Slovenija

Pritisk na poštarje?

Koper/Maribor, 13. 11. 2007 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Koprski poštarji naj bi bili tarča arogance in pritiska s strani vodstva. Pošta Slovenije očitke zavrača.

Anonimni koprski poštarji so v preteklih dneh na slovenske medije naslovili obvestilo za javnost, v katerem izražajo svoje razočaranje nad vodenjem poslovne enote (PE) Pošte Slovenije v Kopru ter vodstvom Pošte Slovenije in tudi nad sindikatom Pošte Slovenije. Poštarji v anonimnem obvestilu poudarjajo aroganten odnos vodstva in psihične pritiske na zaposlene, predvsem pismonoše. Pošta Slovenije pa omenjene očitke in obtožbe ostro zavrača.

Koprski in izolski poštarji v anonimnem pismu navajajo, da so razočarani nad vodstvom pošte, ki se na njihove očitke ne odzove. "S pismom želimo poudariti aroganten odnos vodstva pošte do zaposlenih, predvsem do pismonoš," so zapisali. Po njihovih besedah naj bi v zadnjem obdobju prihajalo do različnih pritiskov vodstva na pismonoše v koprskem območju. Pri tem so izpostavili šikaniranja na delovnem mestu, o čemer naj bi nekateri delavci dali podpisane interne izjave, ki naj bi jih kasneje vodstvo Poštne enote Koper javno zanikalo. V pismu še razlagajo, da so bili kasneje nekateri delavci premeščeni na druga delovna mesta in še z večjimi obremenitvami dela, kar razumejo kot maščevanje.

Poštarji naj bi bili na delovnem mestu šikanirani. Pošta Slovenije očitke in obtožbe zaposlenih ostro zavrača (simbolična fotografija).
Poštarji naj bi bili na delovnem mestu šikanirani. Pošta Slovenije očitke in obtožbe zaposlenih ostro zavrača (simbolična fotografija). FOTO: POP TV

Izpostavili so še številne odpovedi s strani pismonoš, zaradi nevzdržnih razmer in pogojev dela. Na internih sestankih pa naj bi jim vodstvo pošte "grozilo", da bo potrebno za manj denarja delati vedno več. Poštarji menijo, da gre za izkoriščanje, številne bolniške odsotnosti pa naj bi kazale na to, da je med zaposlenimi vse več nezadovoljstva in prenatrpanosti dela. Menijo tudi, da si uprava deli velike dobičke na račun delavcev, ki morajo dnevno trpeti psihične pritiske nadrejenih. Zapisali so, da se produktivnost vsako leto povečuje, s tem pa tudi delovne obremenitve za 10 odstotkov letno. "Naše norme se nečloveško povečujejo, saj povprečno pismonoše delamo po devet ur dnevno, plačano pa imamo samo 40 ur tedensko," so poudarili in dodali, da zahtevajo dvig plač.

Ure svetovanja in informiranja za zaposlene

V Pošti Slovenije so na očitke poštarjev odgovorili, da doslej niso zaznali splošnega nezadovoljstva zaposlenih in niso prejeli pritožb zaradi vse večjega pritiska nad njimi. Pojasnili so, da so prav z namenom reševanja težav v Pošti Slovenije septembra letos za zaposlene uvedli ure svetovanja in informiranja, na katere se lahko obrne vsak zaposleni in ob tem ostane neimenovan.

Po mnenju vodstva Pošta Slovenije zaposlenim zagotavlja dobre delovne pogoje. Vodstvo pošte je še pojasnilo, da so na sestanku s pismonošami PE Koper, ki je potekal konec septembra, nekateri med njimi ustno izrazili nezadovoljstvo z načinom vodenja izolske pošte. Z dvema pismonošema so na njuno željo v začetku oktobra opravili tudi dodaten razgovor, sledil pa je tudi razgovor z ostalimi pismonošami izolske pošte. Skupaj pa naj bi ugotovili podobno videnje vodenja omenjene pošte. "Trditev, da so bili nekateri zaposleni premeščeni na druga delovna mesta s še večjimi obremenitvami, pa ne drži. Zato ne moremo govoriti o kakršnem koli maščevanju," so še zapisali.

