Prvega letošnjega dečka v ljubljanski porodnišnici obiskal tudi Pahor

Prvi novorojenček v letu 2013 se je 13 minut čez polnoč rodil v porodnišnici v Brežicah. Na prvi dan novega leta so mamice sicer že rodile tudi v porodnišnicah v Ljubljani, Mariboru, Celju, na Jesenicah in v Kranju.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Prvi novorojenček v novem letu se je 13 minut čez polnoč rodil v porodnišnici v Brežicah, ime mu je Ajnur, tehta 3400 gramov, meri pa 52 centimetrov, so povedali v tamkajšnji porodnišnici.

Zadnji porod v slovenskih porodnišnicah na silvestrovo pa je bil v Kranju, kjer se je v ponedeljek ob 22.40 rodil 3250 gramov težak deček Kastiel. V kranjski porodnišnici se je rodila tudi prva deklica letos – ob 1.09 je bila rojena 3600 gramov težka in 50 centimetrov velika Eva. Dopoldne sta se ji pridružili še Lina in Lara, so sporočili s kranjske občine.

Pahor obiskal porodnišnico

Prvega novorojenčka v letu 2013 v ljubljanski porodnišnici je obiskal tudi predsednik republike Borut Pahor. (Foto: Twitter)

V ljubljanski porodnišnici se je kot prvi danes rodil 3820 gramov težak deček Amar, in sicer 36 minut čez polnoč. Dečka sta obiskala predsednik republike Borut Pahor in ljubljanski župan Zoran Janković. Zadnje rojstvo v preteklem letu pa so zabeležili na silvestrovo ob 21.50, ko se je prav tako rodil deček.

Prvi novorojenček letos v jeseniški porodnišnici se je rodil ob 1.19, na Jesenicah pa so danes zjutraj povili tudi že deklico. Zadnja v letu 2012 se je v tamkajšnji porodnišnici v ponedeljek ob 8.30 rodila deklica.

V Celju so prvo rojstvo danes zabeležili ob 2.16, ko se je rodila 3230 gramov težka deklica. V Mariboru pa se je ob 5.48 prvi rodil 3210 gramov težak deček. Tudi zadnji rojeni novorojenček v preteklem letu v Mariboru je bil deček, rodil pa se je ob 21.27.

V drugih slovenskih porodnišnicah danes do 9. ure zjutraj rojstev še ni bilo. V Postojni se je kot zadnja lani v ponedeljek ob 13.41 rodila 3110 gramov težka deklica, v Šempetru pri Gorici pa nekaj čez 17. uro 4300 gramov težak deček. V Slovenj Gradcu so zadnje rojstvo na silvestrovo zabeležili nekaj pred 22. uro, ko je bila rojena 3560 gramov težka deklica.

V Novem mestu se je kot zadnja lani rodila 3400 gramov težka deklica, in sicer v ponedeljek okoli 16.30, v Murski Soboti pa 3970 gramov težak deček, ki se je rodil v ponedeljek nekaj pred 16. uro.

Tudi v Trbovljah se je kot zadnji lani na zadnji dan leta okoli 13. ure rodil deček. V Izoli je bila kot zadnja lani v ponedeljek okoli 11. ure rojena deklica, na Ptuju pa so imeli zadnji porod lani v nedeljo, ko je bila prav tako rojena deklica. V Brežicah, kjer so letos zabeležili prvo rojstvo v Sloveniji, se je kot zadnja lani v nedeljo rodila deklica.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: