem postopku še ni dokazala. Le kakšen smisel ima iz nagomilane jeze vlagati nekakšne ovadbe, če pa bo moralo sodišče še prej odločiti o Popovičevi ovadbi. E ZIDARČINA, VSE BOLJ SE MI DOZDEVA, DA SI ISTA KOT SO TVOJI STANOVSKI KOLEGI SENIČKA, ČEFO, ZDOLŠEK , ki so na mastnih pavšalih državnih firm, ko nič ne delajo in vsak mesec dobivajo od njih velike dnarce, merkatorjeve trgovke pa za 200 ur dela dobivajo po 600 €!!
JEBEM_STARE_KOMUN_JARE
10. 10. 2013 18.24
+5
Zelo me zanima, kako bo ta babnica dokazala krivo ovadbo !! Popović ni po župci priplaval in ima dokaze, ponujeno pogodbo, ki jo ni podpisal, ima razgovor med Jurijem Pogačarjem, ki je prišel v prostore MOK skupaj s Zidarico posnet , tako da bo zadeva zelo zanimiva !!
JanshA Arms - Levi Gnoj
10. 10. 2013 17.46
+10
Kaj zaj? A poizkusimo ponovno? Če niste leva strankarska plačana ovca, napišite jasno in glasno: JANKOVIČ JE LOPOV!!!!
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.49
-4
Spodaj ti ni dovolj? Od janšistov tega za njihovega ne pričakuj, mi antijanšisti smo se pa že izjasnili za našega.
Pika Mika
10. 10. 2013 18.18
-4
prašek
10. 10. 2013 17.38
-5
Nič, ura je čas ... in tako naprej ! Admin, ne zameri ker sem kar vztrajal na portalu . Zaradi tega si imel kar nekaj "nemirnih" tu ! Pa lahko noč vsem skupaj !
Owce yallowe 159, pa to ...
10. 10. 2013 17.39
+10
Če bi govoril resnico bi imel manj dela, pa to ...
korintos1
10. 10. 2013 17.39
-4
praško lahko noč in v temi ne hodi po dvorišču! Hahahaha
Owce yallowe 159, pa to ...
10. 10. 2013 17.41
+11
Duhec3
10. 10. 2013 17.43
+7
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.45
-2
duhec- *dosadna* si s tem brezvezni *lažnivec*. Včeraj si mu vsaj dvakrat to neupravičeno napisala, danes pa nisem spremljal.
JanshA Arms - Levi Gnoj
10. 10. 2013 17.49
+7
srebrnibreg ko bi vedu kk bedn si šele ti...maš srečo da si preveč z.abit da bi to kdaj pošteku...
Owce yallowe 159, pa to ...
10. 10. 2013 17.53
+7
Owce yallowe 159, pa to ...
10. 10. 2013 17.57
+10
maco kako si loh tak pussi ... Duhec je zmer fer do tebe ... zgleda da se je zmotla ... zgublaš točke, pa to ...
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.58
-3
Saj vem, da sem, ker ne zagovarjam koruptivca, pralca denarja, ponarejevalca, švercarja....
Duhec3
10. 10. 2013 17.59
+5
srebrni.... ne vmešavaj se, ker se te ne tiče. prašek LAŽE.... moja slika na netu ne obstaja in ne dovolim, da me ponižuje, diskreditira al pa karkol drugega. To počne in bo odgovarjal in pika. Zaradi njega in Stonesa bojo pa ODGOVARJALI ŠE VSI OSTALI, KI NA TEM PORTALU ŠIRIJO LAŽI... a je jasno????
srebrnibreg
10. 10. 2013 18.00
-3
stonickni- v njeno dobro sem to napisal in ni mi jasno zakaj je zadnje dni tako našpičena. Upam, da bo čimprej spet dobri stari duhec. Nimam je pa namena niti najmanj užaliti, ker ne vidim razloga. Spada med redke janšiste do katerega imam spoštovanje.
