Slovenija

Zaradi poplav številne ceste neprevozne, težave tudi v železniškem prometu

Ljubljana, 14. 09. 2014 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.S./V.L.
Komentarji
3

Zaradi poplav in zemeljskih plazov na vzhodu države so številne ceste še vedno zaprte, a se stanje normalizira. Pristojni opozarjajo, da, preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah. Težave se pojavljajo tudi v železniškem prometu.

Občina Kuzma - 1
Občina Kuzma - 1 FOTO: Uroš Benko

Zaradi poplav in zemeljskih plazov na vzhodu države so številne ceste še vedno zaprte, a stanje se tudi na tem področju normalizira. Pristojni opozarjajo, da, preden se odpravite na pot, preverite prevoznost cest in dosledno upoštevate prometno signalizacijo.

V Zasavju je zaprta cesta Šklendrovec–Podkum, so zapisali na prometnoinformacijskem centru.

Na Dolenjskem so zaprte ceste: Zameško–Kostanjevica (Koprivnik–Malence), Gaber–Uršna Sela–Novo mesto, MP Božakovo, Šentjernej–Kostanjevica na Krki–Križaj.

V Pomurju in Podravju: Stročja vas–Pavlovci, Velika Polana–Beltinci (pri naselju Lipa), MP Hotiza, Turnišče–Gomilca, Črenšovci–Razkrižje.

Na Štajerskem in Koroškem: Poljčane–Majšperk (pri Koritnem), Majšperk–Jurovci (pri Stogovcih), Ruta–Pesek (med Lovrencem na Pohorju in Roglo), Laško–Lahomno–Šentrupert, Rimske Toplice–Jurklošter, Črnolica–Lesično (med Gorico pri Slivnici in Žegrom), Vuzenica–Dravče, Spuhlja–Zavrč (pri Borlu), poroča prometnoinformacijski center.

Težave tudi v železniškem prometu

Med postajama Hrastnik in Zidani Most se promet odvija po enem tiru in tako na progi Ljubljana-Zidani Most še vedno prihaja do zamud, je zapisano na spletni strani Slovenskih železnic.

Navajajo še, da je v Avstriji na progi Špilje - Gradec med postajama Lipnica in Gradec do ponedeljka, predvidoma do 18. ure, prekinjen ves železniški promet. Organiziran je nadomestni prevoz z avtobusi.

Na Slovenskih železnicah potnikom priporočajo, da se o aktualnem stanju pozanimajo na spletni strani Slovenskih železnic, pri osebju na svoji železniški postaji, lahko pa za informacije povprašajo tudi po elektronski pošti (potnik.info@slo-zeleznice.si) ali na telefonski številki 1999.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HolyRomanEmpire
14. 09. 2014 17.58
+1
Železnice si zvišujejo plače meanwhile. agonija narave res
Nikiiy
14. 09. 2014 08.29
+25
Sm mislila, da bodo novinarji napisali kaj vse so naredili tisti proračunski zapravljivci na Civilni zaščiti, pa nimajo kej..Ker so vsi na kavču in nimajo časa..Kdo bo razpustu to Dr....
profi1.
14. 09. 2014 15.57
+20
Se nimajo časa hvalitk ker delajo. Lahko pa tudi ti dvigneš rit s kavča in jim greš pomagat. Bojo ljudje veseli, pa tud novinarji bojo imeli več za pisat .