Slovenija

77-letnega voznika zaneslo na nasprotni vozni pas, trije poškodovani

Ljubljana, 08. 10. 2015 07.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na cesti od Laškega proti Rimskim Toplicam je voznika zaneslo na nasprotni pas. V nesreči so bile tri osebe poškodovane. V predoru Golovec pa sta se v razmaku dveh ur zgodili kar dve prometni nesreči, zato je bil nekaj časa zaprt. Tudi sicer so mnogi vozniki za pot v službo potrebovali več časa in jeklene živce.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nesreče, zastoji, okvare vozil
    02:24
    Iz 24UR: Nesreče, zastoji, okvare vozil
  • Iz 24UR: Kako voziti, ko pada dež
    02:05
    Iz 24UR: Kako voziti, ko pada dež
Voznika je zaradi spolzkega vozišča zaneslo na nasprotni pas.
Voznika je zaradi spolzkega vozišča zaneslo na nasprotni pas. FOTO: Gacki

Na regionalni cesti od Laškega proti Rimskim Toplicam se je zgodila prometna nesreča, najverjetneje zaradi spozkega in mokrega cestišča. 77-letnik je vozil v smeri iz Laškega proti Rimskim Toplicam, ko ga je nenadoma zaneslo na sosednji vozni pas, kjer je trčil v nasproti vozeče osebno vozilo.

Po podatkih policije so bile tri osebe poškodovane. Eno osebo so prepeljali v zdravstveni dom, dve pa v celjsko bolnišnico. Kako hudo so osebe poškodovane, policija še nima podatka.

Ljubljanska vzhodna obvoznica, razcep Zadobrova (levo) in štajerska avtocesta, priključek Šentjakob (desno) ob 7. uri.
Ljubljanska vzhodna obvoznica, razcep Zadobrova (levo) in štajerska avtocesta, priključek Šentjakob (desno) ob 7. uri. FOTO: Promet.si

Sicer pa so bili živci voznikov tudi to jutro na preizkušnji. Številne prometne nesreče in okvare vozil so ovirale promet, nastajali so daljši zastoji.

Dve prometni nesreči v predoru Golovec

Vozniki morajo med ustavljenima kolonama pustiti intervencijsko pot, opozarjajo na Prometno-informacijskem centru (PIC).

V predoru Golovec sta se danes zgodili kar dve prometni nesreči. Prva se je zgodila nekaj minut po 8. uri. "Do sedaj je bilo ugotovljeno, da je nesrečo povzročil državljan Romunije, ki je vozil tovorno vozilo domnevno z neprilagojeno hitrostjo, pri tem pa je trčil v drugo tovorno vozilo," je sporočila Nataša Pučko iz PU Ljubljana. V nesreči sta bili udeleženi še dve osebni vozili. V nesreči so štiri osebe utrpele lažje poškodbe, oskrbeli so jih v ljubljanskem kliničnem centru. Povzročitelju nesreče so ljubljanski policisti izdali plačilni nalog.

Dobri dve uri kasneje, kmalu zatem, ko so promet skozi predor sprostili, se je zgodila še ena prometna nesreča v Golovcu. "Voznik tovornega vozila je naredil nepravilen premik, pri tem pa trčil v drugo tovorno vozilo," so pojasnili na PU Ljubljana. V tej nesreči nihče ni bil poškodovan.

V času prometnih nesreč je bil predor zaprt, nato so bile občasne zapore. Nastajali so tudi daljši zastoji. Promet pa zdaj tam poteka normalno.

Vzhodna ljubljanska obvoznica, priključek Zaloška cesta, pogled proti razcepu Malence ob 9. uri.
Vzhodna ljubljanska obvoznica, priključek Zaloška cesta, pogled proti razcepu Malence ob 9. uri. FOTO: Promet.si

Zastoji in prometne nesreče že od jutra

Zastoji so bili zjutraj tudi na ljubljanski severni obvoznici pred priključkom Nove Jarše proti Bežigradu, ker sta se zjutraj zgodili kar dve prometni nesreči na štajerski avtocesti. V nesrečah so bila udeležena 4 osebna vozila, nastala je zgolj materialna škoda. Nesrečam sta najverjetneje botrovala spolzka cesta in premajhna varnostna razdalja.

