Zakaj so si te štiri mame zaslužile priznanje predsednika države?

Slovenski predsednik Borut Pahor je pred materinskim dnevom podelil jabolko navdiha štirim materam, zaradi katerih je po njegovem mnenju naša družba boljša. Preverite, kdo so prejemnice priznanja in s čim so si to prislužile!

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Namestnika KPK - 8

Slovenski predsednik Borut Pahor je pred materinskim dnevom štirim mamam podelil jabolko navdiha. (Foto: Damjan Žibert)

Predsednik republike Borut Pahor je pred materinskim dnevom podelil jabolko navdiha štirim materam Andreji Pader, Barbii Gaia Asta, Petri Greiner ter Spomenki Valušnik. Kot je dejal Pahor ob podelitvi, je naša družba boljša zaradi teh štirih pogumnih in plemenitih posameznic.

Kot so zapisali v predsednikovem uradu, so zaradi bolezni otroci omenjenih prejemnic jabolk navdiha drugačni. "Skrb mamic se zato ne konča v intimnem materinskem svetu, pač pa se nadaljuje z mukotrpnim bojem proti predsodkom in otrplosti družbe, ki odmika pogled," so navedli.

Mame

(Foto: POP TV)

Andreja Pader je mama 14 letnega Filipa, ki je slep in ima cerebralno paralizo in ob tem vodi projekt Drugi dom.

Gaja Asta je mama malega Vala, otroka z downowim sindromom in ustanoviteljica društva Planet 47.

Petra Grainer je mama treh otrok, tudi Sofije, ki ima redko gensko posebnost, in hude razvojne težave, a mama vseeno najde čas za zavod 13.

Spomenka Valušnik pa je mama hčerkice Naje, ki ima najvišjo stopnjo cerebralne paralize. Hkrati je pobudnica društva Vesele nogice.

Omenjene nagrajenke se niso predale malodušju, pač pa sanjajo o prihodnosti svojih otrok. "Z odločnostjo in ustvarjalnim naporom jim je uspelo ustanoviti društva in združenja, ki bodo uresničevala njihove zamisli in vizije. Pri tem pa te izjemne mamice sanjajo naprej in ustvarjajo skupaj z vedno širšim krogom somišljenikov in podpornikov," piše v utemeljitvi.

Zdi se, kot bi ovire še krepile njihovo vitalnost in ustvarjalno moč za iskanje rešitev. Pri tem premikajo gore za sebe, za svoje najdražje in za vse nas ter razmikajo meje med nami, so še zapisali v predsednikovem uradu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 45
SonyGirl 25.03.2015 18:16:15
Najhujše je videti zdravega otroka, ki se uničuje s slabimi navadami.
Več komentarjev