Slovenija

FOTO in VIDEO: Voznik potnikom, ko avtobus zdrsne zaradi snega: Hitro ven!

Ljubljana, 13. 01. 2017 06.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min

V večjem delu Slovenije je snežilo, promet je zato bil oviran in upočasnjen, predvsem zaradi številnih zdrsov tovornih vozil. Na terenu so bile vse razpoložljive enote zimske službe. Poglejte si posnetek, ko je avtobus zdrsnil zaradi snega.

Več videovsebin
  • Šofer: Hitro ven!
    01:11
    Šofer: Hitro ven!
  • Pluženje ceste na Štajerskem
    01:54
    Pluženje ceste na Štajerskem
  • Sneženje na pomurski avtocesti
    00:31
    Sneženje na pomurski avtocesti
  • Sneg na pomurski avtocesti
    01:18
    Sneg na pomurski avtocesti
  • Vožnja po štajerski avtocesti
    00:30
    Vožnja po štajerski avtocesti
  • Sneženje v Murski Soboti
    00:24
    Sneženje v Murski Soboti
  • Iz 24UR: Sneg najprej na Gorenjskem
    02:12
    Iz 24UR: Sneg najprej na Gorenjskem
  • Iz SVETA: Sneženje povzroča težave
    01:09
    Iz SVETA: Sneženje povzroča težave
  • Iz SVETA: Pogovor z vremenoslovcem
    01:38
    Iz SVETA: Pogovor z vremenoslovcem
  • Iz 24UR: Kaos na cestah in urgencah
    01:49
    Iz 24UR: Kaos na cestah in urgencah
  • Iz 24UR ZVEČER: Vremenske preglavice
    01:45
    Iz 24UR ZVEČER: Vremenske preglavice

V večjem delu Slovenije je v petek snežilo, promet pa je bil oviran in upočasnjen. Na Darsu voznike opozarjajo, naj poskrbijo za dovolj varnostne razdalje, na pot pa naj se odpravijo dovolj zgodaj in z zimsko opremo. 

Potem ko je lani začel veljati nov pravilnik o rednem vzdrževanju javnih cest, na ministrstvu za infrastrukturo zagotavljajo, da ta v ničemer ni poslabšal izvajanja zimske službe. Člen, ki govori o tem, se namreč po pojasnilih ministrstva ni spreminjal in izvajanje zimske službe ostaja na enaki ravni kot vsa leta doslej. Upravljavec cest sam odloči, kdaj bo začel posipavati oz. plužiti. Pri snegu to pomeni najpozneje takrat, ko je višina snega do največ 10 centimetrov za avtoceste, hitre ceste in državne ceste, kjer je povprečni letni dnevni promet več kot 4000 vozil, in do 15 centimetrov za ostale državne ceste.

Težave v prometu so možne predvsem na klancih, kjer ob močnejšem sneženju pogosto prihaja do zdrsov slabše opremljenih vozil. V takem primeru naj vozniki tovornih vozil na avtocesti pričakujejo tudi izločanje.

Dars ob tem voznikom še svetuje, naj imajo v avtu dovolj goriva in toplih oblačil. Vozniki naj poskrbijo tudi za varen prevoz prtljage, Dars je namreč v zadnjih dneh na avtocestah našel kar nekaj izgubljenih predmetov kot so npr. smuči in kolesa.

Največ padavin bo na Obali

Dopoldne je zapihal severovzhodni veter, zaradi katerega se je meja sneženja postopoma spuščala od severa proti jugu. Sneži že tudi ob Obali.

Največ padavin bo čez ves dan padlo prav na Obali. Snega pa bo največ zapadlo po drugih delih države: "V povprečju lahko rečemo, da bo zapadlo od 10 do 20 centimetriov, lokalno pa lahko zapade tudi do 30 centimetrov snega. Sneg bo padal dokaj enakomerno po vsej državi, nekoliko več ga bo le v višje ležečih krajih, nad 800 metrov nadmorske višine," nam je povedal Ravnik.

