VIDEO: Primer Baričevič: 'Vsi so vpleteni!'

Opozicija je iz t. i. LDS hobotnice po mnenju Jožefa Školča izpustila dva ministra prejšnje vlade in tudi Janeza Janšo, ki ju je postavil. Potegnil je tudi vzporednico med Jelinčičem in Senico in poudaril: "Ustvarjanje mrež ne vodi nikamor!"

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

LDS shema

V oddaji 24UR je Kresalova glede t.i. mrež dejala, da njena poznanstva niso ključna za ocenjevanje njenega dela. "Seveda sem imela svojo kariero preden sem prišla v politiko in poznam ljudi tudi zunaj politike. To pa ne more a priori postaviti pod vprašaj moje kredibilnosti. O mojih vrednotah, moji etiki, govori moje delo. In če pogledate zadnje leto, odkar sem ministrica za notranje zadeve, ni niti enega suma, da ne bi delali dobro, strokovno in zakonito," je dejala Kresalova.

LDS vidi interpelacijo zoper notranjo ministrico Katarino Kresal, ki prihaja iz njihovih vrst, kot nepopolno in neustrezno. "Ta dokument niti ne zasluži naziva interpelacije,“ je dejal Jožef Školč. Pravi, da se interpelacija sklicuje na nekaj, kar je bilo v časopisih ali na internetu, za trditve pa ni bilo predloženih nobenih dokazov. Ravno zato po njegovem mnenju razprava v parlamentu ustreza opoziciji, saj ni treba ničesar dokazati. "Ta interpelacija je toliko interpelacija, kot so brezplačniki lahko mediji. Metoda je zelo podobna metodi dela brezplačnikov,“ je dejal.

Po njegovem mnenju bi bilo dobro, da bi predsednik DZ Pavel Gantar tako interpelacijo zavrnil kot nepopolno in neustrezno za obravnavo. Interpelacija je po Školčevih besedah nek pomemben instrument v parlamentarni proceduri in pomemben instrument ugotavljanja politične odgovornosti, zato je treba k njemu pristopiti z največjo resnostjo. Če tak dokument, ki so ga v torek vložili vsi opozicijski poslanci, ne ustreza v vseh elementih temu, kar interpelacija mora biti, to na koncu pomeni neke vrste erozijo dela v parlamentu, je poudaril Školč.

Jožef Školč

Jožef Školč (Foto: Blaž Garbajs)

Obregnil se je tudi ob t. i. LDS hobotnico, ki jo je opozicija predstavila skupaj z interpelacijo, da bi pokazala, da v primeru Baričevič obstaja mnogo povezav s člani LDS. "Ustvarjanje mrež ne vodi nikamor,“ je dejal Školč.

Pravi, da sta bila v včerajšnji mreži izpuščena dva ministra prejšnje vlade. "Minister za kmetijstvo Iztok Jarc, ki je bil nadrejen veterini, in Radovan Žerjav, ki je imel člane svoje stranke na visokih položajih,“ je dejal Školč in dodal, da je oba ministra postavil Janez Janša. Ta, kot pravi Školč, občasno najame odvetnika, ki ima partnerja iz stranke Katarine Kresal. "Vsi so vpleteni,“ je bil odločen Školč, ki ni izpustil niti Zmaga Jelinčiča. "Tudi Jelinčič je potreboval odvetnika Senico, ki mu je pomagal, ko je bil obtožen poskusa umora,“ je dejal Školč.

Kot je znano, so interpelacijo zoper Katarino Kresal včeraj vložile poslanske skupine SDS, SLS in SNS. V njej ji v sedmih točkah očitajo nepravilnosti v zvezi s primerom Baričevič in z njenimi postopki glede Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU).

Instrumenti, ki jih ima parlament na voljo, niso igrače in se jih ne sme zlorabljati, je še poudaril.
Jožef Školč

Če predsednik DZ vloženo interpelacijo, v kateri poslanci ministrici očitajo politično in klientelistično vplivanje pri vrniti bulmastifov pokojnemu Sašu Baričeviču in pri najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad, zavrne, imajo vlagatelji možnost, da jo dopolnijo, pojasnjuje Školč. Kot dodaja, je to tudi vprašanje za koalicijo, ali bo sprejela "to vsakodnevno nižanje standardov tudi na tistem parketu, ki mu rečemo parlament in parlamentarna demokracija".

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 379
 
noname187 26.02.2010 18:58:31
baricevica so politiki skinali!!! sama mafija!!!
Več komentarjev