Slovenija

Primer Magajna: Ovadil bo policiste

Ljubljana, 30. 05. 2011 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nepovezani poslanec Magajna zatrjuje, da policisti na njegovem računalniku niso našli fotografije razgaljenega dekleta, ki naj bi bila razlog za zaseg računalnikov in zaslišanje. So pa našli šest fotografij, a 'nič tako grozljivega'.

Magajna pravi, da sporne fotografije slečene mladoletnice policija ni našla.
Magajna pravi, da sporne fotografije slečene mladoletnice policija ni našla. FOTO: POP TV

Nepovezani poslanec Andrej Magajna je napovedal ovadbo zoper policijo, saj da je naredila postopkovno napako. Potem ko so mu lani zasegli več računalnikov in zunanje trde diske, so mu pozimi dejali, da si bodo najdeni material ogledali skupaj, kar pa se ni zgodilo. Magajnov odvetnik Franci Matoz ocenjuje, da so na policiji storili postopkovno napako, zato namerava ovaditi tiste, ki so primer preiskovali, saj da so prekoračili pooblastila.

Magajna pa si še bolj želi, da se najde "naročnike" preiskave, saj "to ni več hec". Ker so po njegovih besedah "to že prehude stvari", napoveduje nadaljnje postopke. Med drugim tako razmišlja o predlogu za ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije. A najprej bo počakal na zaključek predkazenskega postopka, kar pa se po napovedih policije utegne zgoditi kmalu. Kot so na Policijski upravi (PU) Ljubljana zapisali v današnjem sporočilu za javnost, se predkazenski postopek namreč zaključuje, policija pa bo o svojih ugotovitvah kmalu obvestila tožilstvo.

Fotografije razgaljenega dekleta, ki naj bi jo nepovezani poslanec Andrej Magajna hranil na računalniku, niso našli, trdi Magajna, ki hkrati pojasnjuje, da so kriminalisti našli šest drugih fotografij, na katerih naj bi bila mladoletna dekleta, vendar naj na njih ne bi bilo 'nič tako grozljivega'. Po oceni Magajne so na slikah morda srednješolke, ki stojijo v morju in so pomanjkljivo oblečene. Magajna je razložil, da fotografije niso njegove, jih ne pozna in se zato tudi nič ne boji.

Policija napoved ovadb razume kot grožnjo

Novembrska policijska akcija pri Magajni.
Novembrska policijska akcija pri Magajni. FOTO: Kanal A

Kot so še sporočili s policije, je napoved vložitve ovadb grožnja s krivo ovadbo, saj po njihovih besedah kriminaliste pri svojem delu vodi izključno stroka in veljavna zakonodaja. Postopek je potekal v sklopu dolgotrajne preiskave, ki je potekala v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi, ter zakonito, strokovno in profesionalno, so zatrdili. Glede konkretne zadeve so še dodali, da so kriminalisti izvedli številna preiskovalna opravila, za katera so morali predhodno pridobiti sodne odredbe. Na policiji so zato zavrnili vse očitke oziroma namigovanja o pridobitvi in uporabi dokazov.

Po njihovem mnenju so navedbe o nestrokovnosti odvračanje pozornosti in poskusi vnaprejšnjega diskreditiranja dela kriminalistov in ugotovitev predkazenskega postopka. Osebna diskreditacija preiskovalcev pa je očitno v zadnjem času pri vseh odmevnih preiskavah postala sestavni del taktike osumljencev in njihovih pravnih zastopnikov, so še menili na policiji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sprint
31. 05. 2011 07.45
Če se je pojavil sum je normalno, da policija uporablja svoja pooblastila v cilju potrditve suma. Ampak v Sloveniji je prišlo do efekta "izkrivjanja dejstev in resnice" in je delo policije kriminalizirano. Predvsem pri preiskavah politikov in bogatunov pri njihovih nečednostih kazenske ovadbe zoper policjo in same policiste kar letijo. Tega v tujini ni in zadnji čas je, da se bo tudi pri nas nehalo. V Sloveniji na koncu preiskovalec oz.policist izpade kriimnalec. Za vsako tako ovadbo bi s strani policije morala biti ovadba za krivo ovadbo. Oz. jo pravzaprav lepo in takoj zavrečti. To je pri nas postalže šport. Žalostno. Ampak to lepo kaže kam smo zašli in kako si predstavljamo demokracijo.
caps1
31. 05. 2011 06.38
Zanimivo, v prispevku pa nič ne omenjate zakaj je prišlo do te preiskave njegovega racunalnika! Da so mu jo SD-jevi poslanci napovedovali in grozili, da se naj pazi če bo nasprotoval zakonu o RTV, ki je za levico najbolj pomemben, da bodo tudi ta medij obvladovali.. Udbo mafijske metode.. Presenetljivo da o tem ne porocata, ali pa tudi ne..
Civil
31. 05. 2011 01.12
Za tako grobe in nedopustne posege v zasebnost, je treba takoj odpustiti in kaznovati vse, ki so pri tem sodelovali, žrtvi policijskega aparata pa izplačati visoke odškodnine. Razen če bodo uvedli totalno cenzuro, ker mora biti zakon za vse enak, v obeh primerih bi šla polovica pravosodnega in policijskega aparata, ki so krivi podobnih grehov, le da je njihova odgovoqpnost še višja. Slovenija je demokratična republika, strpna in svobodna dežela, ne pa policijska država in čas je, da se teroristi tega dobro zavejo, drugače nima smisla.
saintjozef
31. 05. 2011 00.07
botjabotja Osebna diskreditacija preiskovalcev pa je očitno v zadnjem času pri vseh odmevnih preiskavah postala sestavni del taktike osumljencev in njihovih pravnih zastopnikov, so še menili na policiji.
Mihec.pihec
30. 05. 2011 22.22
g. Magajna je naredil le to "napako", da je razmišljal s svojo glavi in ne tako kot deluje leva mašinerija. Nasprotoval je zakonu o RTV. Povsem upravičeno, tudi ljudje so ga zavrnili na referendumu (ga. Širca je dobila dolg nos, ampak vseeno ni odstopila, kajti v Zares-u kronično primanjkuje politične kulture). Na primeru Magajna vidimo, česa vse so sposobni komunisti. V preteklosti so ljudi tudi terorizirali, izvajali celo fizične likvidacije (še zgodovinar Pirjevec je potrdil, da je bil Tito med drugim tudi klavec). Danes pa izvajajo stvari na bolj prefinjen, moderen način ob polni podpori Kresalove policije....Pred glasovanjem so mu kolegi iz stranke grozili in ga prepričevali, da je zakon o RTV nujen, kajti le tako bodo lahko izpeljali kadrovske čistke. Dragi sodržavljani: se zavedate, kaj ste izvolili leta 2008? Če pa to ni poden od podna, potem pa ne vem.....
botjabotja
30. 05. 2011 20.20
Gospod Magajna, točno veste, kdo je medijsko preiskavo naročil, povejte na glas.
mac4_m
30. 05. 2011 19.29
kdo že vodi notranje ministrstvo in ob koruptivnem najemu stavbe npu ni uspel 'najti kadra' za najbolj škodljive tajkunske elemente v sloveniji?
titovka
30. 05. 2011 19.16
pa kakšno to policijo imamo???karkoli naredijo, naredijo narobe...razen pri tamalem človeku, karkoli naredijo, prav naredijo!!!
Gosposvetski
30. 05. 2011 18.45
Policisti so delali.kar jim je bilo ukazano, njihove predpostavljene naj ovadi ,če si upa.