Slovenija

Praznike bo zaznamovalo spremenljivo vreme

Ljubljana, 27. 04. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med prvomajskimi prazniki se nam obeta pestro vreme. V ponedeljek in del torka bo večinoma jasno, v torek popoldne pa so možne krajevne plohe. Malo hladneje bo.

Ta konec tedna in med prvomajskimi prazniki se nam obeta spremenljivo vreme. Dopoldne je bilo na vzhodu države še dokaj sončno, drugje pa spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami, ki so se popoldne in zvečer prehodno razširile tudi proti vzhodu.

V nedeljo bodo padavine slabele, najpozneje na zahodu, kjer bo tudi največ padavin. Pihal bo jugozahodni veter, nekoliko hladneje bo, je povedal dežurni vremenoslovec Andrej Pečenko.

V ponedeljek in del torka bo večinoma jasno, v torek popoldne pa so možne krajevne plohe. Od srede naprej pa verjetno vse do konca naslednjega tedna je po Pečenkovih besedah pričakovati nestanovitno vreme z občasnimi padavinami, deloma tudi nevihtami.

Oblak prekriva sonce
Oblak prekriva sonce FOTO:

Večje temperaturne ohladitve med prazniki ne bo, bo pa malo hladneje danes in jutri, okoli 20 stopinj. V ponedeljek in torek bo znova zelo toplo, temperature se bodo povzpele tudi nad 25 stopinj, nato pa bodo v dneh, ki bodo sledili, znova padle na okoli 20 stopinj.

V gorah je danes in jutri pričakovati oblačno in megleno vreme, pojavljale se bodo padavine, meja sneženja bo na okoli 2200 metrov. V ponedeljek in torek bo vreme boljše, od srede naprej pa je znova pričakovati pogostejše in obilnejše padavine.

Ob morju bo za odtenek lepše vreme kot v notranjosti. Danes bo oblačno, pihalo bo. Popoldne lahko tudi zagrmi. Jutri popoldne se bo nebo večinoma zjasnilo, v ponedeljek in torek pa bo sončno. Od srede naprej bo tudi ob morju nestanovitno vreme.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Birtija
27. 04. 2013 15.57
-1
bem ti sunce nemorem ni dihat normalno
zloslovce
27. 04. 2013 10.25
+5
BMK ZA VREME, ITAK SM NA ŠIHTU