Glasba

Kurzschluss tokrat prej, dlje in drugače

Ljubljana, 27. 09. 2016 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kurzschluss 3ER, pop up festival, med 14. oktobrom in 31. decembrom na Gospodarsko razstavišče prihaja z razvejanim žanrskim okvirjem, osveženo notranjo ureditvijo in abonmajsko ponudbo vstopnic za najbolj drzne ponočnjake. Oznaka tokratne edicije – 3ER izhaja iz trojčkov četrtkov, petkov in sobot. To so tudi dnevi, ob katerih bo Kurzschluss obratoval.

Kurzschluss
Kurzschluss FOTO: Kurzschluss

Ustvarjalna ekipa napoveduje house, techno tone in koncertne večere nagrajenih glasbenikov in DJ - jev iz Slovenije in tujine.

Na otvoritveni večer 14. oktobra prihaja švedski DJ Adam Beyer. Festivalski headliner, velika glasbena osebnost in pojem techno bitov. Beyer svoje sledilce na velikih festivalih, v omikanih klubih in preko radijskih valov vodi do plesnih klimaksov in naprej. Beyerjeva mantra je jasna, spoštuj zgodovino techno zvoka in svojo glasbo razvijaj gradualistično. Švedski techno virtuoz v Ljubljano prihaja le nekaj dni po nastopu v ikoničnem klubu Cocoon na Ibizi in po obisku Kurzschlussa svojo pot nadaljuje v Amsterdam. Vstopnice po posebni ponudbi so do 30. septembra na voljo na tej povezavi in v redni prodaji na prodajnih mestih Eventima.

Pop up koncept v regiji in pri nas (p)ostaja izjemno priljubljena oblika novih izkušenj in druženj. Kurzschluss je doslej gostil več kot sto glasbenih ustvarjalcev, med njimi Pendulum, Laibach, Joris Voorn, DJ Fresh, Umek, The Brand New Heavies, Bad Copy, Roger Sanchez, Vinai, Matador, Cristian Varela Siddharta, Magnifico, ki po vsej Evropi polnijo koncertna prizorišča in ustvarjajo glasbene trende. S tem uvidom nastaja tudi letošnji programski okvir, ki poleg party večerov napoveduje tudi koncerte žive glasbe.

Adam Beyer v prestolnico prihaja 14. oktobra (avtor fotografije: Daniella Midenge).
Adam Beyer v prestolnico prihaja 14. oktobra (avtor fotografije: Daniella Midenge). FOTO: Kurzschluss

Naročnik oglasa je Zavod Kurzschluss

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3