Preverjeno: Slovenska skakalnica v Turčiji

Na vzhodu Turčije so po slovenskih načrtih zgradili najbolj moderno in najlepšo skakalnico na svetu. Veličasten objekt si hodijo ogledovat cele družine, tehnološko dovršena skulptura v vsej lepoti zasije ponoči.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Slovenska smučarska skakalnica v Turčiji

(Foto: Sebastjan Gorišek)

Slovenska smučarska skakalnica v Turčiji

(Foto: Sebastjan Gorišek)

Na vzhodu Turčije, 120 km od meje z Iranom, so po slovenskih načrtih zgradili najbolj moderno in najlepšo skakalnico na svetu, čeprav ta država sploh še nima ekipe skakalcev, v Sloveniji so začeli usposabljati šele najmlajše, prve generacije. Objekt je veličasten, ogledovat si ga hodijo cele družine, očetje z otroki in ženami, skritimi za burkami. Naša ekipa je obiskala mesto Erzurum in posnela to tehnološko dovršeno skulpturo, ki v vsej lepoti zasije ponoči.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 47
kledo 09.12.2010 14:59:16
žalostno je samo da nekaj takega ne uspemo zgraditi v Sloveniji...
 
mc_burek@email.si 09.12.2010 14:22:26
uspeha jim želim
 
Spawn 09.12.2010 12:09:49
Koliko gremo stavit, da jo je želel oblikovalec postaviti v Sloveniji, pa so mu rekli, da ne...
 
markoa 09.12.2010 12:04:28
Planici bi moral tekmo vzet, ker prej se nebo nič spremenil. Vsako leto ista pesem. Za silo pokrpajo , fajn pokasirajo, ogromno pokradejo in gre vse lepo naprej. Tudi Kranski gori so mogl zagrozit z odvzemom tekm, pa se je hitr najdu denar za novo sedežnico.

Drugač pa fantje vsaka čast. Res super objekt.
FZS1000 09.12.2010 09:22:24
Ja, ja ja. Očitno bodo morali Turki financirati našo staro Bloutkovo velikanko. Mislim ejjj.
 
RockUs133 08.12.2010 22:27:01
politikkritik
07.12.2010, 12:55


Ta nordijski center v Turčiji je baje narjen za letošnjo univerzijado. Je pa blo zadnjič v Ekipi, da so Turki tok denarja zmetal za ta center, da bi ga v Mariboru, kljub začetni visoki cifri samo sanjal (samo za nordijski center so dal več, kot pa je bila pri nas začetna prenapihnjena cena). Rekl so tud, da od daleč zgledajo objekti ful dobr, sam ko pa prideš bliži se pa pokaže južnjaška šlamparija. Naprimer: cevi po katerih naj bi tekla voda do snežnih topov za umetno zasneževanje tečejo površju (namest, da bi bile zakopane), kar pomeni, da bodo pozimi cevi zmrznile, tako, da zasneževanje odpade. Objekt je na zelo vetrovnem območju, snežni topovi, pa so naštimani previsoko nad hrbtiščem, tako, da ob primeru zasneževanja, bo sneg letel povsod drugje kot pa po skakalnici. Pristajališče na skakalnici (ne vem točno kako se reče) je zelo neravno - puklasto - ni sorazmernega naklona oz. celo visi na levo ali desno stran, tako, da imajo tekmovalci velike težave ob pristanku - možnost padca in hudih poškodb. Protivetrna ograja je previsoka, opazovalni stolp za trenerje pa prenizek, tako, da trener sploh ne vidi, kako njegov varovanec skoči. Kdo je kriv za to ne vem, upam da turški izvajalci in ne naši projektanti.

Aja pa še to, Turški ekipni trener je Vasja Bajc.


Zdej mi pa povej kako ti to veš ? Si bil tam ? Kako veš da je doskočišče neravno? Pa to da je stolp prenizek ni res, saj se celo na fotografijah vidi da je dovolj visok, malo pobrskaj po spletu in našel boš kar nekaj fotografij ki dokazujejo da je objekt res kakovosten. Kje ti vidiš protivetrno ograjo ? Če bi bile skaklnice res neravne in bi doskočišče res viselo na desno ali levo stran potem jim FIS ne bi dal certifikata.
Dawids 08.12.2010 21:59:11
Super so!

V Sloveniji pa vse propada, ni dnarja za tradicionalne športe. Žalostno... Bo treba kakšnega Jankovića klonirat, da neki iz nule gre postavljat, da se obljube spremenijo v dejanja...
Juer48 08.12.2010 19:01:41
vsa čast!!!
bravo fantje!!! velik uspeha
Juer48 08.12.2010 19:01:21
vsaka čast!!!
bravo fantje!!! velik uspeha
Žalčan55 08.12.2010 18:14:15
Egeca, ne sodi ljudi po sebi, nikoli ne veš kdo je na drugi strani anonimnega foruma, lahko da je klošar, lahko pa da je pravo nasprotje...

Drugače pa, a je kdo opazu, da ma ta star Gorišek Lacoste kapco na zadnji sliki. Me prav zanima, če ma originalno glede na to, da je v Turčiji hehe----
Več komentarjev