Slovenija

Veter na stanovanjski objekt podrl drevo

Ljubljana, 03. 01. 2018 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nižine v prvem tednu letošnjega leta ne poznajo zime. Še več, precej toplo bo za ta letni čas še naprej, najtopleje bo ob koncu tedna, ko bo kar okoli 10 stopinj Celzija.

Z novim letom v naše kraje ni prišla zima. Temperature so tako za ta letni čas precej visoke. Najtopleje bo ob koncu tedna, ko bo kar okoli 10 stopinj Celzija.

Je pa danes nekaj preglavic povzročal veter, katerega sunki so dosegli tudi hitrost 70 kilometrov na uro, na Kredarici pa je viharni veter v sunkih dosegal 100 km/h.

Popoldne je veter na ulici Cesta talcev v Šoštanju podrl večje drevo na stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Šoštanj - mesto, ki so s pomočjo delovnega stroja drevo odstranili s strehe stanovanjskega objekta ter ga razžagali. Škodo, ki je nastala na strehi objekta bo saniral lastnik. Obveščene so bile pristojne službe, poroča 112.

V občini Žalec je močan veter podrl drog elektroenergetske napeljave, ki je ogrožal stanovanjski objekt. Posledice so odpravili dežurni delavci podjetja Elektro Celje.

Na cesti Zreče–Boharina, v občini Boharina, pa je močan veter podrl drevo na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Zreče, ki so drevo razžagali, ga odstranili s cestišče ter sprostili promet.

Arso za četrtek napoveduje nekoliko lepše vreme, saj bo dopoldne deloma jasno, ponekod po nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Popoldne pa bo več oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od –7 do 0, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 0 do 8, ob morju okoli 10 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo pretežno oblačno, predvsem ponekod na zahodu bodo občasno rahle padavine. V vzhodnih krajih bo več sonca.

Do nedelje bo v zahodnih krajih večinoma oblačno, občasno se lahko krajevno pojavlja tudi rahel dež. Proti vzhodu bo oblačnost manj strnjena, predvsem v soboto kaže na nekaj več sonca. Toplo bo, dnevne temperature ob koncu tedna bodo predvidoma okoli 10 stopinj Celzija. 

Vremenska napoved
Vremenska napoved FOTO: POP TV

Nadaljevanje bo bolj spremenljivo in za zdaj še nepredvidljivo, možen bo prehod posameznih vremenskih motenj, so še navedli na Arsu. 

Več o vremenu za posamezne kraje po Sloveniji ... 

Medtem ko imamo tu torej relativno toplo vreme, so na drugi strani velike luže še vedno v primežu ledu. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CIGU MIGU
03. 01. 2018 17.38
+2
v kopru se vozijo s kolesi na jadra in to zastonj dokler jih ne ulovi davčna
26277
03. 01. 2018 11.09
+7
Na Kreda..viharni veter 100.... v Vipavski Dolini...cca 200....kaj je to ARSO? Itak normalno...za vas. Nisem vedel, da so šole odprte na Kredarici...
26277
03. 01. 2018 11.15
+3
Ste blizu Lot...Sl.......tri dni za uradno objavo...vse čestitke.SNL
Našvasan_zob
03. 01. 2018 10.59
-2
Pr nas ne rabmo strelnega orožja kot v ZDA .. mi mamo nojšče, skere , vile, motike...
GlavniModerator
03. 01. 2018 10.27
+0
nafilat s flaskami pa prodat v afriko in na kitajsko