Slovenija
Oglas

Prevzemite teh 50 EUR in začnite služiti z razliko v ceni nafte na svetovnih borzah

Ljubljana, 27. 07. 2015 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

FXLider vsem bralcem 24ur podarja 50 evr za uspešen začetek trgovanja z nafto na svetovni borzi, edini borzi, na kateri lahko vlagatelji zaslužijo tako na rasti, kot na padcu cen. Vzemite 50€ za trgovanje tukaj.

FXLider
FXLider FOTO:

Vzemite 50€ za trgovanje tukaj.

V torek, 14. julija je bil zaključen zgodovinski sporazum glede nuklearnega programa Irana. Ta dogovor bo odprl vrata ukinitvi sankcij, kar bo Iranu omogočilo, da poveča svojo proizvodnjo in izvoz nafte. Sporazum bi tudi lahko imel velik vpliv na globalni trg nafte, saj bi lahko osvobodil do sedaj neizkoriščene zaloge. Vendar pa bo, kljub doseženemu sporazumu, po ocenah analitikov, potrebno najmanj 6 let preden bo iranska nafta dejansko ustvarila značajnejši vpliv na globalni nivo zalog.

’Preden bodo te sankcije v popolnosti ukinjene, je potrebno še veliko urediti. Najprej mora biti ta dogovor odobren s strani Varnostnega sveta Združenih Narodov in pa tudi Kongresa Združenih Držav Amerike, kar dodatno podaljšuje čas njegove uporabe. Možnosti, da bo iranska nafta prišla na trg pred letom 2016 so majhne, saj je potrebno, da mednarodna agencija za atomsko energijo pred tem zaključi inšpekcijski pregled in odda poročilo. Šele takrat bi bile sankcije lahko ukinjene’, kažu u FXLider-u.

V krajšem časovnem obdobju, na primer v naslednjem letu dni, bo imel iranski dogovor le majhen vpliv na trg nafte, z ne več kot 500.000 sodčkov nafte dnevno. Vendar pa bo, na daljši rok, ko bodo velika mednarodna podjetja začela z mega projekti, lahko vpliv velik, s preko 3 miijoni sodčkov na dan dodatnih zalog.

’Iz tega razloga bi se v bližnji prihodnosti lahko pričakovalo, da bo cena nadaljevala gibanje med $50.00 - $60.00 za sodček, medtem ko lahko v naslednjih nekaj letih pričakujemo močan pritisk na ceno prav zaradi povečanja že prekomernih zalog’, navode u FXLider-u.

Vzemite 50€ za trgovanje tukaj.

Ponovo obnovljena proizvodnja nafte v Iranu ima potencial, da izzove negativen pritisk na ceno, saj trenutni udeleženci na trgu želijo ohraniti svoj prihodek od izvoza in tudi tržni delež. Vse dokler OPEC ostane dosleden v svoji strategiji nezmanjševanja proizvodnje, s katero odstranjuje s trga proizvajalce z visokimi stroški proizvodnje, bo cena ostala v padajočem trendu. Poleg tega to predpostavko podpira tudi pričakovanje, da bodo Federalne Rezerve kmalu povečale referentne obrestne mere, kar bo dodatno okrepilo dolar in negativno vplivalo na vse surovine, ki so denominirane v dolarjih, med katerimi je tudi nafta.

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti
Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. FXLider ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3