FOTO: Zaradi nesreč zastoji na avtocestah

Na avtocestah se je zgodilo več nesreč, k sreči pa tokrat ni bilo poškodovanih. Najprej so zaradi nesreč nastajali zastoji v smeri od Ljubljane proti Kopru, nato pa še na štajerski avtocesti v smeri Maribora.

Na primorski avtocesti sta se zjutraj zgodili prometni nesreči pred cestninsko postajo Log v smeri Kopra. Na PU Ljubljana so za 24ur.com povedali, da ni šlo za nič hujšega, slabo jo je odnesla le pločevina.

Gneča

Gneča na avtocesti Ljubljana–Koper pri priključku Brezovica (pogled proti Postojni) ob 10.10. (Foto: Promet.si)

Najprej je nekaj pred 9. uro trčilo šest vozil, nesreči pa je botrovala premajhna varnostna razdalja. Nato je tovorno vozilo, ki je imelo bolgarsko registracijo, vozil pa ga je Romun, trčilo v varnostno ograjo. V ograjo je trčilo, ker voznik ni vozil po sredini voznega pasu.

Posledice obeh nesreč so pristojni relativno hitro odstranili, a kljub temu je nastal dolg zastoj. Vozila so se vila od zahodne in južne ljubljanske obvoznice do kraja prometne nesreče. Kolona se je sčasoma začela krajšati in nekaj po 12. uri je po avtocesti promet spet stekel.

Popoldne zaradi nesreče zastoj na štajerski avtocesti

Zastoj na štajerski avtocesti

Zastoj pri Vranskem (Foto: Mateja Klavs)

Popoldne pa je prometnoinformacijski center poročal, da se je na štajerski avtocesti pri Vranskem v smeri Maribora zgodila nesreča, zaradi katere je nastal daljši zastoj. Posledice nesreče so po približno dveh urah odstranili.

Zastoj na štajerski avtocesti

Vransko (Foto: Mateja Klavs)

Uprava za zaščito in reševanje je zapisala, da v nesreči ni bil poškodovan nihče, so pa morali posredovati gasilci, ki so odklopili akumulatorja obeh vozil in cestišče posuli z vpojnim sredstvom.

Zastoj na štajerski avtocesti

Zastoj pri Vranskem (Foto: Mateja Klavs)

Več o razmerah na cesti ...

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 52
BMWmunja 06.07.2013 09:54:38
SOSEDNJI ČLANEK S TRADICIONALNO ZAPRTIMI KOMENTARJI: "Pri vzvratni vožnji najprej zbil in nato dvakrat povozil peško" Povem vam, zakaj do tega pride. Sam sem en čas vozil kombi in iz izkušenj vem, da koklje, pa naj si bo stare ali mlade, ravno takrat, ko voziš vzvratno in ne vidiš dogajanja za vozilom, najbolj rinejo pod kolesa. Ja pa da jih to vleče kot drek muhe. Menim, da je tudi ena velika neumnost, da vozila, katerih dogajanje za njihovim zadkom voznik ne vidi, zakonsko niso opremljena s kamero in zaslonom. Pri današnjih cenah te opreme je to popolnoma nerazumljivo. Tudi moja mama spada med take koklje. Kadarkoli vzvratno okoli ovinka premikam avto v garažo, z eno stranjo tik ob steni, ja pa da vedno najde neki razlog in rine med vozilo in zid. Pa sem ji že ne vem kolikokrat zabičal, da naj tega ne počne, pa en drek pomaga. Če mi ne bi bila mama bi jo enkrat z veseljem malo stisnil ob zid, da se nauči spoštovati opozorila te vrste...
Več komentarjev