Prav tako naj ne bi držala obtožba o številih odpovedih s strani pismonoš zaradi nevzdržnih razmer in pogojev dela. V PE Koper je v enem samem primeru zaposleni kot razlog za odpoved pogodbe o zaposlitvi navedel šikaniranje, gre za zaposlenega, ki mu na lastno željo preneha delovno razmerje v začetku decembra in je po mnenju vodstva pošte tudi avtor anonimnega pisma. Drugih primerov, kjer bi zaposleni kot razlog odpovedi navajali nevzdržne delovne razmere, pa naj ne bi imeli.

Pošta: Plače so solidne

V letu 2007 v Pošti Slovenije beležijo padec primerljivih storitev v primerjavi z lanskim letom, zato bodo zastavljeni plan le s težavo dosegli. "Zaradi nedoseganja načrtovanih rezultatov plače žal ne morejo rasti skladno z načrtom. Kljub temu pa Pošta Slovenije v prvem polletju letošnjega leta beleži realno rast plač," so še zapisali. Povprečna plača pismonoše v tretji poklicni skupini (skrajšan poklicni program) naj bi tako znašala 1.020 evrov bruto oziroma 707 evrov neto, kar je po mnenju Pošte Slovenije solidna plača.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miha Zorko 1
30. 07. 2010 19.45
+1
na poštarje je vse večji pritisk saj staejši poštarji teh noih normativ nebodo mogli dohajati saj bi morali vodilni ljudje imeti tudi kakšno razumevanje
mega363896
17. 07. 2008 19.54
-1
to ni res pa je za isti denar kot včasih delamo 1000 pr. več denar je isti pa še vreden je za en kurc
kuharury@hotmail.com
29. 11. 2007 21.07
+6
Živjo! Kaže, da imamo podobne težave vse povsod po SLO. Zakaj za boga ne naredimo temu konec? Poglejte si trenutno veljavno kolektivno pogodbo na http://www.sindikat-sdpz.si/postne in kurirske dejavnosti.pdf . V pripravi je že nova, ki bo sprejeta? drugo leto. Zato je potrebno prevetriti sindikat in njegove zaupnike z vrha navzdol. Nekaj je takšnih, ki so to iz koristoljubja, nekaterim pa so bila pristrižena krila in sedaj ne delajo več. Verjemite mi, da če stopimo skupaj lahko dosežemo marsikaj. Ampak to res vsi za enega eden za vse. Konec koncev nas je vendar cca.2500 pismonoš. Pa ne s stavko. Ta ne pelje nikamor. Potrebno je na novo ovrednotiti poklic pismonoše in ga posodobiti. Vsaka čast primorcem, da so naredili odločilni prvi korak. Delodajalci so imeli monda v rokavu in so igrali na to, da smo razkropljeni vse povsod po malem in se za druge ni vedelo kako se dela. Sedaj smo jim ga pobrali s Škisom, saj zdaj vemo, da se ne pritožujemo samo "mi". Dejmo se povezat. Prvi korak je, da zamenjamo tiste, ki ne migajo, pa bi morali. Vzporedno, moramo postaviti (oblikovati) svoje zahteve in videnje pismonoša kot poklic v današnjem času. Ko bomo imeli to, pa hajdi v Maribor na pogajanja. Ne bo lahko, ampak v slogi je moč. Nekdo nam je nekoč dejal: " Saj poštarji vseskozi jamrate in ste glasni. Na koncu pa itak vse naredite." Ja! Res je! To pa zato, ker smo radi pismonoše. In imamo ta privilegij, da opravljamo najlepši poklic na svetu. LP
gorazd.sedminek@gmail.com
27. 11. 2007 22.29
+2
Lep pozdav! Tudi jaz sem poštar v mariboru in prvo kar je dela je tak da enostavno ne zmoremo več!!!! Kar se tiče plač jaz še nisem na moji plačilni listi videl neto plače 707 evrov kej sem je največ dobil 650 evrov odkod informacije tem kateri je v javnost objavil naše plače da imamo 707 evrov tistemu bi prvo potisnil mojo plačilno listo pred oči pa da vidimo kdo ima 707 evro!!!!!! Fantje ne samo piat po forumu temveč treba je ukrepat če se poštarji posavimo za sebe bomo dosegli vsaj neko mejo drugače se stvari nebodo pomaknile nikamor.Nakar še nam dajo napredovanje v zamrznitev ki nam po zakonu pripada vsaka 3 leta.nadrejeni pa samo grozijo če neboš prodajal srečk boš imel slabšo ocenite. Ja seveda treba nam je še vstran vzet ker mamo preveč.TREBA BO UKREPAT!!!!!!!!!!!!!!!! lp
