Slovenija

Je Kavčičev človek v vladi Gaspari?

Ljubljana, 20. 02. 2010 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Katja Šeruga
Komentarji
127

Določeni krogi se res dobivajo in pogovarjajo o tem, kdo bi lahko vodil vlado, je potrdil Kavčičev nečak. Gre za skupino državotvornih ljudi, ki ni obremenjena z ožjimi strankarskimi pogledi.

Prva reakcija po včerajšnji politični bombi Nika Kavčiča je bila očitno strnitev vrst. V Velenju so namreč organizirali delovni sestanek SD.

Mitja Gaspari
Mitja Gaspari FOTO: Dare Čekeliš

"Trenutno vso pozornost potrebuje izhodna strategija, ne pa iskanje novega predsednika vlade," meni podpredsednik stranke Miran Potrč. "Imamo vlado, imamo predsednika in prepričan sem, da mora javnost od njega zahtevati, da te naloge čim bolj dosledno uresniči, ne pa iskati druge rešitve,“ je prepričan Potrč.

Kljub besedam pravosodnega ministra Aleša Zalarja, da "imamo že 20 let demokracijo in v teh 20 letih izbiramo predsednika vlade na volitvah, ne pa na tajnih sestankih“, po neuradnih podatkih na levici že dlje časa kroži informacija, da je Kavčičev človek v vladi Mitja Gaspari. Prav on naj bi pod Kavčičevo taktirko spodnesel stol Pahorju.

"Minister zanika tovrstna namigovanja in meni, da so ob nalogah in ciljih, ki ima ta vlada, takšna razmišljanja brezpredmetna,“ odgovarjajo v Gasparijevem kabinetu.

Kaj pa scenarij združitve sicer rivalskih LDS in Zares z Desusom, a brez Karla Erjavca? Erjavec pravi, da ga doslej še niso skušali zamenjati, Zalar pa zatrjuje, da o tem doslej ni bilo nobenih resnih pogovorov znotraj LDS.

Na vprašanje, ali je namen razmisleka, kaj z levico, le pripeljati nekoga tretjega, torej ustanoviti tretji politični blok, Erjavec odgovarja: "Dejansko, če se bodo stvari nadaljevale, kot se dogajajo, je pričakovati, da bo leta 2012 postal predsednik vlade Janez Janša.“

Erjavcu se ne zdi naključje niti to, da se je Kavčič oglasil, čeprav nekateri drugi v koaliciji Kavčiču resne politične moči ne pripisujejo več. Zares je brez komentarja, saj pravijo, da so vse le špekulacije.

"Potrebujemo politični mir,“ pa pravijo v LDS, kjer so na Kavčiča še toliko bolj besni, ker je pozval vodstvo stranke k takojšnjemu odstopu. Kresalova medtem preko spletnega omrežja Twitter odgovarja: "Neodvisnost boli. Mnoge. Tudi Kavčiča. Njihov problem. Jaz grem naprej. Prihodnost je ženskega spola."

'Določeni ljudje se res dobivajo'

Predsednik državnega sveta in član LDS Blaž Kavčič, sicer nečak Nika Kavčiča, pa je potrdil, da se določeni krogi res dobivajo in pogovarjajo o tem, kdo bi lahko vodil vlado. Kako resno je to, ni želel povedati, po nekaterih informacijah pa naj v krogu ne bi bilo Milana Kučana.

