Slovenija

Porast gripe med bolniki v UKC Ljubljana, ker obiskovalci na obiske prihajajo bolni

Ljubljana, 23. 01. 2017 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ljubljanskem kliničnem centru opozarjajo, naj k sorodnikom prihajajo le zdrave osebe. A temu očitno ni tako, saj opažajo porast gripe med bolniki. Če navodil obiskovalci ne bodo upoštevali, bodo morali obiske popolnoma prepovedati.

Na obisk le zdravi.
Na obisk le zdravi. FOTO: Damjan Žibert

Obiski bolnikov na bolnišničnem oddelku za nefrologijo Interne klinike UKC Ljubljana, v 8. nadstropju, do nadaljnjega niso mogoči zaradi povečanega števila respiratornih okužb, so sporočili.

V ljubljanskem kliničnem centru obiskovalce, ki prihajajo na obisk k svojim sorodnikom, znova prosijo, naj se držijo navodil in priporočil glede obiskov. ''Ker prihajajo v našo bolnišnico bolni in prenašajo tako gripo kot druga virusna obolenja na svoje bližnje, na druge bolnike in na zaposlene v UKC Ljubljana, smo opazili porast gripe med bolniki. Zato je nujno, da se obiskovalci držijo navodil bolnišnice glede obiskov,'' so poudarili v UKC Ljubljana.

K bolniku naj pride naenkrat na obisk le ena zdrava odrasla oseba za največ 30 minut, in sicer v času, ki je predviden za obiske (od 15. do 17. ure).

Na vseh otroških oddelkih je ob otroku do 6. leta starosti dovoljena prisotnost enega zdravega starša ves čas. Drugi - prav tako zdrav - pa lahko prihaja v bolnišnico v času predvidenih obiskov. V porodnišnici (KO za perinatologijo Ginekološke klinike) je dovoljena le prisotnost zdravega partnerja. V vseh intenzivnih enotah pa se morajo obiskovalci držati internih navodil.

Vse obiskovalce in bolnike še prosijo, naj se ne zadržujejo pred oddelki in naj upoštevajo navodila zaposlenih. ''Če navodil ne bodo upoštevali, bomo morali v UKC Ljubljana obiske popolnoma prepovedati, tega si pa ne želimo, saj bolniki bolje in hitreje okrevajo ob podpori svojih najbližjih.''

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kimbo
24. 01. 2017 10.09
+1
Lepo piše na vseh vhodih da je omejen obisk 2 odrasli zdravi osebi brez spremstva otrok... no sm bil prejšnjič na obisku pa sm bil zgrožen... v sobi naenkrat pri eni postelji 3 odrasli in 4 otroci. Sestre, zdravniki, tehniki pa nič...
Praškovarit
24. 01. 2017 09.01
+2
vsakemu obiskovalcu imerit temperaturo ! sej so taki termometri k v pol sekunde izmerijo temperaturo.videno prejšnji teden na pediatrični
Praškovarit
24. 01. 2017 08.59
+4
tak ki gre bolan v bolnico na obisk že k tako bolnim ljudem, res nima kanca mozga v glavi.
Ramzess
23. 01. 2017 17.56
-2
Ne izzivat ljudje, popolna prepoved obiskov ni dobra reč, ... ker ne boste vedeli kaj se dogaja z svojci, ne boste mogli spremljati njihovega zdravljenja, niti imeti vpliva, pa čeprav zgolj verbalnega. Zamislite si kaj to pomeni za starše otrok, če izgubijo stik in nadzor. Bolnišnice bi tudi morale imeti nekaj tolerance, sicer bodo svojci naredili kaj po svoje, najprej starši otrok ...
Darko32
23. 01. 2017 17.09
-3
Ali pa puščajo zaposleni odprta okna bolnikom in jih tako prehladijo.
Praškovarit
24. 01. 2017 09.00
+3