samotar
27. 11. 2007 11.41
+1
Lep pozdrav iz Ljubljane! Tako težko je razumeti, da so razmere na pošti v Sloveniji slabše, kot so bile pred pet sto leti. Takrat je to podjetje premoglo še kaj družbene odgovornosti. Danes pa je bistvo grabežljive miselnosti vodstva, posiliti čimveč strank z igrami na srečo, zasuti s propagando za tisoče stvari, brez katerih se je dalo še nedavno čisto normalno živeti in si pri tem zatiskati oči nad psihofizičnem izgorevanju zaposlenih. Že leta nazaj je Vlado Kreslin dobil nagrado Bob leta (časnik Večer), za izjavo, da slabi direktorji zaposlujejo še slabše podrejene. Pa si predstavljajte, koliko je potem sploh sposobnih na ministrstvu za promet, da ne gremo še višje v hierarhiji! Posledično je izjava moje stranke, da smo edini »krivci«, da pošta sploh še funkcionira, prav poštarji. Ker gospoda v foteljih s svojim iluzornim gledanjem na delovni proces nima več niti trohice pojma, kakšna je realnost. Njihove glave ne vedo, kaj počnejo njihove roke! Kako si lahko drugače predstavljamo, da se jim zdi čisto samoumevna dostava dveh (treh, …) brezplačnikov na isti dan. Da ne omenjam absurda, da so vsi ti kvazi časopisi le eno navadno reklamno sranje, ki ga moramo tlačiti tudi v nabiralnike tistih strank, ki so kupili APEK nalepko. Še en primer, kakšne zakone sprejemajo naši poslanci! Na koncu pa se bo vodstvo podjetja (ki je tako ali tako nekje v sivi coni med gospodarsko družbo in državnim podjetjem), izgovarjalo, da nimajo nobenih pooblastil za kakršnekoli spremembe na bolje (beri: višje plače, boljši delovni pogoji, višji nivo človeške in intelektualne širine nadrejenih). Ker je vse v rokah lastnika Pošte Slovenije (beri: vlade). Na koncu se mi zdi, da smo si res krivi sami, da smo pristali tu kjer smo. Ker smo bili predolgo tiho in naivno upali, da bo gnila veja, desna roka vodstva, sindikat zaposlenih na PS, sprožil vsaj kakšen omembe vredni protest. Pa smo na tem, da bi bilo najboljše ustanoviti čisto nov sindikat poštarjev in se poskusiti dogovoriti, kako priti iz tega sranja na nivo ki bo vreden mene in podjetja v katerem sem nekoč tako rad delal. Nasvidenje naslednjič!
ABAKUS
22. 11. 2007 20.24
"Zaradi nedoseganja načrtovanih rezultatov( BERI ZARADI MANJŠEGA DOBIČKA; KOT BI GA HOTELI VODILNI; DOBIČEK JE PA ŠE VEDNO OGROMEN) plače žal ne morejo rasti skladno z načrtom( BERI; DOBIČEK BOMO POVEČALI Z ZMANJŠEVANJEM PLAČ). Kljub temu pa Pošta Slovenije v prvem polletju letošnjega leta beleži realno rast plač(BERI ZAPOSLENIH JE BILO NEKAJ NOVIH SVETOVALCEV DIREKTORJEV IN POVPREČNA PLAČA SE JE DVIGNILA) ," so še zapisali. Povprečna plača pismonoše v tretji poklicni skupini (HA-HA, ČE NIMAŠ MIN 4. STOPNJE ali 5. STOPNJE TE SPLOH NE SPREJMEJO, TOREJ NEKDO TU NE GOVORI RESNICE. (skrajšan poklicni program) Je pa res, da skorumpirani poštni sindikat podpre vse kar vodstvo odredi. Semolič, pridi v bazo in off record vprašaj delavce kaj se dogaja. Če si pošten seveda??!! Morda boš presenečen? Za začetek ti povenm eno stavkovno pravilo tega sindikata: Poštar mora najprej raznositi pošto potem se pridruži stavki....