Duhec3
10. 10. 2013 18.01
+6
srebrni... do tega je pršlo zarad LAŽI in PONIŽEVANJA REVEŽEV.... nabiralo se je pa dlje časa....
srebrnibreg
10. 10. 2013 18.02
+0
duhec- včeraj si ga dvakrat po krivem obdolžila, da laže in še upravičil se ti je. Po takem bom tudi jaz moral odgovarjati, ker eden s tvoje strani vztrajno piše, da lažem in taisti s tvoje strani tudi ne spoštuje navadnih delavcev in zato sem se izognil čitanju njegovih komentarjev in odgovarjanja na njih.
krvaudokolen
10. 10. 2013 17.38
+3
kaj je 24 kur? a ste novico že skenslal s prve strani? je bol važn bibr
korintos1
10. 10. 2013 17.35
+0
Duhec še ne dolgo nazaj si Senico in Kresalko šinfala sedaj te bo pa proti prašku zastopal-la? Hahahaha
korintos1
10. 10. 2013 17.29
-2
Že kje dežuje?
prašek
10. 10. 2013 17.32
-3
korintos1
10. 10. 2013 17.32
-2
Prlekija oblačna na dež pa še ne kaže!
korintos1
10. 10. 2013 17.35
+0
Ker dežuje je prašek minus faso! Hahahahah
prašek
10. 10. 2013 17.36
-2
To je pa zato, ker je moj medo dobre volje !
Owce yallowe 159, pa to ...
10. 10. 2013 17.40
+8
Ljudje so vaju pač prebrali ... še to vama ne verjamejo ko se o vremenu pogovarjata ... to vse pove, pa to ...
korintos1
10. 10. 2013 17.41
-2
Owce yallowe 159, pa to ...
10. 10. 2013 17.44
+8
Ne, ata ... serjem ... pišem resnico, pa to ...
korintos1
10. 10. 2013 17.27
-1
Pope se bo vozil z občinskim avtom na obravnava a?
MeaParvitas
10. 10. 2013 17.17
-2
Popoviča se drži sloves poštenosti ....ha, ha, ha...ga je strah, da bo zgubil nedolžnost? Saj ni res, pa je.
MeaParvitas
10. 10. 2013 17.18
-1
...polovico županovanja je preživel na sodnih obravnavah.
prašek
10. 10. 2013 17.19
-5
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.19
-2
Popo, Zoki in obsojenec so nedolžni kot moja babica z 6 rojenimi otroki.
MeaParvitas
10. 10. 2013 17.20
+0
...četrtino na nogometnih tekmah in klubskih zabavah.
Owce yallowe 159, pa to ...
10. 10. 2013 17.23
+11
korintos1
10. 10. 2013 17.23
-3
MeaParvitas
10. 10. 2013 17.24
-4
Jež, a se ti tudi bojiš kakšne odvetnice?
Owce yallowe 159, pa to ...
10. 10. 2013 17.25
+9
Mobilizacija levih ... hahahaha ... ritke stiskate, a ... lepo, lepo ... prepozn ... hahahaha ...
prašek
10. 10. 2013 17.26
-3
Ježa bo duhica branila . Njemu odvetniki nič ne morejo !
prašek
10. 10. 2013 17.27
-3
korintos .... Zdaj je padla odločitev, da boš ti moral še malo živet ! Jaz sem prvi na vrsti ☺
Owce yallowe 159, pa to ...
10. 10. 2013 17.27
+8
Duhec vas je čist razdrmal, pa to ... hahahaha ... nice ...
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.29
-3
prašek, kori- da ne bo spet tako kot nekoč, ko so se na drugo stran Karavank nagonili.
MeaParvitas
10. 10. 2013 17.29
-1
Jež, Duhec že par dni ni čisto razsoden....žal.
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.30
-1
stonickni- duhec je na robu živčnega zloma. Ne vem ali zaradi praška ali pa zaradi tebe.
korintos1
10. 10. 2013 17.30
-1
prašek
10. 10. 2013 17.31
-3
Jezna je, ker ji nihče ne reče da je lepa ! Nihče noče lagati !
korintos1
10. 10. 2013 17.33
-1
Duhec sedaj se pa skuliraj in se spravi da spet kako rečemo! Ženska ne sme biti jezna!
Owce yallowe 159, pa to ...
10. 10. 2013 17.38
+6
korintos1
10. 10. 2013 17.41
-4
Owce yallowe 159, pa to ...
10. 10. 2013 17.46
+6
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.13
+0
Ne vem, če sem prav slišal in ali je res ali pa snemajo kakšno humoristično serijo. Nekdo iz sds-a bi naj zahteval odstop ene mestne Ljubljanske uradnice zaradi poročila KPK-ja o njenih nečednih poslih. Zamislite si, nekdo iz SDS-a naj bi to zahteval?????????????
korintos1
10. 10. 2013 17.18
+1
čakaj malo srebrni, a je to mogoče kaka fič firič stranka a, to so poštenjaki, zato pa tudi imajo tako podporo, Slovenija jih enostavno rabi!
korintos1
10. 10. 2013 17.09
+1
Kateri odvetnik je pa Popotu svetoval to ovadbo?