Arso poroča, da je v Julijskih Alpah do danes zjutraj zapadlo od deset do okoli 40 centimetrov snega, ki ga je veter močno spihal. Drugod v gorah je bilo snega malo, se pa zaradi novozapadlega snega nevarnost pred snežnimi plazovi hitro povečuje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na primorski avtocesti zdrsnilo več tovornih vozil

Tudi primorsko avtocesto je popoldne pobelil sneg. Zaradi snega, ki se hitro oprijemlje cestišča, je tudi tam precej težav. Pot se je podaljšala za več ur, tako so denimo naši bralci za pot od Ljubljane do Godoviča potrebovali kar štiri ure.

Okoli 18. ure so primorsko avtocesto med priključkoma Vrhnika in Logatec v smeri Kopra zaradi zdrsov več tovornih vozil znova zaprli, nastal je tudi zastoj. Cesto so znova odprli čez približno dve uri.

Primorska avtocesta je zaprta tudi med priključkoma Senožeče in Razdrto v smeri Ljubljane zaradi zdrsa tovornega vozila.

Tudi hitra cesta Nova Gorica – Razdrto je zaprta v smeri Razdrtega med priključkom Vipava in CP Nanos v smeri Razdrtega zaradi zdrsa tovornega vozila.

Pred počivališčem Ravbarkomanda pa v smeri Ljubljane promet poteka samo po enem pasu. Nastal je tudi daljši zastoj.

Že prej, okoli 16. ure, so primorsko avtocesto na istem odseku v smeri Kopra zaprli zaradi zdrsov več tovornih vozil. Med današnjo intervencijo gasilcev, ki so gasili goreče tovorno vozilo, je namreč stoječi promet na primorski avtocesti zajelo sneženje. Ko so sprostili pas za vožnjo, je nekaj tovornih vozil med speljevanjem zdrsnilo, zato so avtocesto znova za nekaj časa zaprli. Pri zdrsu vozil se ni nihče poškodoval, so povedali na Policijski upravi Ljubljana.

Na primorski avtocesti zdrsnilo več vozil med priključkoma Vrhnika in Logatec.
Na primorski avtocesti zdrsnilo več vozil med priključkoma Vrhnika in Logatec. FOTO: Promet.si

Pred priključkom Brezovica v smeri Kopra je bil zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas.

Stanje na priključku Brezovica.
Stanje na priključku Brezovica. FOTO: Promet.si

Zaradi zimskih razmer se izločajo priklopniki in polpriklopniki:

- na primorski avtocesti pred počivališčem Ravne v smeri Ljubljane;
- na primorski avtocesti pred počivališčem Povir v smeri Gabrka;
- na primorski avtocesti pred priključkom Vrhnika v smeri Kopra;
- na hitri cesti Nova Gorica - Razdrto pred CP Bazara v smeri Razdrtega;
- na vzhodni mariborski obvoznici med priključkoma Zrkovci in Rogoza v smeri Ljubljane.

Na Koroškem zaradi snežnih razmer precej težav na cestah

Na Koroškem vremenske razmere že ves dan povzročajo težave na cestah, ob tem da so na terenu vse razpoložljive enote zimske službe. 

Dopoldne je na Koroškem deževalo, ponekod je padal ledeni dež, zaradi česar je bila na nekaterih cestnih odsekih kljub posipavanju zimskih služb poledica. Okoli poldneva je začelo snežiti in trenutno močno sneži, na cestah sta sneg in snežna brozga.

Kot je povedal vodja baze podjetja VOC Celje v Otiškem Vrhu Aleksander Celan, so ekipe vseskozi na terenu ter plužijo in posipavajo, a delo na nekaterih odsekih ovirajo tovornjaki, ki se ne izločajo pravočasno iz prometa. Tako trenutno skupaj s policisti rešujejo razmere na Mislinjskem klancu, kjer je nastal zastoj.

V bližini Mislinje sta zdrsnila dva avtobusa.