Nastajal je daljši zastoj na štajerski avtocesti in ljubljanski vzhodni obvoznici iz smeri Krtine in predora Golovec na severno obvoznico do Novih Jarš proti Bežigradu. Zastoji so bili tudi na cestah na območju Domžal, Trzina in Črnuč proti Ljubljani ter na gorenjski avtocesti od Vodic proti Ljubljani.

Nekaj okvarjenih tovornjakov je oviralo promet na štajerski avtocesti.

Ljubljanska zahodna obvoznica Brod-Tacen.
Ljubljanska zahodna obvoznica Brod-Tacen. FOTO: Blaž Garbajs
Gneča - 1
Gneča - 1 FOTO: Blaž Garbajs

Dolenjska avtocesta

Na dolenjski avtocesti med priključkoma Novo mesto–vzhod in Kronovim proti Obrežju se je prevrnilo osebno vozilo, zato je bil nekaj ur na tem delu avtoceste zaprt prehitevalni pas. 

Gorenjska avtocesta

Promet je bil oviran tudi na gorenjski avtocesti, kjer se je na prehitevalnem pasu med Šmartnim in Brodom proti Ljubljani zgodila prometna nesreča.

Zastoji so nastajali tudi na gorenjski avtocesti od Vodic proti Ljubljani.

Druge ceste po državi

Na cesti Novo mesto – Metlika, na Vahti je zagorelo tovorno vozilo. Zaradi odstranjevanja posledic nesreče je tam polovična zapora, promet poteka izmenično enosmerno.

Kje je promet oviran zaradi del?

Na primorski avtocesti bo med Logatcem in Uncem do predvidoma 12. novembra promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih.

Na štajerski avtocesti je zaradi obnove vozišča zaprt priključek Slovenske Konjice proti Mariboru ter uvoz proti Ljubljani. Izvoz iz smeri Maribora pa je ponovno odprt. Zapora bo predvidoma do 10. oktobra. Obvozi so urejeni preko priključkov Celje/center in Slovenska Bistrica/jug.

Na štajerski avtocesti so do 18. oktobra predvidene popolne zapore med Blagovico in Trojanami proti Mariboru; med tednom vsako noč med 21. in 6. uro, med vikendi pa je zapora od petka od 21. ure do ponedeljka do 6. ure. Promet v času zapor preusmerijo na vzporedno regionalno cesto.

Na gorenjski avtocesti promet med Jesenicami/vzhod in Lescami proti Ljubljani poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno. Zaprt je tudi priključek Jesenice/vzhod-Lipce proti Ljubljani.

Na dolenjski avtocesti promet med Višnjo Goro in Ivančno Gorico poteka po eni polovici avtoceste. Zaprt je tudi uvoz Višnja Gora proti Obrežju.

Zaprti sta glavna cesta Ilirska Bistrica-Ribnica-Pivka med Ilirsko Bistrico in Topolcem ter regionalna cesta Pivka-Kneža Ilirska Bistrica v Pivki. Obvozi so urejeni.

Predvidoma po 7. uri bodo zaradi izgradnje kanalizacije zaprli regionalno cesto Vodice-Moste na relaciji Žeje-Moste. 

