Karel Gržan - pater, ki nam pokaže ogledalo naše družbe in natoči čistega vina. Cerkvi, državi, družbi in vsakemu od nas.

Iskren, neposreden, odprt, sočuten. Pater Karel Gržan. Človek z veliko začetnico. Nenavaden duhovnik. Obiskali smo ga na njegovi kmetiji na Konjskem Vrhu nad Lučami. V idili narave. S svojimi 95 tezami v svoji nedavno izdani knjigi zadene žebljico na glavico. V njih se skrivajo pomembna sporočila za čas, v katerem živimo. Za vse nas.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Pater Gržan

Pater Karel Gržan (Foto: POP TV)

Njegova sporočila, da se moramo odvrniti od pehanja za bogastvom in kopičenja materialnih stvari, da ekonomija, ki dopušča tisoče revnih, ni prava ... da moramo biti sočutni in strpni, dovzetni za revne, pa iskreni do drugih in najprej do samih sebe ... so v času pred decembrsko in prednovoletno norijo glas razuma.

Brez dlake na jeziku pater Karel Gržan pove, da je bil tudi sam zaljubljen. Brez dlake na jeziku govori tudi o celibatu. Pa o stranpoteh Cerkve. In o tem, zakaj prebivalci Slovenije ne bi smeli biti tako razdeljeni, kot smo.

"Ne gre za to, da bi razmišljali enoumno, to bi bilo neumno ... Gre za preprosto sposobnost, da znajo tisti, ki so se javili za javni blagor, ozavestiti cilje, za katere se velja skupaj potruditi ... Uspešnost neke politike, ki govori o nekem uspešnem gospodarstvu, se nikoli ne meri v povprečju, ampak v njenih najšibkejših členih." 

Za 24UR Fokus se je s patrom Gržanom pogovarjala novinarka Maja Sodja. Pater Gržan nam pokaže ogledalo naše družbe. In natoči čistega vina. Cerkvi. Državi. Družbi. Vsakemu od nas.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 167
MsPikapiki 27.11.2017 21:17:30
Kar ne morem nehat poslušat dr. Geržana. Kako topel človek je. Ena sama dobrota. Lepo, da dobijo na tv prostor, čeprav mali, tudi tako izjemne osebe. Še koga poiščite, naj zdravo razumniki preglasijo nore politike.
Več komentarjev