Slovenija

Stožice pregleduje 23 inšpektorjev

Ljubljana, 16. 06. 2010 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
54

V športnem parku Stožice je komisija ministrstva za okolje že začela s tehničnim pregledom, ki bo trajal več dni. Grep ima sicer težave z nekaterimi zaključnimi deli, saj še ni dobil posojila od bank.

Polaganje trave na stadionu v Stožicah
Polaganje trave na stadionu v Stožicah FOTO: Damjan Žibert

V ljubljanskem športnem centru Stožice se je danes že začel tehnični pregled komisije ministrstva za okolje in prostor, ki naj bi trajal nekaj dni, so povedali na MOL. Ljubljanski župan Zoran Janković je na torkovi tiskovni konferenci dejal, da pri stadionu ne bi smelo biti težav, večji problem pa da je pri dvorani, kjer še niso zaključili vseh del. Manjka na primer še zadnji sloj strehe.

Janković pri tehničnem pregledu ne bo prisoten, saj je to stvar Grepa, MOL pa potrebuje le uporabno dovoljenje, je dejal. Sicer pa je bil že opravljen tehnični pregled cestne infrastrukture, kjer so po Jankovićevih besedah našli manjše nepravilnosti, ki jih mora izvajalec popraviti v 30 dneh.

Tudi po zaključenem tehničnem pregledu športnega parka bo komisija ugotovitve poslala izvajalcu, ki bo moral morebitne napake odpraviti.

MOP: Stožice bo pregledalo 23 strokovnjakov

Kot so pojasnili na ministrstvu za okolje, lahko tak pregled traja nekaj ur ali pa več dni. Člane komisije pa imenuje upravni organ, ki vodi postopke izdaje gradbenega dovoljenja. Poleg uradne osebe organa, ki postopek vodi, so člani komisije še predstavniki soglasodajalcev, ki so določili pogoje ali dali soglasje k projektnim rešitvam za konkretno gradnjo. V konkretnem primeru v Stožicah je v komisiji 23 članov.

Sicer pa je to edina komisija, ki bo pred izdajo uporabnega dovoljenja Stožice pregledala, so še sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Polaganje trave na stadionu v Stožicah
Polaganje trave na stadionu v Stožicah FOTO: Damjan Žibert

Grep ima probleme pri nekaterih zaključnih delih

Zaključna dela v Stožicah so velik problem, kajti podjetje Grep, ki je izvajalec projekta, še nima urejenih zadev z bankami, pravi Janković. Na stadionu po njegovih navedbah okrog naravne trave polagajo umetno in končujejo streho, čez nekaj dni bodo začeli postavljati tudi sedeže. Prav tako je treba poleg že postavljenih tribun stole pritrditi tudi v dvorani. Dovozi in garaže pa so urejeni, je poudaril.

Vloge izvajalca za podaljšanje roka izgradnje na Mestni občini Ljubljana (MOL) po njegovih trditvah še niso prejeli. Glede najemnikov v trgovskem delu centra pa je dejal, da so s tistimi, ki so podpisali najemno pogodbo ali pismo o nameri, zapolnili čez 60 odstotkov površin.

