Slovenija

Pred nami prometno obremenjen vikend, del v razcepu Koseze ne bo

Ljubljana, 26. 07. 2019 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zaradi začetka počitnic v delu Nemčije lahko ta vikend vse tja do ponedeljka pričakujemo več avtomobilov na slovenskih cestah. Najbolj obremenjene bodo poti iz Avstrije proti slovenski in hrvaški obali, zgostitve v obratni smeri pa lahko pričakujemo konec vikenda. Na cestah bo veliko delovnih zapor, del na "veliki podkvi" razcepa Koseze pa ne bo.

Ker so se v delu Nemčije (na Bavarskem in v Baden-Württembergu) začele počitnice, lahko na slovenskih cestah ta vikend, pa tudi v ponedeljek, pričakujemo močno zgoščen promet. V soboto dopoldne lahko zastoje pričakujemo na zahodni ljubljanski obvoznici, od Podutika proti Brezovici, zato Dars svetuje preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Najbolj obremenjene bodo seveda poti iz Avstrije proti slovenski in hrvaški obali, zgostitve v obratni smeri pa pričakujemo od sobote do ponedeljka. 

Policisti na mejnem prehodu Obrežje, največjem mejnem prehodu za cestni promet v Sloveniji, ob najbolj obremenjenih dnevih kontrolirajo tudi do štiri tisoč tovornih vozil na vstopu in izstopu iz Slovenije, opravijo mejno kontrolo in preverijo dokumente potnikov v več kot 16.000 osebnih avtomobilih in 400 avtobusih.

Na začetku prihodnjega tedna napovedujejo zastoje pred prehodoma Karavanke in Šentilj zaradi povečanega tovornega prometa in avstrijskih mejnih kontrol. Čakalne dobe na mejnih prehodih pa lahko pričakujemo tudi v ponedeljek dopoldne v obeh smereh. 

Dela na cestah

Dars je prek svojega Twitterjevega profila sporočil manj in bolj veselo novico – ta vikend bo deževalo, so pa preklicali napovedana dela na "veliki podkvi" razcepa Koseze. Predvidena je bila namreč popolna zapora v tem razcepu, torej z ljubljanske zahodne obvoznice na severno. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na štajerski avtocesti bodo ta vikend potekala nujna vzdrževalna dela med 4.30 in 23. uro, in sicer na odseku Šentjakob–Zadobrova v razcepu Zadobrovo proti Mariboru (v soboto bo zaprt vozni pas) ter na odseku Zadobrova–Šmartinska proti Ljubljani, kjer bo v nedeljo zapora voznega in zaviralnega pasu. Zaprt bo tudi krak A priključka Leskovškova, obvoz pa bo mogoč preko rondoja Tomačevo. V obeh zaporah bo promet potekal po zoženem prehitevalnem pasu, kjer bo hitrost omejena na 60 km/h.

Odstranjevanje cestninskih postaj

Med Vranskim in Šentrupertom je zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove cestišča delovna zapora dolga približno štiri kilometre. Dela bodo v celoti končana predvidoma v prvi polovici avgusta letos.

Med Slovenskimi Konjicami in Dramljami potekajo dela odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Tepanje. Promet je urejen z menjavanjem pasov glede na prometne tokove. Pričakovati je zastoje v smeri prometa po enem pasu. Zaradi omenjenih del so predvidoma do 12. avgusta na priključku Slovenske Konjice zaprti uvoz na AC proti Mariboru, izvoz iz AC iz smeri Maribora in Ljubljane.

Odstranjevanje cestninske postaje
Odstranjevanje cestninske postaje FOTO: Dars

Predvidoma med 31. julijem in 11. avgustom je predvidena popolna zapora celotnega priključka Slovenske Konjice. Obvoz bo preko sosednjih priključkov. Dela na območjih cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice bodo v celoti končana predvidoma do sredine avgusta 2019.

Med priključkoma Celje in Dramlje ter Dramljami in predorom Pletovarje v smeri Maribora je zaradi sanacije dilatacijskih stikov na premostitvenih objektih zaprt prehitevalni pas, promet poteka po dveh začasnih zoženih pasovih. Dela bodo potekala predvidoma do 1. avgusta 2019.

Še druge zapore na slovenskih cestah 

Predvidoma do konca julija letos bo zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite na večini odseka hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo promet potekal dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

V Kranju na območju krožišča Primskovo bo do 25. septembra mogoč promet le iz Škofje Loke proti Šenčurju ter po cesti Kranj–Brnik, saj bodo ostali kraki krožišča zaprti. 

Kot smo poročali, bo od ponedeljka, 29. julija, predvidoma od 9. ure v Zali zaprta glavna cesta Idrija–Godovič, obvoz bo urejen.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Patiana
27. 07. 2019 07.53
Delali bodo med 4:30 in 23:00. Obratno bi moralo biti!!
Aljaz Zupancic
26. 07. 2019 13.30
+0
santamaura
26. 07. 2019 12.32
+23
Dars svetuje preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča - Ja super - Cel obroč naj se zabaše, da ne bi bilo šibkega člena v verigi pleha okoli Ljubljane. Kontrolorji bodo postavili štante - Dober dan, vinjeto imate ? - Dobro, Lahko se premaknete za en meter - Naslednji prosim
bikoborec69
26. 07. 2019 12.22
+21
večina lokalnih cest na Štajerskem in Koroškem je ali pa bo v kratkem neprevoznih. Plačujemo pa vam vsako leto davek za ceste. Barabe pokvarjene!
Adminjef
26. 07. 2019 13.24
+13
Mi smo v tej državi samo za davke plačevat..