Predsedniška kandidatka Maja Makovec Brenčič: 'Ne ponuja le videza, pač pa tudi vsebino in srce'

Kandidatka SMC za predsedniške volitve je šolska ministrica Maja Makovec Brenčič. V bitko vstopa z veliko odločnosti in srca, volivcem pa sporoča, da verjame v Slovenijo, ki verjame vase. Poudarja, da želi prevzeti aktivno vlogo v družbi in ne beži od konkretnih stališč glede aktualnih in pomembnih vprašanj.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Kandidatka SMC za predsedniške volitve Maja Makovec Brenčič je v predsedniško bitko, kot pravi, stopila z veliko odločnosti in srca, sporočiti pa želi, da verjame v Slovenijo, ki verjame vase. Na vprašanje, v čem želi biti boljša od aktualnega predsednika Boruta Pahorja, pa je odgovorila z besedami: "Slovenija, bolj odločno".

"Želim sporočiti, da verjamem v Slovenijo, ki verjame vase, in da lahko samozavestno vendarle vsi skupaj stopamo naprej tako, da zagotavljamo in gradimo boljše pogoje za življenje vseh državljank in državljanov," je povedala Makovec Brenčičeva, ki jo je svet SMC v četrtek soglasno potrdil za kandidatko stranke za oktobrske predsedniške volitve.

Predvsem pa verjame v to, "da veliko ne le zmoremo, ampak da je med nami izjemno veliko sposobnosti in znanja". Prav to po njenem mnenju odlikuje Slovenijo.

V predsedniško bitko je Makovec Brenčičeva, kot pravi, stopila z veliko odločnosti, srca ter obenem dobrih želja za vse nas. "To bom skušala znova in znova zastopati, ne glede na to, kje sem in kje bom," je zagotovila in s tem odgovorila na vprašanje, ali ocenjuje, da ima realne možnosti drugi krog in zmago na volitvah.

Maja Makovec Brenčič - 1

Maja Makovec Brenčič želi biti odločna predsednica z jasnimi stališči do aktualnih vprašanj. (Foto: Aljoša Kravanja)

V video nagovoru po najavi njene predsedniške kandidature pa je Makovec Brenčičeva poudarila, da želi biti predsednica, ki prevzema aktivno vlogo v družbi in ki ne beži od konkretnih stališč glede aktualnih in pomembnih vprašanj.

Kot je dejala, se je v življenju srečala z različnimi izzivi, prestala tudi kar nekaj težkih preizkušenj. Če kaj, pa so jo vse te izkušnje naučile, da je vredno vztrajati, da je ne sme biti strah zavzeti stališče, imeti pogum, da se bori za svoje vrednote, da zagovarja prepričanja.

Kot predsednica želi imeti bolj odločilno vlogo pri razvoju naše države. "Veliko ljudi v Sloveniji beži od politike, ampak nekatera vprašanja so tako pomembna, da potrebujejo močnejši glas, zato bom o njih odločno spregovorila," je napovedala in dodala, da se veseli srečanj in pogovorov z državljani.

Predsednik SMC Miro Cerar je po četrtkovem zasedanju sveta stranke Makovec Brenčičevo, sicer aktualno ministrico za izobraževanje, znanost in šport, označil za pogumno in odločno. "Ne ponuja le videza, ampak tudi vsebino in srce," je dejal in ocenil, da ima njihova kandidatka realno možnost za uvrstitev v drugi krog in zmago na volitvah.

Predsedniška kandidatka se je danes popoldne v spremstvu ministrskih kolegov iz SMC, tudi Cerarja, mudila v Mariboru in ob tem ponovila svojo "odločnost" v boju za predsedniško mesto. Med drugim se je zavzela spodbujanje znanja in dajanje več priložnosti mladim. "Znanje je tisto, ki ustvari nova delovna mesta in zmanjšuje brezposelnost," je dejala.

Cerar pa je ponovil, da je Makovec Brenčičeva "kandidatka, ki je pogumna in odločna, ki se ne boji izražati svojih mnenj tudi o najtežjih vprašanjih, ki se ne skriva za kom drugim, ampak se družbeno-angažirano bori in prizadeva za tiste prave vrednote, ki jih zagovarja tudi SMC". "Zgolj videz ponujajo nekateri drugi kandidati, nenazadnje tudi predsednik države se je proslavil v zadnjem času kot car Instagrama. Jaz pa si želim na tej funkciji videti nekoga, ki ne ponuja le videza, ampak nekoga kot je naša Maja, ki ponuja vsebino in srce," je dodal.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 206
 
proletarec1 10.09.2017 10:53:45
ALI SEDAJ, LAHKO KANDIDIRAJO, TUDI LOPVI ZA STALNO PRIPRAVLJENOST ZA SLOVENSKEGA PREDSEDNIKA?ZAKAJ NE KANDIDIRATE ŠE MRAMORJA IN TEKAVČIČEVE?DANES ZARADI TAKIH LOPOVOV 80%UPOKOJENCEV, KI SO GARALI 40 IN VEČ LET PO TOVARNAH IN PODJETJIH ŽIVI IZ ROK V USTA.
Več komentarjev