Dodatne stroške gradnje bodo vključili v jesenski rebalans

Župan je znova pojasnil, da še ne poznajo višine dodatnih sredstev za ogrevalno dvorano in pomožno nogometno igrišče, ki sprva v pogodbi z izvajalcem nista bila vključena. "Ko bo obračun narejen, bomo sredstva zagotovili," je dejal. Ob tem dodaja, da bo v vsakem primeru prišlo do rebalansa mestnega proračuna, ki ga bodo predvidoma pripravili do jeseni. Je pa vlada danes dala jasno vedeti, da iz državnega proračuna za Stožice ne bo šel niti en evro.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (54)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bdso1
28. 06. 2010 13.25
Vsi bi se široko ustli z tujim denarjem,poštenjak Jankovič vloži svoje in tvoje miljone, potem pa se tako široko smej!!! Koliko dobrega si napravil za sebe in tvojo kampanijo na račun Ljubljančanov,toliko več negativnega in slabega si naredil za preprostega Ljubljančana!!! In tem Ljubljančanom se še v obraz smejiš,kako si jih nategno!!! Tipično,tako aroganten si že bil tudi Merkatorju.Trgovkam si grozil z odpuščanjem in se jim smejal v obraz!!! Lp
1AZ
17. 06. 2010 10.38
Včeraj sem se peljal mimo. Veliko gradbišče, prometni kaos. Torej tehnični pregled v fazi gradnje. Tega ni nikjer razen pri nas. pa luleki taki inšpektorji ki gredo na tak ogled. Ko bo kaj narobe pa jih ne bo nikjer. Njihova odgovornost se bo najprej zameglila, nato pa izginila. Zajemanje s preveliko žlico oz. na krožniku preveč da bi mogli pojesti.
galiot
16. 06. 2010 21.37
Sigurno bo vse v skladu z predpisi ,mogoče rahel sum na nepravilnosti,drugače pa kakor ponavadi vse transparentno.Te inšpekcijske službe samo zapravljajo čas in denar,tudi če bo kdo kaj ugotovil,se ne bo nič zgodilo ...
busmanka
16. 06. 2010 18.01
Tudi mene zanima kaj je naš župan Janko naredil? Dobrega da se razumemo in ne en ogromen minus :D Za promet je zapru center tako da ubogi reveži domaćini ne morejo do lastnega praga (sicer pa je to ok, mi je všeč da se lahko pešci mirno sprehajajo). Obljubljal je parkirišle na Kongresnem trgu. Kje je sedaj? Razkopali so cel trg, najdli neke arheološke ostanke in sedaj je še huje kot prej, torej je še slabše kot je bilo. Vrtičkarje, kateri že leta in leta obdelujejo svoj mali kotiček zemlje je brutalno spodil ali pa zahteval da kupijo meni in večini slovencev predrago kolibo (ne hvala, raje jo sama naredim). Obljubljena je bila džamija (jaz osebno nisem za). A je mogoče tako majhna da je še nisem zasledila? V zadnjem letu pacajo tale stadion, da je že več kot en mesec pol Ljubljane zabasane na cestah. Sicer pa podpiram izgradnjo, samo roko na srce, zasluge grejo nam, ki ga bomo plačali in ne Jankoviču.
am_staff
16. 06. 2010 17.16
Pri Jankoviču je vse transparentno, zakaj potem toliko inšpekcij
arbenowskee
16. 06. 2010 16.31
@lodz68: sej je brezveze, ampak ti bom vseeno odgovoru. najvecje place na prebivalca ----> najvec placanega davka na prebivalca. najmanj proracunskih sredstev v obcinski proracun na prebivalca ----> pomeni da drugi placajo manj in dobijo vec. torej ljubljana neto vzdrzuje periferijo. @Sebulba: Ljubljancani se ne prtozujemo cez dejstvo da vzdrzujemo periferijo, pa vam placujemo lopovske zupane ipd. cez ljubljano in njenega zupana se prtozujete samo tisti ki ne zivite v lj. A sluzbe v Lj so pa dobre a? kot sem reku: poglejte najprej kaj vasi zupani pocnejo z vasim (nasim) denarjem in spravite v red, potem pa pljuvajte cez nasega.
lodz68
16. 06. 2010 16.27
komunista jaz ti povem kaj je naredil:zadolžil je ljubljano za 200 milj. eu in pol se še eni oglašajo da je Poštenjak car!! človeška neumnost je brezmejna
Meri.m
16. 06. 2010 16.13
V prostoru kjer so nameščene video naprave že pušča streha. Rešitev čisto balkanska, na strop so privili pločevinasto korito in odtok napeljali skozi steno .
zmha
16. 06. 2010 16.01
