FOTO in VIDEO: Protestniki pred sodiščem sporočali: Za pravico, Janšo, Slovenijo

Pred stavbo Okrožnega sodišča v Ljubljani, v kateri se je zaključila glavna obravnava v zadevi Patria, se je v podporo Janezu Janši zbrala množica ljudi. Opremljeni s transparenti, zastavami, SDS-ovimi značkami in dežniki so sporočali: "Janša, s teboj smo nastali, s teboj gremo do konca."

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (12)

 • Protesti v podporo Janezu Janši - 1
 • Protesti v podporo Janezu Janši - 2
 • Protesti v podporo Janezu Janši - 3
 • Protesti v podporo Janezu Janši - 4
 • Protesti v podporo Janezu Janši - 5
 • Protesti v podporo Janezu Janši - 6
 • Protesti v podporo Janezu Janši - 7
 • Protesti v podporo Janezu Janši - 8
 • Protesti v podporo Janezu Janši - 9
 • Protesti v podporo Janezu Janši - 10
 • Protesti v podporo Janezu Janši - 11
 • Policisti s psi pred sodiščem

Medtem ko se sojenje v zadevi Patria bliža koncu in so vsi obtoženi danes dobili priložnost zadnje besede, se je pred stavbo ljubljanskega sodišča v podporo Janezu Janši zbrala množica ljudi. Po ocenah naših novinarjev na terenu jih je prišlo okoli 500. Med njimi je bilo mogoče opaziti Branka Grimsa, nekdanjega generalnega sekretarja Janševe vlade Boža Predaliča, Jožeta Tanka in Zvonka Černača.

Predalič je povedal, da se je shoda udeležil iz podobnih razlogov kot pred 25 leti, ko je bil na Roški protest v procesu JBTZ. "Zdi se mi nesprejemljivo, da se slovenske državljane obtožuje brez konkretnih dokazov," je dejal. Dolgoletna Janševa sodelavka Vera Ban je prišla, ker meni, da sodišče ni dovolj objektivno. "Navsezadnje že ves čas poslušamo eno in isto; na neznanem kraju, ob neznanem času ..." Po njenem prepričanju bi bilo lahko tožilca pred vso slovensko javnostjo sram za izmišljotine, ki jih je izrekel o Janši. Nasprotnik Janše Vilko Brus iz Ajdovščine pa je dejal, da so se pred sodiščem zbrali zato, ker želijo zagotoviti neodvisno in objektivno sojenje. Želijo dati tudi vedeti, da še obstaja razum in tisto, čemur "pravimo zahteva, da se povrnejo vrednote, ki smo jih izgubili leta 1991, denimo poštenost". Za Janšo namreč meni, da ni pošten.

Fotogalerija (7)

 • Janševi podporniki pred sodiščem
 • Janševi podporniki pred sodiščem
 • Protest pred sodiščem
 • Protest pred sodiščem
 • Protest pred sodiščem
 • Protest pred sodiščem
 • Protest pred sodiščem

Med podpornike so se pomešali tudi nasprotniki

Protestniki so imeli s seboj slovenske zastave in transparente z napisi "Za pravico, Janšo, Slovenijo", "Janša, s teboj smo nastali, s teboj gremo do konca", "Za resnico gre" in "Brez dokazov, danes jaz, jutri ti, konec osebne svobode". Nekateri so imeli pripete SDS-ove značke, drugi so v rokah držali strankine dežnike. Ploskali so in glasno vzklikali: "Janša, Janša!"

Policijski nadzor je bil poostren, a večjih kršitev ni bilo. Med množico so se pomešali tudi nekateri Janševi nasprotniki, saj je bilo slišati tudi vzklike "Janšo v zapor". Enega, ki je vzklikal: "Smrt fašizmu", so Janševi podporniki začeli odrivati. Vmešali so se policisti, ki so preprečili incident, protestnika opozorili, naj s svojim početjem preneha, in ga popisali.

Po končani obravnavi je Janša dal izjavo za medije, svojim podpornikom pa ni namenil niti besede, pač pa je prizorišče zapustil. Takrat se je počasi razšla tudi množica.

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate, kako je Janša zapustil sodišče.

Fotogalerija (4)

 • Janša po sojenju v zadevi Patria - 1
 • Janša po sojenju v zadevi Patria - 2
 • Janša po sojenju v zadevi Patria - 3
 • Janša po sojenju v zadevi Patria - 4

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3303
Terezinka 06.06.2013 15:25:19
Tudi Janša bo nekoč končal svoje hujskanje in tudi v Sloveniji bomo počasi toda vstrajno dočakali, da bodo ljudje razumeli, da politik na oblasti s stranko v parlamentu ali celo v vladi ni noben politični dezident proti kateremu deluje sodstvo.
Sodstvo v demokratični državi kjer je možnost pritožbe in nadzora ni politično.
Lopov je lopov tudi če je istočasno politik
 
Alilio9 06.06.2013 15:13:27
če so to slovenci, jst nočem bit slovenc...
 
klldmoll 04.06.2013 15:34:57
... in sejem z dežnikovalci bil je živ;
ha ha.
 
elephantus 04.06.2013 15:15:29
Gospod Janša naprošamo vas, da se umaknete iz politične scene, ker ste glavni element razdora slovenskega naroda.Vaša vloga ni združevalna ampak globoko razdruževalna.Preden spokate pa prosim vrnite denar, ki ste ga posodil klerikalcem v ZVON 1 in ZVON 2(MILIJARDO EUR, tako, da se ne bomo potrebovali pufat za dokapitalizacijo bank ).Toliko skode ste naredil samo v enem mahu.Potem pa še vrnite tisti denar, ki ste ga Bavčarju in Šrotu posodil za njuno finančno akrobatiko(še kakšno milijardo EUR) in potem lahko zadržite ves tisti denar, ki ste ga protipravno prisvojil od leta 1991.ZADOSTI BOSTA TI DVE MILIJARDI, DA SE NE RABIMO VEČ PUFAT ZARADI VAS.
pesnitev 04.06.2013 17:28:19
Elephantus, dobro si to napisal!
enakatrina 05.06.2013 08:57:02
+++ bolje ne bi mogel napisati!!!!!
tweety89 06.06.2013 08:52:11
tako je!!!
 
