Domača scena
Oglas

Pri Kekcu v Kranjski Gori ne boste lačni

Kranjska Gora, 28. 07. 2017 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zagotovo vsi poznate Vandotovega junaka Kekca. V Kranjski Gori ga lahko srečate v Kekčevi deželi, če imate srečo tudi kdaj sredi mesta ali pa se okrepčate pri Lačnem Kekcu in od tam ne boste odšli lačni.

Ko se odločamo za dopust, vse prevečkrat pozabljamo na lepote Slovenije in na skrite kotičke, ki jih še nismo obiskali. Tudi v Kranjski Gori, ki je bila proglašena za NAJ turistično destinacijo 2017, po izboru časnika Finance, boste našli kotičke zase in uživali v gorskem zavetju svežega zraka.

V vročih poletnih dneh je torej izlet v Kranjsko Goro prava odločitev, saj se boste lahko prijetno ohladili v jezeru Jasna, obiskali bližnje hribe, se adrenalinsko spustili po najbolj strmem ziplinu, uživali ob lepotah narave, ko boste kolesarili po kolesarski poti in se prijetno okrepčali z lokalno ter domačo hrano.

 

Zelenci, izvir Save Dolinke, so zagotovo en izmed najlepših kotičkov Zgornjesavske doline, če ne kar cele Gorenjske.
Zelenci, izvir Save Dolinke, so zagotovo en izmed najlepših kotičkov Zgornjesavske doline, če ne kar cele Gorenjske. FOTO: Arhiv Turizem Kranjska Gora

Veliko naravnih lepot

Zagotovo je enodnevni izlet v Kranjsko Goro premalo, da bi si lahko ogledali vse znamenitosti in naravne lepote, zato si za obisk te alpske doline vzemite vsaj cel vikend in ne bo vam žal.

Že na vhodu v občino Kranjska Gora, na začetku Mojstrane, vas bo pričakal lepo urejen nov turistično informacijski center s parkiriščem, kjer ljubitelji kolesarjenja svoje jeklene konjičke parkirate in pot proti Kranjski Gori nadaljujete po lepo urejeni kolesarski stezi. V Mojstrani se lahko ustavite tudi v Planinskem muzeju, ki je ravno te dni obeležil že 100 tisočega obiskovalca.

Pot nadaljujete proti Kranjski Gori in se v Gozd Martuljku lahko odpravite tudi k Martuljškim slapovom, kjer vam zagotovo ne bo vroče. Iz Martuljka pa vas le še nekaj kilometrov loči do NAJ turističnega kraja leta 2017. Kranjska Gora ni le zimska destinacija, saj je v zadnjih letih poletni turizem v porastu. Jezero Jasna, izvir Zelencev v Podkorenu, bližnji hribi z Vitrancem na čelu, so le delčki tega turističnega bisera, kjer boste navdušeni tudi nad kulinariko.

Pri Kekcu se boste dobro najedli

Velika terasa na eni strani, kjer boste uživali ob pogledu na bližnje hribe.
Velika terasa na eni strani, kjer boste uživali ob pogledu na bližnje hribe. FOTO: Lačni Kekec

V Kranjski Gori, vas ob vznožju smučišča, pod sedežnico Kekec, pričaka prijetna gorska Okrepčevalnica Lačni Kekec, kotiček z dušo, kjer se vsak dan znova trudijo, da se gostje počutite kot doma. V Lačnem Kekcu vam bodo postregli z veliko lokalne in domače hrane. Navdušeni boste že z jutraj z okusnimi zajtrki, a pozneje, če boste jedli njihov ričet, burgerje, solate, ki jih gojijo tudi na vrtu za lokalom. Žejo lahko potešite z domačimi sadnimi napitki in domačim ledenim čajem, se razvajate z bogatim izborom vin, za sladico pa se pregrešite z domačo pirino pito s skuto z lokalne kmetije Hlebanja in sezonskim sadjem. Trudijo se, da je njihova hrana postrežena očem prijetno, saj je še kako pomemben prvi vtis, ki ga gostje začutijo. Tako boste veliko hrane dobili postrežene na ličnih lesenih deskah, pa jedi na žlico v simpatičnih pikastih posodicah, prav tako tudi domači čaj.

V Lačnem Kekcu boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji burgerjev.
V Lačnem Kekcu boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji burgerjev. FOTO: Lačni Kekec

Mamljiv vonj prihaja tudi iz Bedančevega žara, kot so ga simpatično poimenovali, na katerem uporabljajo pravo oglje. To pomeni, da imajo dobrote res pristen okus. Po predhodnem dogovoru vam Kekčevi žar mojstri naredijo tudi hrano izpod peke.

Ker imajo v Lačne Kekcu dve terasi, se gosti na eni strani lokala lahko umaknete od vrveža in uživate pod krošnjami dveh velikih smrek ter v prijetni družbi in dobri postrežbi. Mlade družine lahko svoje otroke brez skrbi pustite na terasi, kjer se igrajo in uživajo v objemu narave, saj blizu lokala ni prometne ceste. Na drugi strani terase boste poleti uživali v najlepših sončnih zahodih, pozimi pa boste v središču dogajanja na smučišču, kjer se v popoldanskih urah razvijejo tudi apres ski zabave.

 

Lična lesena hiška navdušuje otroke, starše pa tudi, saj imajo zato nekaj več časa zase, ko se otroci igrajo.
Lična lesena hiška navdušuje otroke, starše pa tudi, saj imajo zato nekaj več časa zase, ko se otroci igrajo. FOTO: Lačni Kekec

Tudi za vegeterijance

V Lačnem Kekcu bodo tudi vegeterijanci našli okusne jedi zase, od bogatih solatnih krožnikov, do tradicionalnih rateških krapov z domačo skuto lokalne kmetije, žgancev s kislim mlekom lokalne kmetije, pa vse do zajtrkov z domačimi jogurti, domačo brezglutensko granolo in sezonskim sadjem ali jagodno marmelado, ki jo prav tako kuhajo sami.

 

Jogurt z lokalne kmetije, domača brezglutenska granola in sveže sadje, so sestavine, ki vas bodo navdušile v jogurtu Mojca.
Jogurt z lokalne kmetije, domača brezglutenska granola in sveže sadje, so sestavine, ki vas bodo navdušile v jogurtu Mojca. FOTO: Lačni Kekec

Praznovanje rojstnih dni, pikniki in organizacija teambuildingov

Kranjska Gora in Lačni Kekec pa ponujata še več. Odločite se lahko za praznovanje rojstnih dni in z veseljem bodo upoštevali vaše želje. S prijatelji lahko tam organizirate piknik ali se s sodelvaci tja odpravite na simpatičen gorski teambuidling, ki se bo končal s pogostitvijo in zabavo v Lačnem Kekcu.

Več informacij dobite na: lacni.kekec@gmail.com ali 030 307 296

So vas prepričali?

Obiščite jih v Kranjski Gori pod sedežnico Kekec, kjer vas pričakajo idilično okolje, prijazno osebje in super ponudba. Vsi, ki boste povedali, da ste prebrali tale članek in boste lajkali njihovo Facebook stran, pa boste gotovo dobili še kakšno domačo dobroto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3