balki@planet.si
21. 11. 2007 12.09
Ojoj,kar se tiče krčenja pa da sploh ne govorim,ker imamo tolko krčenj da ze popizdevamo.Tudi takrat ko smo na naši pošti vsi prisotni in nekdo manjka pri sosednji pošti ga uzamejo pri nas in potem mi delamo dodatno delo. Seveda se to ne zgodi kadar je obratno,ne dajo ga nam kadar kdo od nas zboli ali rabi kak dan dopusta.Sej pošti se zelo,zelo splača če se krči ker če kdo manjka se ne razdeli njegovih 8 ur med ostale,tiste ki delajo njegovo delo,ampak se razdeli samo 6ur.Pa pomislite kolko pošta privarčuje po celi drzavi če so stalno krčenja.Sej vse v redu in prav,vedno se zgodi da kdo zboli,ampak to se dogaja non-stop ze več let,novih delavcev pa nočejo vzet,ker jih ful primanjkuje.Te politike res ne razumem.Treba bi blo šparat na drugih stvareh ne na kadru.Hočejo pa da delamo superkvalitetno in da smo vedno nasmejani pred strankami.Ja gospod Hanc je lahko nasmejan,ker ima zdraven sebe še 2 pomočnika in namestnika,me zanima koliko časa bi bil dobre volje če bi njega kdo tako zajebaval.Moti me predvsem to ker se nimaš z kom pogovarjat in ker je vsak dan slabše,če pa kdaj kaj poveš da ni prav te vzamejo na piko in te začnejo premetavat po terenih.Ljudje nas pa sprašujejo zakaj je vedno nov poštar,da se lih navadijo na enega,pa da pride spet drugi.Ja spoštovane stranke res je tudi nam ni prav da smo vedno na novih rejonih,ampak pejte vprašat nadrejene zakaj je to dobro.
Boštjan Ko?evar 1
20. 11. 2007 19.32
Sem iz poštar iz ŠTAJERSKE.Najprej bi rad razveselil poštarje iz okolice MB,da po novem bomo nosili ob sobotah še Žurnal,poleg tega že imamo Dobro jutro in Štajerca.V službo hodim jaz recimo vsako drugo soboto ob 5 uri.Delam do 13 ure.Dobim plačano dodatek za sobotne ure kot,da sem v službi samo 6 ur.Mesečno dobim plačano torej 12 ur dodatka,delam pa 15 do 16 ur, od tega od zutraj od 5 do 6 ure je še nočna ura.Pri tem nas upravniki silijo,da bi delali več sobot zaporedoma.Letos smo imeli nekaj 8 urnih poštarjev in enega 4 urnega (polovičko).Kadar smo smo imeli KRČENJE za polovičko so nam plačali KRČENJE za polovičko.Potem smo dobili zraven 8 urnega poštarja namesto 4 urnega in ko pride do krčenja tega poštarja nam pri krčenju plačajo kot,da imamo samo 4 urnega.S tem ko smo dobili celega poštarja so nam ukinili plačano dežurstvo.Skoraj ves čas pa smo brez tega poštarja.Torej smo oguljofani.Popoldansko dežurstvo:si v službi zjutraj od 5 ure do vsaj 18.30.Prevzemaš težke pakete pri poslovnih uporabnikih…. In za to ker si bil v službi več kot 13 ur si dobil plačanih samo 3 nadure.Pri tem jih mesečno ne smeš presegati 20 nadur,ker jih baje po zakonu ne smejo več plačati in ostajajo nonstop dolgovi.Nekje na Štajerskem že toliko ur krčijo,da ne dobijo sploh več plačanega krčenja.Tako,da delajo že zastonj.Prav lepo od vodstva Pošte Slovenije in nadzornega sveta,da si delijo dobičke.Povprečna plača poštarja je lahko 707 evrov neto samo,da more imeti pri tem nekaj ur krčenja oziroma odsotnost DOS,kar nekaj dodatka za delovno dobo ,napredovanje in popoldansko dežurstvo.Ure za praznike in za dopust ob sedanje zvišanju 2% plač znižali.Tako,da tega zvišanja nikjer ne občutiš.Potem pozabijo nakazati povračila za moped, s tem oni lepo pobirajo obresti ko je denar naložen na banki.Na upravnike pritiskajo,da nam preveč pišejo preveč kilometrov, čeprav nam upravniki ne pišejo preveč km, kvečjemu premali. Za dodaten teren,ki ni nikjer izmerjen in prikazan ob krčenju.Morali bi nam tudi plačati prevoz do najbližje bencinske črpalke.Čeprav je ta člen napisano v pogodbo,ki jo dobiš zraven mopeda. VČASIH SO LJUDJE POŠTARJE VIDELI KAKO SE ZIBLJE ZARADI PIJAČE.ZDAJ GA VIDIJO KAKO SE ZIBLJE ZARADI REKLAM. Lahko bi še več pisal.Kmalu bo sledilo nadaljevanje.