Musti 04.06.2013 14:54:25
Ovce.....
Rafaelus 04.06.2013 13:24:30
Rafaelus 04.06.2013 13:09:32
Čudež bi se moral ZGODITI, da bi Janeza doletela OPROSTILNA obsodba. Če je Kućanu uspelo tako daleč spravil Janeza prvo s Patrio in nato še PKK, ni varjante da bi sodnica Kučanu sedaj rekla NE.
.
Z veliko žalostjo pričakujem jutrišni IZREK sodbe, saj je s politično KARIERO Janeza defenetivno KONEC. Pa ne da sem neki zblojen Janšist kot nas radi imenujete sem samo privatnik ki sem doživel pravno državo na podoben KONSTRUKT. Dokazov da sem vložil kapital v drugo pravo osebo pa so mi potem onemogočili DEJAVNOST, zastopala me je odvetniška pisarna Čeferin in sem vseeno IZVISEL.
.
Spomnite se narko kardela, spomnite se vseh Jankovičevih RABOT, spomnite se gradbenega LOBIJA, sedi pa samo naša Korošica ( zasluženo se strinjam ), zakaj pa ne ostali, kje je odvetnik Senica , kje so stečajni OPRAVITELJI, kje so pokvarjeni in podkupljeni sodniki
.
Da Slovenci takšni smo ker je Kućan rekel pride pok iz Finske in sedaj je treba križat Janeza , komunisti pa bodo naprej harali po našem skupnem premoženju Slovenci pa TIHO.
srebrnibreg 04.06.2013 13:47:27
Tudi na Finskem ima Kučan prste vmes?
Rafaelus 04.06.2013 15:12:48
Lej naj povejo dejstva pa bom spremenil mnenje, saj to kar nam servira sodišče je nespremenljivo.
Hotel sem nekoga povozit, na eni cesti bla bla bla.
.
Dobil je toliko denarja, prinesel mu ga je suljo i.t.d, na pa na neugotovljen načini, eh pa škoda besed !!!
pesnitev 04.06.2013 17:33:17
To papagajsko pesmico se je JJ naučil na pamet napisal mu jo je Matos, prekanjeni odvetnik in sedaj jo poje parkrat na dan! Seveda ni otipljivih dokazov, ker so JJ in njegovim dali toliko časa, da je vse dokaze uničil, sicer pa JJ za seboj ne pušča sledi... dovolj je prekaljen! Ni dokazov, s tem se lahko izgovarja vsak kriminalec! A Janša, črn na zunaj, si upaš prieči pri bogu, da nisi kriv? Ne priznajem ovog suda... ni to tudi tvoj način nepriznavanja 3. veje oblasti? Torej si protidržavni element! Daj, prosim nam že enkrat mir, dovolj te imamo in pozdravi mamike, ki so te prišle za plačilo potovanja in eno kranjsko klobaso podpreti, same ne vedo zakaj!
enakatrina 05.06.2013 08:58:34
bravo pesnitev!!!
 
opazovalec_ 04.06.2013 13:04:27
Ko zadnje čase spremljam stanje v Sloveniji res nima več smisla.

Ko se na ulicah borimo proti kriminalu, poslušam parole "Lopof je, radi ga imamo" za tistega, ki je zapufal Ljubljano naprej za 100 let in si nakupičil milijone denarja za katere še "sam ne ve izvora",
drugič "Janša za Slovenijo" za gospoda, ki še je pred kratkim trdil, da smo v pravni državi in sedaj obtožuje sodišče, da prireja dokaze. Enkrat ga je nesla ulica, drugič ga ulica opeva.

V ozadju se zapirajo in privatizirajo podjetja, praznijo banke, višajo davki, ljudi meče na ulico, evropa, ki "postavlja pravila" pa vse skup mirno opazuje in čaka na bojni plen.
loooooooolll 04.06.2013 13:18:23
Podpis!

Ko se bo na ulicah izražala enaka kritičnost do desnih in levih se pridružim tudi jaz.

Dokler pa na ulicah prevladuje monopol raznih FDVjevcev in zblojencev ki se zavajujoče predstavlja kot narod pa hvala lepa..

Vso "alternetivo", ki so jo ponudili z zadnjimi vstajami sedaj gledamo na vladi!
Sprinc 04.06.2013 13:04:00
zafural državo s perspektivo, zdaj pa se dela angelčka mrs
rozlee.... 04.06.2013 12:31:00
Vse ste nam pakral....
-
 
aaaaaa122121 04.06.2013 12:25:03
200 jih je bilo pa še to 99% OVER 60, ti že razmišljat ne znajo več, sploh vprašanje glede na to da so politično opredeljene ofce, če so kdaj znali, tok sm se smeju ko sm tole hordo brezmožganskih starčkov vidu, a to je vse jj kar premorete; pojdite že v avstralijo:)
pesnitev 04.06.2013 17:35:59
Prav imaš!
Več komentarjev