"Je skupina državotvornih ljudi, ki razmišljajo o tem, kaj je za državljane Slovenije dobro, ki pa ni obremenjena z ožjimi strankarskimi pogledi. Z Nikom Kavčičem sem v občasnih stikih, se pogovarjava o vsebinskih zadevah, je eden od teh ljudi, ki Sloveniji želijo dobro, in ki zaskrbljeno gledajo na sedanje stanje. Nenazadnje smo priča stanju, ko tranzicijski tajkuni prenašajo milijarde premoženja v tujino,“ pravi Kavčič.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (127)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
22. 02. 2010 06.22
Ta Kavčič že ni mogel biti tako pameten, če je bil pa spomeničar in komunist! Pa tudi UDBA ga ne bi pustila na čelo največje slovenske banke! To so pač vs epreverjeni kadri, ki so delovali na občutljivih mestih, tako kot kasneje Brejc ali Brezigarjeva, na Kočevsko ali na tožilstvo pač niso mogli priuti kakšni oporečniki!, ampak le predani in globoko preverjeni kadri,
Buena Vita
22. 02. 2010 00.44
Buena Vita
22. 02. 2010 00.28
KAJ SO PAHORJU NA KONCU TUNELA ZAZIDALI IZHOD
Golosek
21. 02. 2010 21.44
Tako je. Sultan ima kaj več povedati kot diči diči diča...
M-teorija
21. 02. 2010 21.33
Če že imamo pasjo afero je prav, da se oglasi Sultan.
solar
21. 02. 2010 20.57
Pred leti je en Kavčič odletel, zakaj nebi še ta?
Tonček Balonček
21. 02. 2010 20.39
dolejo, pa saj z desnim trojčkom ni nič bolje, še več, eden je celo umrl!! DESUS je pa itak zunajzakonski pankrt!
Golosek
21. 02. 2010 20.01
Balonček@, če bi Kavčič samo delček svojih bistrih 95-letnih možganov s pinceto pravično doniral med člane slovenske vlade, se taki ekscesi in malverzacije, ki smo jim priča, ne bi mogli dogajati. Pa še bi mu jih ostalo dovolj, da bi bil luciden vsaj do stodesetega. Res pa je, da ga je zelo polomil pri presoji, komu naj da v objavo dnevnik Staneta Kavčiča. Gotovo se zato še danes tolče po glavi.
dolejo
21. 02. 2010 19.55
Tonči, pa kaj je opozicija kriva za pokvarjenost trojčka ?
Tonček Balonček
21. 02. 2010 19.18
Se pa baje Kavčič veseli novega zakona o daroivanju organov, saj s ebo podaril v kompletu! Pogoj je, da dočaka 100 let in Kresalove ne bo več v Sloveniji!
Tonček Balonček
21. 02. 2010 19.15
Ta opozicija ni le komedija in abotnost, temveč politični odpad. To kar počnejo zadjih 14 dni, je voda na mlin komunistov, takšni primitivci (kulminacija je tisti Janšev prosti spis o bogovih) nimajo v tem prostoru kaj iskati, ena samažalost! Kaj res nimamo opozicije z možgani? ta politika daleč presega Janševe intelektuialne sposobnosti in bila bi tragedija, če bi ta človek, bolan kakor je, odločal o čemerkoli, vprašljivo je, če bo sploh sposoben sopelovati na sodnoh razpravah, vloženih ima več kakor desed tožb! nekaterim je to pač impozantna številka, zavedati se pa moramo, da je to manira bolnikov!
bron
21. 02. 2010 19.03
POSLUŠAM TEGA KAVČIČA, DA TE BOLI GLAVA. RAD BI NA VLADO PRIVLEKLI ŠE SRBIJANCE NA OBLAST.NE VEM KAJ SPLOH PRIČAKUJEMO OD TAKIH NESPOSOBNEŽEV KI SO SEDAJ NA OBLASTI NEKATERI SO ŽE PEDESET LET IN KAJ IMAMO OD NJIH KAKŠNA KORIST. KO POSLUŠAM PODLASICO POTRČA MI GRE KAK NA KOZLANJE.
dolejo
21. 02. 2010 18.58
Izhodna strategija = rešilni čoln za elito iz potapljajoče Slovenije ! Ne bo jim uspelo !
petra1977
21. 02. 2010 18.33
Ali se spomnite, kaj se je govorilo pred17,18 leti? Da naj bi državo vodilo nekaj ljudi, ki se ne izpostavljajo v javnosti.Nobena vlada do sedaj ni mogla delati po svojih načelih, ker je bil zmeraj nekdo gor. To se v tej aferi lepo kaže. V takšnem blatu še ni bila nobena do sedaj, krivi pa so si popolnoma sami, saj so nesposobni. Nekdo je napisal, kaj so naredili v tem letu in pol? Nekaj so(polnili svoje žepe) za narod pa zelo zelo malo.
Milan Koleznik
21. 02. 2010 18.05
Tonček Balonček res ne gre mimo tvojih komentarjev,kaj ko bi delal raje kaj drugega,greš mimo pa misliš da bo kaj pametnega pa .....
Nowotny
21. 02. 2010 17.52
Kresalka, poberi svojo rit. Izjava, da je prihodnost ženskega spola, pa je zame pika na i. Nič proti ženskam, tudi ne poveličujem moške vloge. Zame noben spol ni več vreden. in šovinizma iz ust političnega predstavnika enostavno ni za trpeti. Pa naj bo to moški ali ženska. Se pa vidi s tem nadutost te elite, zato naj gre sama preden jo bo množica odstavila!
alojz2
21. 02. 2010 16.44
Skrajni čas je ,da se ti nesposobneži zamenjajo in umaknejo za vedno ,vključno t Janševimi pajdaši.oz .vseh teh obstoječih strank in da pridejo na oblast popolnoma neobremenjeni ljudje.
ksenak2
21. 02. 2010 16.22
ja prmejdun, kaj pa ima nek Kavčič zraven, a niso bile volitve in smo volili, kar smo izvolili? Zdaj bo pa Kavčičeva žlahta razlagala, kaj si je Kavčič iz svojega kavča zamislil?
Tonček Balonček
21. 02. 2010 15.55
A vllada ima v vrstah insajderja nekega 95 let starega človeka? Pa kdo je tu tako bolan, da za konec tedna lansira tako abotne 2novice2' Pa da ni boga in podobne fore'? Nas bodo resnično usmerjali bolniki in bomo vso energijo usmerjali le še v zdravljenje teh ljudi' Pa saj imamo zdravstvo za tte primere! Ozdravili so gq od pqaranoje s KUČANOM, zdaj šari kar o požigu nemškega parlamenta. Stalinu, Dostojevskem in Baričeviču, bogu in Marxu! Hudo je, SE PA DOGAJA TUDI V BOLJŠIH DRUŽINAH, KAJ HOČEMO!
Michonz
21. 02. 2010 14.41
dani.ca 21.02.2010, 13:32 -3 Bravo g. Kresal- PRIHODNOST JE ŽENSKEGA SPOLA1 Danica, g. pomeni GOSPOD....