Roman Cerkvenik
20. 11. 2007 00.52
Ja za stvari v pcLjubljana sem tudi ze slišal grozne stvari.Sej vidimo da imate ogromno dela ker kamijoni skoraj redno zamujajo zjutraj.Rad bi da bi ta nezadovoljstva delavcev videl tudi gospod generalni,ker tukaj se vidi pravo (ne)zadovoljstvo delavcev,ne pa na obiskih pošt ,ko pride,ker če kaj slabega poveš te takoj začnejo jebat iz vseh strani.Jebemti včasih sem tako jezen da bi komu glavo utrgal,ker delajo take stvari in sam nimaš moči da bi kaj spremenil na boljše.Včasih je bilo v tem podjetju pravo veselje delat,zjutraj si prišel na delo sproščen,dobre volje,brez pritiskov in z veseljem odšel na teren,bil dobre volje z strankami,se pošalil ustavil,kako reku z ljudmi.In bilo je manj dela in več denarja.Stalno so bile izplačane razlike in dobički.Danes si vsa zivčen ker te natovorijo kot istrskega osla,zjutraj te najprej upravnik nadresira,po moznosti še vrze na drug teren kjer nisi delal ze par let,in pol pejdi delat z veseljem ja.In na koncu ti še rečejo da premalo delamo,da promet pada,hahaha.Jao,neverjetno res.Jaz jim ne verjamem da je stanje tako kot ga prikazujejo,da ne izpolnjujemo planov.Ja ljudje bozji,iz kje pa potem rekordni dobički,kaj nam pada iz zraka denar.
eriksnipes4@gmail.com
17. 11. 2007 15.55
Ljudje- Poštarji prijavite se na forum - udeležite se tem
Yohanes
16. 11. 2007 19.46
Odprt je forum POŠTNE ZDRAHE na 24 ur-forum-slovenija,povabljeni na odprto debato in iskanje rešitev
Yohanes
16. 11. 2007 19.40
Ali obstaja kje forum za odprto debato na račun razmer na pošti
brucelee
16. 11. 2007 19.36
mi bomo probali uredit zadeve prek sindikata samo da bomo preskočili sindikalne zaupnike in gremo direktno do uprave sindikata z zahtevami za katerimi stojimo z podpisi probajte še vi FRKSTRK
Zrkizz
16. 11. 2007 19.27
brucelee imate najbrz podporo vseh v Sloveniji, ko bi se le uspeli povezati v toliksni meri, da bi nastopili v vsej drzavi enotno. Tukaj bi v normalnih pogojih sicer naj deloval sindikat a kaj ko ni nic od njih, placanci od podjetja ne pa za koristi delavcev. Vsaj njihovega dela ni opaziti glede na to, da se zadeva stopnjuje ze leta.
Yohanes
16. 11. 2007 19.08
Tudi v Kranju ni nič drugače kot drugje,nič ne bom dolgovezil. Tanjasaso pove vse kar se prakticira na pošti po vsej sloveniji,samo,da so v Kranju že toliko ustrahovani,da se nihče ne upa oglasiti.
brucelee
16. 11. 2007 17.13
na Štajerskem smo že vrgli kamen po hribu in upam da bo plaz
tanjasaso@siol.net
16. 11. 2007 10.05
Dragi poštarji in poštarce. Naj vam povem, da stanje v PLC Ljubljana (poštni center Lj,) ni nič boljši, če ni celo slabši. Pa ne govorim samo o redni dostavi pošte, temveč tudi o ostalih oddelkih kot so paketna dostava, hitra pošta, sprejem pošiljk ... Zaposleni na sprejemu morajo svoje delo podaljšati, dokler se vsa roba ne posortira. Marsikomu se tako nabirajo takoimenovane ure v plusu. Recimo temu realno nadure, katerih pošta ne izplačuje, teh nadur pa ne moreš koristiti ko ti hočeš, ker je dela vedno