Sončen prvi koledarski pomladni dan, temperature so se marsikje povzpele nad 20 stopinj Celzija

Začela se je koledarska pomlad in na prvi pomladni dan so bile temperature kar visoke, marsikje tudi okoli ali nad 20 stopinj Celzija. Dnevi se bodo zdaj daljšali. Jutri bo na vzhodu še večinoma sončno, v sredo pa prihaja več oblačnosti in tudi kakšna kaplja dežja.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Z današnjim enakonočjem se je na severni polobli začela koledarska pomlad. Enakonočje je pri nas nastopilo okoli 10. ure dopoldne, na prvi pomladni dan pa nas bo razveselilo večinoma sončno vreme. Dnevi se bodo zdaj daljšali.

"Temperature bodo kar visoke, marsikje tudi okoli ali nad 20 stopinj Celzija," je zjutraj povedal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Jure Cedilnik.

Pomlad

(Foto: Thinkstock)

Na prvi spomladanski dan astronomsko geofizikalni observatorij Golovec organizira dan odprtih vrat. V dopoldanskem terminu si bodo observatorij lahko ogledale šolske skupine. Šolarji si bodo ogledali tudi teleskop Vega in opazovali sonce.

Zvečer pa se bodo lahko obiskovalci udeležili predavanj o pomladnem nočnem nebu, zvezdah in galaksijah ter o teleskopu Vega in astrofotografiji. Ogledali si bodo tudi teleskop Vega. Na vrtu observatorija pa bodo obiskovalci lahko z manjšimi teleskopi opazovali nebo.

Kakšno vreme nas čaka?

Jutri bo na vzhodu večinoma sončno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, najvišje dnevne od 14 do 19, na vzhodu do 21 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

V sredo bo večinoma oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo, na vzhodu pa bodo tudi krajša sončna obdobja. V četrtek bo na zahodu večinoma oblačno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo jugozahodni veter.

Zahodno Evropo bo dosegla obširna višinska dolina s hladnim zrakom. Kako hitro in če sploh bo vplivala na vreme pri nas, je še precej negotovo.

Kakšno bo vreme v vašem kraju, si lahko pogledate tukaj.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
 
giovanni2 20.03.2017 19:42:45
"Dnevi se bodo zdaj daljšali". Novinar, poglej v kakšen učbenik za nižje razrede osnovne šole, da boš videl, kdaj so se dnevi začeli daljšati.
Več komentarjev