Več o aktualnem dogajanju na naših cestah lahko preverite tukaj

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (56)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LOPOVEpredZID
09. 10. 2015 08.16
-1
Izpit mu pa velja do njegovega 120 leta in stari je mislil, da bo do 120 leta še vozil. Po 60letu vsako leto na zdravstveni pregled ali pa vrnit izpit!!!!!
tali?ni tom
08. 10. 2015 23.29
+0
zanima me zakaj je v "udarnem naslovu" zapisana starost voznika"77 letnega voznika---"! ? pa kaj imajo leta , 24 ur , pa kaj vbam je , človek je žrtev slovenskega zlikanega in zanič asfalta! glede tega njegova leta nimajo veze! ravno v torek sem se peljal po dolgem času po primorski avtocesti! dež , gradbišča! najprej , gradbišče dolgo par kilometrov in par delavcev! ne bo končana cesta do drugega leta decembra sigurno! asfalt so polagali v dežju na moker osnovni sloj! ne moreš verjet! voziš se v smeri kopra pom obeh krakih avtoceste in najbiolj noro , na klanci je voda stala v lužah na cesti! za avti prši da ne vidiš nič! kot zanimivost , avtocesta od venecije , isto dež , ni luž , ni pršenja vsaj ne v obliki kot pri nas in gume držijo! torej , kje je problem! ? verjetno v 77 letnih voznikih ne v zanič asfaltu in cestah z nemogočimi nagibi (dolenjska avtocesta) katastrofo of štajerske avtoceste če se lahko tako reče sploh tam okol "novega radarja" in tudi gorenjska ni glih čudo! sem v desetih dneh prevozil 11 tisoč kilometrov po evropi , pač sila in nikjer nisem naletel na tak podn od cest , avtocest , to je bilo seveda pred leti , ko pa čez mejo doma avto neslo pri 80 čez vse tri pase tam na lomu! skratka , kolikor smo in če moramo in bomo morali plačevat za te kolovoze , zalikane kot ogledalo je groza! in da se to "skrije" se da naslov raje "77 letni voznik"! in krivec je na dlani!
daf3
08. 10. 2015 20.14
+1
naše ceste imajo suhe tako drsnost kot v evropi mokre pol se pa pejd vozit varno ni variante in še nekaj kakršna je država takšni so ljudje ,če te država jaha se potem izživljaš nad drugimi in svoje frustracije prenašaš na druge in na cesti je to najlažje ker se skrivaš v pločevini
Biofanatik
08. 10. 2015 19.36
Zoki je zrihtu tale kaos in ne iskat vzroka v tem če trobentice preveč zrastejo v višino.
Super1337
08. 10. 2015 19.01
+1
Dosmrtni odvzem vozniškega dovoljenja takim, ki ne upajo/znajo vozit v dežju...
kokicas
08. 10. 2015 19.09
+2
Vsakemu se lahko zgodi napaka, zaradi tega ni treba, da se ga zaznamuje do konca življenja. Si lahko še tako dober voznik, vsakemu se lahko pripeti nesreča v sekundi.
kokicas
08. 10. 2015 18.36
+4
Nesereče se dogajajo, tle nimaš kaj, nekatere je strah že same vožnje, ampak jim je nuja, da pridejo do službe, če pade dež in je cesta spolzka je še toliko huje, ko je pa sneg je pa itak kolaps. Policija pa išče pač prehitre voznike, ki ponavadi, ne povzročijo veliko nesreč. Bolj se je treba posvetit tistim, ki jih je strah vožnje in tistim, ki gldajo v telefon, berejo časopis jejo pizzo in podobno, da grest mogoče dva čez zeleno, ker je imel gospod oprto plastenko in podobnim, ki se ciazijo po naši cestah.
bergman
08. 10. 2015 17.31
-4
Poglejte kakšno registracijo ima tisti beli avto na zgornji sliki (nesreča), pa je vse jasno! Največ nesreč in karambolov do sedaj sem videl z podobnimi tablicami!!!!???? Pa brez zamere!!!!
METKA102
08. 10. 2015 18.00
-4
Res je, največ avtomobilov je registriranih z ljubljansko tablico.
OneManBand.
08. 10. 2015 17.25
+1
Kje ni zastoja?
HOOONDAAA
08. 10. 2015 17.01
+1
Danes je bilo kar spolzko na cesti. Med vožnjo sem imel občutek, da je prednji del avta na pol v zraku. V ovinkih je bil dokaj nestabilen. Na poti v službo sta bili dve prometni nesreči. Kar pa ni čudno, saj se je vreme poslabšalo. Letne pnevmatike, po možnosti že dokaj stare, mrzlo vreme mokro cestišče eni pa še vedno vozijo kot, da smo sredi poletja.