več. Bil sem prisoten, ko je eden od zaposlenih omenil direktorju kako visok regres so dobili na Elektro Ljubljana, odgovor direktorja je bil seveda aroganten: Potem pa pojdi na Elektro v službo! Fantje ki za opravjanje svojega dela uporabljajo avtomobile ter kombije se na terenu soočajo s problemom nemogočega parkiranja v Ljubljani - predvsem v centru je situacija nemogoča. Stranka pošiljko mora dobiti, paketov je ogromno, pri hitri pošti se vedno mudi, KAZNI ZA NEPRAVILNO PARKIRANJE PA MORAJO POŠTARJI PLAČATI SAMI, čeprav so primorani nepravilno parkirati zaradi poteka dela!!! Eden od zaposlenih s hitre pošte mi je dejal, da jih preverjajo s skritimi strankami. To pomeni, da Pošta Slovenije preverja, če se pošiljka prevzame v pol ure. Si predstavljate, da bi nato z avtom krožil po centru in iskal parking. Po mojem bi porabil najmanj eno uro, če pa bi parkirali v parkirni hiši, pa bi plačali iz svojega žepa. Torej so zaposleni prisiljeni napačno parkirati, saj druge rešitve ni. Tudi zaposleni na sprejemu telegramov se pritožujejo nad psihičnim nasiljen s strani njihove vodje oddelka (ki je tudi predsednica sindikata?!?) in s strani vodstva. Dejstvo je, da zaposleni na Pošti prihajamo na delo brezvoljno, za svoje dobro opravljeno delo nismo nič bolj plačani, biti moramo srečni, ker sploh imamo službo, nekateri zaposleni sploh nimajo časa, da bi v miru pomalicali oziroma, da bi sploh malicali, pritiski vodstva pa so že skoraj nevzdržni. Če pa že kdo upa stegnit jezik in pove tisto kar misli, dobi odgovor, da, če mu na pošti ni všeč, lahko pač odide kam drugam. Sindikat v PLC Ljubljana pa imamo očitno samo še zaradi novoletnih zabav. Predlagam generalni štrajn zaposlenih na pošti, dvig plač za 20%, vlada pa naj sprejme zakon, po katerem bo delodajalec dolžan večji del dobička razdeliti zaposlenim. Potem bomo hodili na delo z veseljem.
Zrkizz
15. 11. 2007 22.20
Ocitno je aroganca skupna celotnemu kolektivu v Sloveniji. Sindikati ki pricakujejo podporo na demonstracijah pa ne premaknejo niti prsta, kaj sele svojih dobro zasidranih riti ze veliko let, znajo pa pobirati svoje deleze. Nekje se bo potrebno dogovoriti fantje, ocitno je povsod enako. Ni jim se jasno, da z nezadovolnjimi delavci ni mozno pricakovati izpolnjevanje nacrtov. Ze vidim naslednji sestanek in nove "izjave".
brucelee
15. 11. 2007 19.13
E BALKI pa še kak se bunimo mi z štajerske , zgleda da se bomo mogli poštarji skupaj vsest in se zmenit kak močno bomo vdarli po mizi.
balki@planet.si
15. 11. 2007 17.24
No zdej vidim da ni samo na obali tako.Ker vedno pravijo,da se poštarji v LJ in višje nič ne pritožujejo,pa zgleda da ni tako.No,oktobra ko je statistika sem SAMO REKLAM ,samo jaz(1poštar) znosil 35.000,da ne govorim o ostalih stvareh,pa nam ne plačajo niti centa dodatka.Listke za volitve moramo sami potrgat,tudi zato ne dobimo niti ficka.Velike krivice se dogajajo,ki so postale že kar samoumevne ker noben nič ne ukrene,ampak mislim da bo treba nekaj storit ker to je ratalo že pravo izkoriščevanje.Dobički pa vsako leto večji,čeprav stalno jočejo da ni denarja.Res nevem kaj bojo počeli z delavci takrat ko bo šlo pošti res slabo in bo v zgubah,če že sedaj počenjajo take neumnosti.Za bedarije,gps in podobne neumnosti pa ni treba šparat.Joj,če začnem pisat kake se dogajajo,ne končam do jutri.Odkar je debeljko generalni,je totalen kažin.Upam ,da se kmalu prenaje in spakira.