Jankovic je car pa ce vam je vsec ali pa ne!!!!!!!!!!!
komunista@bigstring.com
16. 06. 2010 15.27
Vsi ki govorite kaj je Poštenjaković naredi. Povejte kaj je naredil?
Sebulba
16. 06. 2010 15.24
arbenowskee 16.06.2010, 15:08 -1 @lufthansi, sploh ni res. v Lj je najvisji dohodek v drzavi a hkrati dobi MOL iz proracuna najmanj denarja na prebivalca. LJ pravzaprav vzdrzuje ostalo Slovenijo. Ce bo kdo zapufan, bodo samo ljubljancani. sicer pa, kako se bo tebi to poznalo? bos dobil domov poloznico? periferija nehite se usajat brezveze in se vtikat v MOL. raj se prasite kaj pocnejo vasi zupani in kam gre vas denar. "" Zapelji se malo na "periferijo" pa bos na hitro spremenil mnenje...Sicer ste si pa sami krivi, vse ste lepo centralisticno preselili v LJ da boste veliki gospodje z vso kontrolo, zdaj pa tarnate - prav vam je!!!
preblysk
16. 06. 2010 15.20
V petek smo bili po 5 letih z večjo skupino v Ljubljani.Nismo se mogli načuditi kaj vse je v Ljubljani urejenega in kako so vsi ponosni na župana,Pravijo da je za Ljubljano v temj mandatu naredil več ko prej vsi v 5o letih.
lodz68
16. 06. 2010 15.19
arbenowske tvoja trditev da "LJ pravzaprav vzdržuje ostalo slovenijo" je na ravni razmišljanja 10 letnega otroka.
arbenowskee
16. 06. 2010 15.08
@lufthansi, sploh ni res. v Lj je najvisji dohodek v drzavi a hkrati dobi MOL iz proracuna najmanj denarja na prebivalca. LJ pravzaprav vzdrzuje ostalo Slovenijo. Ce bo kdo zapufan, bodo samo ljubljancani. sicer pa, kako se bo tebi to poznalo? bos dobil domov poloznico? periferija nehite se usajat brezveze in se vtikat v MOL. raj se prasite kaj pocnejo vasi zupani in kam gre vas denar.
SLOHaider
16. 06. 2010 14.51
mihcccc 16.06.2010, 14:31 -2 Jst sm iz ljubljane in lahko povem... Zoki je car!!! celo lj. prenavla,gradi... nonstop neki dela....pa tud če bi kradu dnar mi je vseeno...saj neki(dost) je naredu za ljubljano... poglejmo kaj so naredile prejšnje županje pa kam je dnar šel... konc koncev če cela vlada krade pa se neprtuzujemo ,,,na človeka k je saj naredu vidne spremembe v ljubljani pa pluvamo... zokija naj komentirajo ljubljančani nepa štajerski in dolenski smrradi... Cuj ti tudi nas denar gre za vas zabarje , tale vas zoki bo LJ tak zapufal da bo joj in spet bo slo iz nasega zepa tak da prosim lepo malo se obnasaj
sony25
16. 06. 2010 14.50
M-teorija!!! Tudi jaz komaj čakam odprtje enega nazhtevnejših, pa upam tudi najlepših projektov v tem trenutku v EU! Si me pa nasmejal, s tem komentarjem! Kvasiš bedarije!!!! Upam da nis kje prisilno zaprt, tko da ti pripopročam, da pojdeš še kam drugam, kot sam na morje na hrvasko obalo in si sproti oglej stadione, muzeje,..... Potlej boš vidu, da smo slovenci s tem Stožiškem stadionom bolj loleki (arhitekturno, projektantsko,...)! :)
Robberto
16. 06. 2010 14.39
Ogromno se res dogaja v Ljubljani. Le tako lahko upamo na boljša in lepša prihodnost. 'Zoki' je res car. Škoda, da noče iti dalj v politiki.
M-teorija
16. 06. 2010 14.34
mihcccc16.06.2010, 14:31 Pa kje si tle najdu dolence. Pa menda ja še nisi prebolu Krke.
mihcccc
16. 06. 2010 14.34
radi gledamo kako kvalitetno tekmo naših nogometašev... ko se pa gradi kaka dobra stvar za njih in za nas pa sam pluvamo... men je všeč da se zoki zalaga za stadion... najbolši stadion mora imeti prestolnica!
sony25
16. 06. 2010 14.32
Nevem kaj nekateri tolk podpirate pojavlanje politikov ob uspešnih športnikih. Ko športnikom ne gre, jih pa noben politik ne povoha! Na bruhanje mi gre, ko na športnih tekmovanjih vidim politike, ki se pasejo po vip ložah. Ne razumem pa tudi, kako je folk tolk neumen, da to prenaša in hodjo za njimi kot kaksni polulani cucki!!! Politik je zato, da vodi (pomaga vodit) državo v javno dobro in ne zato, da se pojavla na športnih tekmovanjih, ki mu je samo brezplačna promocija in nabiranje novih glasov na volitvah.