Slovenija

Predor Trojane odprt predvidoma jutri

Trojane, 23. 01. 2010 12.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predor Trojane, ki je poškodovan zaradi sredinega požara, do katerega je prišlo po trčenju več tovornih vozil, bodo predvidoma odprli do nedelje zvečer. Dela potekajo po načrtih.

Delavci so v predoru Trojane večinoma odpravili poškodbe na elektro in strojni opremi, sedaj sanirajo površinske poškodbe vozišča. V nedeljo dopoldne se bo sestala komisija za izvedbo izrednih pregledov ceste in objektov na njej po prometnih nesrečah ter še enkrat preverila opravljena dela in opravila preizkus sistemov, so povedali v Družbi za avtoceste v RS (Dars). Po sestanku te komisije bo znano, ali bo treba odpraviti še kakšne pomanjkljivosti. Avtocestni predor v smeri proti Ljubljani bi tako lahko odprli v nedeljo popoldne oz. zvečer.

Nesreča v predoru Trojane-2
Nesreča v predoru Trojane-2 FOTO: Dars

Kot je znano, so predor zaprli po požaru, ki je izbruhnil zaradi trčenja več vozil. Do nesreče – v kateri je bilo udeleženih šest vozil, dve osebi sta se lažje poškodovali, pet oseb pa so zaradi zastrupitve z dimom prepeljali v bolnišnico – je prišlo v sredo popoldne.

Madžarski voznik je s tovornim vozilom zaradi okvare obstal na vozišču desnega pasu v predoru Trojane v smeri proti Ljubljani. Vanj je s tovornim vozilom najprej trčil voznik s Slovaške, ki je svoje vozilo nato ustavil za predorom, potem pa še državljan Bosne in Hercegovine, katerega vozilo je ob tem zagorelo. Bolgarskemu vozniku, ki je naslednji pripeljal v trojanski predor, je tovorno vozilo uspelo ustaviti, a je za njim prehitro pripeljal voznik tovornega vozila iz Slovenije in trčil v tovornjak pred seboj. Podobno se je kasneje zgodilo z vozili poljskega in slovenskega voznika – prvi se je zaustavil že pred poškodovanimi vozili, a je nato drugi trčil vanj, oba pa sta se v nesreči lažje poškodovala.

Trojane
Trojane FOTO: PGE Celje

Po oceni policije je nastalo za več 100.000 evrov materialne škode na vozilih in na objektu, Dars pa bo končno ceno sanacije predora lahko podal po izdelavi projektne dokumentacije. Predor bodo dokončno sanirali, ko bodo to dopuščale vremenske razmere.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buderus
23. 01. 2010 18.38
Čez dva meseca pride nova diverzija..
kvanc
23. 01. 2010 16.42
Zanimiv bi bil podatek pri koliko nesrečah s smrtnim izidom je udeleženo tovorno vozilo na slovenskih cestah.
kvanc
23. 01. 2010 16.34
Zanimiv bi bil podatek pri koliko nesrečah s smrtnim izidom je udeleženo tovorno vozilo na slovenskih cestah.
crnc
23. 01. 2010 14.19
A bo varn, nekam hiter.
denisssss
23. 01. 2010 13.07
ja končno odperajo tunel ;)