Predavanja doma, domača naloga pa se napiše v šoli

Tradicionalni šolski sistem se je postavil na glavo. V slovenskih šolah se je namreč pojavila novost, ki ji pravijo metoda obrnjenega učenja. Namesto razlage učitelja pri pouku si učenci doma ogledajo videoposnetek z učno snovjo, nato pa z učiteljem rešujejo naloge.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
 
Kamenček1 30.09.2014 08:49:15
Večina posnetih dijakov je proti tej vrsti učenja, pokazali so le redke, ki jim je všeč. Za njih pa lahko rečem samo to, da verjetno nimajo nič boljšega za delat. Jaz sem zelo proti temu, ni časa, da bi se učila za test/spraševanje in jemala snov za naslednji dan. To je dobro, le pri tistih, ki si lahko cel dan zapolnijo s šolo in nimajo hobijev, prijateljev ali fanta/punce, tako pač ne gre. Profesorji nas bi mogli učit, preprosto odgovoriti na nejasna vprašanja na začetku ure (to ne traja celo uro!) in nadaljevati s snovjo. Seveda nekateri tega ne zmorejo. V temu posnetku ste videli tudi profesorico iz naše šole. Glede na vse kar se je dogajalo pri nas, bi rekla, da ni seznanjena z nobeno metodo učenja. Še na testu nam ni znala pojasniti, kaj bi bil pravilen odgovor, pregovarjali smo se cele ure, naj nam pove odgovor, vse kar smo slišali je bilo "Poglobite se." (tudi pri popravi, priprave pa še bilo ni). Ko smo ji podali odgovor in vprašali, če je pravilen, če je dovolj zajeto itd., spet samo "Poglobite se.". Močno upam, da tega ne počne več, smilijo se mi mlajše generacije.
Več komentarjev