HOOONDAAA
08. 10. 2015 17.02
+1
doktor_muc
08. 10. 2015 16.07
+1
najbl me je strah starčkou in mladih smrkelj in smrkouvcev ki norijo po ovinkastih cestah s kakimi starimi clioti in puntoti k sam čakaš kdaj bo obrnil tisto tuning gajbico v tebe... tud kamioni ko grejo polni hlodou po ozki razjahani cesti 90 mimo tebe po sredini ceste niso nč boljši...nevem kaj mislejo k tolk gonjo.. če bi blo treba ustavt bi trajal mesece
Xandrej
08. 10. 2015 15.01
+5
Vidim, da dosti ljudi od vas se še ni peljala iz slovenije in pišetet vrhunske trotlarije. Idite v italijo, nemčijo, avstrijo, madžarsko... Glede na to, da smo tranzitna država potrebujemo nujno tretji pas. To pa se pri nas še 200 let nebo zgodilo zato strpno.
lojza123
08. 10. 2015 14.33
-25
BRAVO VSEM IDIOTOM, KI IZDAJATE VOZNIŠKE IZPITE LJUDJEM 60+! BRAVO!!!!!!!!!!!!
dugi159
08. 10. 2015 15.25
+5
Moj kolega pr teh letih voz motor vrjeten bols k ti avto
Brabus
08. 10. 2015 16.16
+4
lojza123, po mojem ti mal provociraš, ali si pa ob rojstvu padel na glavo in to na keramiko, druge ni.
Vig1
08. 10. 2015 14.26
+4
Ni čudno, da v tako rekoč vseh svetovnih anketah in raziskavah Slovenci veljamo za najslabše voznike na svetu. Kljub temu, da smo ena najmanjših držav na svetu in nas večina sploh ne najde na zemljevidu vsi vedo, da poleg tega, da ne znamo voziti in se vozniške izpite pri nas kupuje na črno, smo tudi med najbolj agresivnimi vozniki, kljub neznanju, da nas polovica vozi pijanih in da tudi samomore, kjer smo tudi na vrhu, delamo večinoma z avtomobili.
WhoLetTheDogsOut
08. 10. 2015 13.59
+4
Ponovno Romunski vozniki v vsem svojem sijaju. Me zanima, če je policija preverila tovor, da niso imeli skritih tudi kakšnih beguncev odzadaj.
Roman Kosmos
08. 10. 2015 13.24
+1
Pa dajmo še bodimo nyjcenejša tranzitna država za tovornakarje iz vzhodnega bloka. Zakaj so cestnine drage le za nas Slovence?
LepistaNuda
08. 10. 2015 12.41
+6
Če v SLO ali tujini vidiš voznika, ki krši pravila, je lahko od koder koli. Če v SLO ali bližini vidiš voznika, ki EKSCESNO krši pravila in EKSCESNO dela bedarije, je v 80 % slovenska registracija.
Draža
08. 10. 2015 12.14
+10
Najslabša kvaliteta vožnje po avtocestah je slovenija,izjava Norveške družine z avtodomom.
scipio
08. 10. 2015 13.08
+2
bravo norvežani, od tam do nas i nazaj ste verjetno prevozili kar nekaj držav in ste res imeli priliko primerjati. Slovenija je cestni kaos in peskovnik za cestne divjake in pijance. Ali z drugimi besedami: cestni rokomavharji smo, par excellence.
KrofKrof
08. 10. 2015 11.06
+2
Predor Golovec je spet zaprt, saj se je zgodila nova prometna nesreča. Sam tok za informacijo ...
Abrams
08. 10. 2015 10.42
+3
Naučit se je teba strpnosti, tega da tistih 140 konskih moči, nima nobene prednosti pred drugimi. Da preskakovanje voznega pasu ne prinese na povprečni hitrosti, kvečjem zmanjša, zaradi nenehnega zaviranja drugih, ki se neučakancem morajo prilagajat. Navadit se moramo peljat kot OVCE v čredi, vsi z enako hitrostjo, brez zaganjanja in bremzanja.
scipio
08. 10. 2015 13.10
-2
to o "ovcah" to delajo na svojih avtocestah amerikanci, švedi in norvežani, že skoraj 100 let, zdaj pa tudi italijani in francozi, da o nizozemcih ne govorimo!
piko112
08. 10. 2015 10.38
+10
Včeraj mama vozila po prehitevalnem pasu 90km/h omejitev 130. Kaj ni to nevarna vožnja? Aja vozni pas je bil prazen.
scipio
08. 10. 2015 13.11
-2
no, pa si počakaj tistih par sekundm, da se ti je umaknila,iak si ji blendal in hupal kot v cirkusu. že naslednja cigareta, ki jo boš pokadil ali naslednji drink ti bosta vzela več življanja kot ti ga je tale mama.
piko112
08. 10. 2015 15.19
+1
Ne sem vozil po voznem pasu z prikolico in hitreje kot 90 nisem šel. Ker pač zakon ne dovoljuje.