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.10
+4
seljakseljak
10. 10. 2013 17.10
+1
ti si raj pobrigi za popa !!!!ti si odprdeko
seljakseljak
10. 10. 2013 17.12
+2
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.14
+2
korintos1
10. 10. 2013 17.16
+0
srebrni jaz, me bodo obiskali zaradi tega ker domobrancev ne hvalim! Že kar javno grozijo. Hahahaha
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.17
+1
kori- po takem bom tudi jaz moral pri sosedi spati ne doma, da me ne najdejo.
seljakseljak
10. 10. 2013 17.17
+3
vala crnogorce pop ti je zupnik.ako nisi znao!!!!!
korintos1
10. 10. 2013 17.18
+1
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.20
+2
korintos1
10. 10. 2013 17.21
+2
seljakseljak
10. 10. 2013 17.26
+4
caos grem..skoda vsake minute z vami!!!!!!
korintos1
10. 10. 2013 17.31
+1
čao pubec saj si dober, malo pa ti še prakse manjka! hahahaha
Ana Hleb
10. 10. 2013 17.08
+2
Smeh je pol zdravja, humor pa znak inteligence ......... povejte to mal naprej po SDS članstvu...
korintos1
10. 10. 2013 17.09
+0
Čuj dečko, to je pa vun pametna stranka!
JanshA Arms - Levi Gnoj
10. 10. 2013 17.43
+6
caspera1
10. 10. 2013 17.08
+1
Joj, tale Popovič.... Saj ne, da zagovarjam Klemenčičevo, ampak reveža je tako stisnila, da se je bal za svojo družino. In samo njegov strah je kriv, da je ni takoj ovadil. In to on, ki si je dovolil že skoraj čisto vse.
prašek
10. 10. 2013 17.09
-1
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.09
+1
In sedaj v teh treh letih zrasel in se prisesal na obsojenca pa je takoj junak.
Ana Hleb
10. 10. 2013 16.57
-6
Kaj zaj? A poizkusimo ponovno? Če niste strankarska plačana ovca, napišite jasno in glasno: JANŠA IN JANKOVIČ STA LOPOVA!!!!
prašek
10. 10. 2013 16.58
-2
MsPikapiki
10. 10. 2013 17.00
-2
Ana Hleb
10. 10. 2013 17.01
-5
Kje ste ostali? Same strankarske plačane ovce tle gor?
Gosposvetski
10. 10. 2013 17.01
+0
Propaganda ! Janša je nedolžen,Janković je lopov,saj to,pa vendarle vsi vedo,razen bedakov in podplačanih režimovcev.
arto198
10. 10. 2013 17.02
+3
to sta ja , pa ne samo to. sta dva froca v pekovniku , ki se mu reče SLOVENIJA . ja eu ne zanima kaj ta dva sračkata , dokler kre po njihovem planu.........................pa zakaj naj ne bi bil plačana ovca , če ne ponavljam za tabo ?................................ voyc , umiri se malo...............
korintos1
10. 10. 2013 17.02
-1
Janša in Jankovič sta lopova, zelo mala in ne upam napisati s tiskanimi! Hahahaha
kameltrajbar
10. 10. 2013 17.03
-2
korintos1
10. 10. 2013 17.03
-3
Z obsodbo na finskem se bo cena enemu še povečala!
prašek
10. 10. 2013 17.05
-3
korintos .... Prijavljen boš, he, he, he. Pa ne od mene !
Ana Hleb
10. 10. 2013 17.06
-2
srebrnibreg
10. 10. 2013 17.06
-1
G-spot- to eni že dolgo trdimo, vendar obstaja skupina, katera obsojenca in mednarodnega koruptivca (med drugim) ŠE vedno do onemoglosti zagovarja.
seljakseljak
10. 10. 2013 17.07
+3
korintos1
10. 10. 2013 17.07
-4
prašek, še župnik je lopov če to dela kar ta dva! Hahahaha
korintos1
10. 10. 2013 17.08
-2
p seljačino boš vzgojiteljica teta tica? hahahaha
JanshA Arms - Levi Gnoj
10. 10. 2013 17.45
+4
Kaj zaj? A poizkusimo ponovno? Če niste leva strankarska plačana ovca, napišite jasno in glasno: JANKOVIČ JE LOPOV!!!!
caps1
10. 10. 2013 16.54
+6
Popovič bo vložil uvadbo zoper krive uvadbe, ki jo je vložila Klemnčičeva za krivo uvadbo, ki jo je vložil Popovič... Adijo pamet..