Slovenija
Oglas

Preden v soboto prestavite ure na poletni čas, se oglasite še v Komendi

Komenda, 25. 03. 2015 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
KK Komenda
Komentarji
0

Ko prestavimo ure na poletni čas, je to znak, da je pomlad že tu. Spomladansko kmetijsko-obrtni sejem v Komendi je že tako dolgo z nami, da ga lahko uvrstimo med znanilce pomladi. Letos bo zopet zelo pestro!

Konjeniški klub Komenda in občina Komenda za vas znova pripravljata enega najbolj odmevnih sejmov v Sloveniji. Kot že vrsto let doslej, bo tudi letos ponudba pestra in nadvse uporabna.

Komenda - 3
Komenda - 3 FOTO: Komenda

Uradna slovesna otvoritev bo sicer v petek 29.3.2015 ob 12.00, že prej pa se lahko udeležite strokovnega predavanja v organizaciji KGZS – Zavod Ljubljana in Policijske postaje Kamnik. Na predavanju bodo predstavili nov zakon o cestno – prometnih predpisih, posebna pozornost bo namenjena označevanju kmetijskih in gozdarskih vozil v prometu. Predavanje se bo odvilo v dvorani KK Komenda.

Pri uradni otvoritvi sejma bo poleg glavnih organizatorjev, sodelovalo še Ministrstvo za kmetijstvo in okolje in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.

Komenda - 2
Komenda - 2 FOTO: Komenda

Zavod za gozdove bo v petek organiziral tudi predstavitev varnega dela z motorno žago v gozdovih, termini pa bodo objavljeni na prizorišču.

Komenda - 7
Komenda - 7 FOTO: Komenda

Petek se bo zaključil z dobro glasbo in norim žurom. Od 20.00 naprej se boste lahko zavrteli ob zvokih Veselih Dolenjcev in Mambo Kingsov. Že prej pa vas bodo v šotoru od 15-te ure dalje zabavali ansambli iz različnih koncev Slovenije.

V soboto bo sejem za obiskovalce odprt od 9.00 pa vse do 18-te ure. V soboto se bo pričela stalna razstava pasemske govedi, predstavljene bodo krave črno – bele, lisaste in rjave pasme ter teleta različnih pasm. Stalna razstava bo potekala tudi v nedeljo. V času razstave se bo sočasno odvijal tudi program. V soboto bo ob 9.00 dogon živali, ob 11.00 in 14.00 pa predstavitev živali s strokovnim komentarjem. Predstavitev se bo odvijala tudi v nedeljo, ko se bo ob 15.00 odvila avkcijska prodaja elitnih telet, razstava pa se bo zaključila ob 18.00.

Komenda - 5
Komenda - 5 FOTO: Komenda

Tudi v soboto in nedeljo bodo predstavitve varnega dela z motorno žago. Na sejmu pa ne bo manjkalo pestre ponudbe mehanizacije za uporabo obnovljivih virov, od strojev za izdelavo sekancev, cepilcev drv, peči do solarnih sistemov, sistemov za pridobivanje bioplinov in drugih rešitev za učinkovito ogrevanje.

Za sobotni žur bodo poleg drugih ansamblov za vrhunec poskrbeli Trio Šubic in Tanja Žagar s skupino Avantura. V soboto in nedeljo bo živa glasba priznanih ansamblov v šotoru odmevala že od 10.30-te ure dalje.

Komenda - 4
Komenda - 4 FOTO: Komenda

Stalnica v Komendi pa je tudi pestra kulinarična ponudba in brezplačno urejeno parkirišče. Poseben prometni režim bo veljal tudi tokrat in je namenjen predvsem varnosti in lažjemu dostopu obiskovalcev.

Komenda - 6
Komenda - 6 FOTO: Komenda

Sejem v Komendi je priložnost za podjetnike, obrtnike, vrtičkarje in kmetovalce ter za vse zabave željne. Sejem za katerega vedo praktično vsi in zadovolji še tako izbirčne okuse. Ne pozabite torej: že v petek 27. marca bo v Komendi zopet veselo!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni