Slovenija

Sveže jutranje temperature še ne pomenijo konca poletja. V petek bo spet vroče

Ljubljana, 21. 08. 2017 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sveže jutranje temperature morda bolj spominjajo na jesen kot poletje, a to še ni reklo zadnje besede. Pred nami je lepo in sončno vreme, v petek pa se bo spet ogrelo nad 30 stopinj Celzija. Še preuranjeno je govoriti o petem vročinskem valu, zagotovo pa nas čaka vroč konec tedna.

Čeprav danes zjutraj temperature niso spominjale na poletje, tega še ni konec. Vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso) za prihodnje dni napovedujejo sončno vreme in postopno otoplitev. Danes in jutri bodo najvišje dnevne temperature okoli 27 stopinj Celzija, v sredo 28 stopinj Celzija, sončno in toplo vreme pa se bo nadaljevalo tudi v četrtek in petek, ko bodo temperature dosegle 30 stopinj Celzija.

Vročina se vrača. V petek bodo temperature spet nad 30 stopinj Celzija.
Vročina se vrača. V petek bodo temperature spet nad 30 stopinj Celzija. FOTO: Thinkstock

Kot v svojih dolgoročnih napovedih navaja spletna stran wetterzentrale.de, bo pri nas vroče vsaj tja do prihodnje srede, temperature pa bi se lahko na jugovzhodu in vzhodu države dvignile celo do 33 stopinj Celzija.

Ali lahko govorimo o novem, že petem vročinskem valu, smo povprašali dežurnega prognostika na Arsu, ki je pojasnil, da je o tem še preuranjeno govoriti. Jutra so namreč še vedno bolj sveža, prav tako se noči ne ogrejejo nad 20 stopinj Celzija (t. i. tropske noči). Tudi dnevi so vedno krajši, kar pomeni, da se čez dan težko zelo segreje ozračje. Zagotovo pa nas čakata lep, sončen in vroč konec tedna, pa tudi začetek prihodnjega tedna.

Vremenska napoved za danes in jutri

Danes bo precej sončno, ponekod občasno zmerno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod pa severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Jutri bo sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.

Pred nami je lep, sončen in vroč konec tedna. Tudi sicer bo vsak dan ta teden topleje.
Pred nami je lep, sončen in vroč konec tedna. Tudi sicer bo vsak dan ta teden topleje. FOTO: 24ur.com

Konec tedna bo spet vroče

V sredo in četrtek so bo nadaljevalo sončno vreme, temperature bodo šle znova navzgor. Pozno popoldne bo predvsem v gorskem svetu možna kakšna ploha ali nevihta.

Konec tedna bo prevladovalo sončno vreme, več dnevne oblačnosti bo v hribovitem svetu severozahodne Slovenije. Postopno bo spet vroče, najvišje dnevne temperature se bodo dvignile nad 30 stopinj Celzija. Predvsem v gorskem svetu kaže na povečano verjetnost za kakšno popoldansko ploho ali nevihto, napovedujejo na Arsu. 

Več o vremenu ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dr88
21. 08. 2017 12.07
+2
Pa vi niste normalni sploh konec avgusta pa vročinski val. Dejte se vremenoslovci sprijaznit da letos pač ni bilo novega tempretaturnega rekorda. Včasih smo rekli več sreče prihodnič...