Slovenija
Oglas

Pridružite se ekipi uspešnih v centru priložnosti in znanja

Naklo, 10. 09. 2014 06.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

September je čas, ko se po zasluženem dopustu in počitnicah, spočiti in z novo zalogo energije, vrnemo k novim delovnim nalogam, razmišljamo pa tudi, kaj bi počeli v prostem času. Prosti čas poleg hobijev in športnih aktivnosti vse pogosteje zajema tudi učenje. Učenje je lahko sprostitev, če se učimo tistega, kar nas resnično zanima in veseli.

V Biotehniškem centru Naklo jesen začenjajo z vpisi v srednješolsko izobraževanje za odrasle, ki potekajo do konca septembra.

Ribnik in vhod v Biotehniški center Naklo.
Ribnik in vhod v Biotehniški center Naklo. FOTO:

Omogočajo vam, da v dveh letih pridobite nov poklic na področju hortikulture, živilstva, kmetijstva in naravovarstva. Izbirate lahko med različnimi poklicnimi programi in postanete cvetličar, vrtnar, slaščičar, pek, gospodar na podeželju ali mlekar. Med tehniškimi programi pa se lahko odločite za pridobitev naziva hortikulturni tehnik, živilsko-prehranski tehnik, kmetijsko podjetniški tehnik ali naravovarstveni tehnik.

Na posestvu imamo tudi veliko domačih živali.
Na posestvu imamo tudi veliko domačih živali. FOTO:
Tako v formalnem izobraževanju kot pri izvedbi raznih tečajev in delavnic dajejo velik poudarek povezovanju teorije s prakso. Tečaji so zasnovani tako, da se učite določenih spretnosti in usvajate uporabna in aktualna znanja.

Pridelujmo ekološko in varno

Slovenci radi vrtnarimo, saj je to svojevrsten način preživljanja prostega časa in sprostitve. V Biotehniškem centru Naklo vas seznanijo z osnovami vrtnarjenja, vrtnarjenjem po biodinamiki ali načelih permakulture. Naučijo vas urediti vaš obhišni vrt ter pravilno oskrbeti sadno drevje. Seznanite se lahko s pravilno in varno uporabo fitofarmacevtskih sredstev in preko usposabljanj prejmete izkaznico za njihov nakup ali prodajo. Izvajajo tudi usposabljanja iz varnega dela s traktorjem za pridobitev F kategorije ter tečaje iz kmetijstva.

Kozolec toplar v katerem imamo ekološko trgovino s šolskimi izdelki in drugimi slovenskimi ekološkimi izdelki.
Kozolec toplar v katerem imamo ekološko trgovino s šolskimi izdelki in drugimi slovenskimi ekološkimi izdelki. FOTO:

Ko zadiši po dobrem in domačem

Najboljši so še vedno doma spečeni kruh, potica in različne slaščice. Sami pa lahko pripravite tudi slasten burek in pico. Recepte danes resda najdemo povsod, na pekarskih in slaščičarskih tečajih pa vam razkrijejo še tiste drobne, a pomembne skrivnosti, zaradi katerih bodo vaši izdelki od sedaj naprej še okusnejši.

Letos smo na sejmu AGRA dobili dva priznanja VELIKO ZLATO PRIZNANJE za Eko skuto in VELIKO ZLATO PRIZNANJE za Eko maskarpone.
Letos smo na sejmu AGRA dobili dva priznanja VELIKO ZLATO PRIZNANJE za Eko skuto in VELIKO ZLATO PRIZNANJE za Eko maskarpone. FOTO:

Tradicija Biotehniškega centra Naklo izhaja iz mlekarstva, saj že vrsto let izobražujejo na področju predelave mleka. Na tečajih vas naučijo izdelovati jogurte, smetano in različne sire, ker sledijo trendom, pa vas seznanijo tudi z izdelavo grškega jogurta, ghee masla, masla z dodatki, sladoleda in še marsikaj.

Živimo zdravo in ozaveščeno

Preventiva je boljša od kurative. Žal se tega pogosto zavemo šele, ko zbolimo. Takrat iščemo razne načine, kako si povrniti zdravje in dobro počutje s pravilno hrano, gibanjem in obvladovanjem stresa. Zakaj ne bi na to pomislili že prej!? V Mali šoli ajurvede ter delavnicah joge boste prejeli znanje, kako preventivno delovati v smeri celostnega zdravja in uravnovešati energijska neskladja s prehrano, vonji, zelišči, primerno telesno vadbo in globinsko sprostitvijo. Morda pa vas bodo pritegnile tudi delavnice in tečaj izdelovanja naravne kozmetike pod vodstvom Mihaele Pichler Radanov, avtorice knjige Babičina kozmetika.

Cvet za lepši dan

Cvetje nam polepša marsikateri trenutek, zato je ustvarjanje z njim prav posebna izkušnja. Ob praznikih kot so prvi november, božič in velika noč, pa tudi ob drugih priložnostih organizirajo tečaje aranžiranja cvetja.

Delavnice za mlade

Konji so zelo priljubljeni pri mladih, zato izvajamo delavnice in tečaje s konji ter rojstnodnevne zabave.
Konji so zelo priljubljeni pri mladih, zato izvajamo delavnice in tečaje s konji ter rojstnodnevne zabave. FOTO:

V Biotehniškem centru Naklo izvajajo tudi dejavnosti, ki so namenjene tudi mladim in najmlajšim. Novost so delavnice s konji. Poleg počitniških delavnic s konji, se lahko udeležite jahalnih tečajev, naročite rojstnodnevno zabavo s konji, najmlajši pa spoznavate te plemenite živali na konjičkovih uricah. Za mlade organizirajo tudi tečaje športnega plezanja, pripravljajo pa tudi slaščičarsko delavnico za osnovnošolce.

Ogledi posestva

Park medonosnih rastlin.
Park medonosnih rastlin. FOTO:

Posestvo Biotehniškega centra Naklo si lahko tudi ogledate. Za zaključene skupine organizirajo laične in strokovne oglede z možnostjo degustacije njihovih mlečnih izdelkov, ki jih izdelujejo v šoli in prodajajo v svoji trgovinici Pod kozolcem.

Rastlinjaki z drevoredom lip in šolska zgradba.
Rastlinjaki z drevoredom lip in šolska zgradba. FOTO:

Je ponudba pritegnila vašo pozornost in bi želeli še več informacij? Obiščite spletno stran centra www.bc-naklo.si, pokličite nas na št. 04 277 21 20 oz. 041 499 934 ali pa pišite na e-naslov: tecaji@bc-naklo.si.

Nova znanja in priložnosti že čakajo na vas!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni