Slovenija

Zaradi obnovitvenih del promet proti Gorenjski le po enem pasu

Ljubljana, 22. 08. 2016 06.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi obnovitvenih del, ki od začetka avgusta potekajo na odseku gorenjske avtoceste med Kranjem in Brnikom, promet v smeri Karavank poteka samo po enem pasu. Nastajajo zastoji.

Zastoji pred predorom Karavanke
Zastoji pred predorom Karavanke FOTO: Promet.si

Promet bo od danes zjutraj do predvidoma srede popoldne na odseku gorenjske avtoceste med Kranjem in Brnikom v smeri Karavank potekal samo po enem pasu. Proti Ljubljani je urejen po dveh zoženih pasovih, pojasnjujejo na Darsu. 

Na gorenjski avtocesti je pred zaporo med cestninsko postajo Torovo in Kranjem - vzhod v smeri proti Avstriji približno štrii kilometre dolg zastoj. Vozniki osebnih vozil lahko naredijo obvoz po cesti Ljubljana - Medvode - Kranj;

Začasna ureditev prometa v smeri Karavank zgolj po enem pasu je nujna zaradi tehnologije del, saj bodo delavci območja mostu čez Kokro in viadukta Rupovščica obnovili s posebno asfaltno prevleko.

Promet v smeri Karavank med priključkoma Brnik in Kranj - zahod bo v teh dneh, ko bo poleg avtocestnega delovišča urejen zgolj po enem pasu, omogočen le vozilom z največjo dovoljeno širino 3,25 metra.

Dars se je za vzpostavitev enega pasu odločil, ker so pričakovane prometne obremenitve v teh dneh nižje kot v preostalih dneh. Kljub temu je, zlasti v konicah, občasno lahko pričakovati zastoje, opozarjajo.

Po zaključku teh del bo promet tudi v smeri Karavank znova urejen po dveh zoženih pasovih.

Obsežna obnovitvena dela, ki jih izvaja Gorenjska gradbena družba, njihova vrednost pa je 3,59 milijona evrov brez DDV, bodo na odseku gorenjske avtoceste med Kranjem in Brnikom zaključena sredi oktobra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

donat323
23. 08. 2016 09.53
+1
pa zakva hudiča sem kupu vinjeto, za tiste 5x po avtocesti ki grem, zdej se nej pa še po kolovozu vozim al pa v koloni stojim
TRUMPP
22. 08. 2016 20.13
+1
Tako je prav ....kolovozi,..pa to...!