Na Mislinjskem klancu na cesti Velenje–Slovenj Gradec je promet oviran, ker je obtičalo več tovornih vozil. Nastajajo zastoji, je sporočila Milena Trbulin iz PU Celje.

Med drugim sta okoli 16. ure na cesti Mislinja-Slovenj Gradec pri odcepu za Graško goro s cestišča zdrsnila dva avtobusa. Poškodovanih ni bilo, prav tako naj ne bi bilo večje škode, so pojasnili na Policijski upravi Celje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po naših informacijah ljudje pred mislinjskim klancem v koloni čakajo tudi več tri ure.

Ceste na Koroškem so povsem zasnežene.
Ceste na Koroškem so povsem zasnežene. FOTO: Jan Krušnik
Kljub temu, da so na terenu vse razpoložljive enote zimske službe, je precej težav v prometu.
Kljub temu, da so na terenu vse razpoložljive enote zimske službe, je precej težav v prometu. FOTO: Jan Krušnik
Zaradi snežnih razmer v bližini Mislinje zdrsnila dva avtobusa.
Zaradi snežnih razmer v bližini Mislinje zdrsnila dva avtobusa. FOTO: Jan Krušnik

Zgodilo se je tudi nekaj prometnih nesreč. Dopoldne sta v Podklancu v občini Dravograd trčili dve osebni vozili, v nesreči pa sta se dve osebi poškodovali. Ena od njiju je bila po podatkih Policijske uprave (PU) Celje huje poškodovana.

Na območju Zgornje Vižinge sta popoldne na cesti obtičali osebno in tovorno vozilo, zaradi česar je bil promet med Muto in Radljami ob Dravi dlje časa oviran. Prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila, se je zgodila na Kovtrovem mostu v Dravogradu. Prav tako so policisti obravnavali nesrečo na Ravnah.

Okoli 15. ure je zaradi obilnega sneženja promet obstal v Starem trgu na območju slovenjgraške občine. Posredovali so dežurni delavci podjetja VOC Celje, ki so z mehanizacijo očistili cestišče. V Vuzenici pa se je zaradi teže snega ob železniški progi podrlo več lesenih drogov, kažejo podatki Uprave RS za zaščito in reševanje.

Na Celjskem več zdrsov vozil

Tudi na Celjskem močno sneži. Na celotnem območju so ceste zasnežene. Na območju celotne PU Celje so obravnavali več prometnih nesreč z materialno škodo in več zdrsov vozil. 

Na cesti Arja vas – Velenje – Slovenj Gradec je zaradi več zdrsov tovornih vozil in prometne nesreče promet močno oviran, nastal je daljši zastoj v obe smeri.

Voznike zato znova opozarjajo, naj vozijo zelo previdno, počasneje kot običajno in z večjo varnostno razdaljo. Izogibajo naj se sunkovitim manevrom in prehitevanjem. Če ni nujno, naj se na pot ne odpravljajo.

Snežne razmere na štajerski avtocesti okoli 15. ure.
Snežne razmere na štajerski avtocesti okoli 15. ure. FOTO: 24ur.com

Drevesa, ki so padla na cestišče so ovirala promet na cestah Polana – Mežica, Žalec – Vrbje, Muta – Radlje in na Halerjevem hribu na območju Šmarja pri Jelšah. V Radljah ob Dravi je na cesto padla večja skala. Na vseh omenjenih cestah je promet do odstranitve potekal izmenično enosmerno.

V Mariboru obravnavali več prometnih nesreč

Prometne razmere na podravskih cestah so se zaradi obilnih snežnih padavin v zadnjih urah zelo poslabšale. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so bili obveščeni o vsaj desetih prometnih nesrečah, čeprav se jih je dejansko zgodilo še precej več. Največ težav je zaradi zaprtja mejnega prehoda Gruškovje za tovornjake.

Promet je oviran zaradi prometnih nesreč in zdrsov med cestninsko postajo Prepolje in počivališčem Dravsko Polje v smeri Ptuja na podravski avtocesti ter na pomurski avtocesti med priključkoma Sv. Trojica in Vučja vas v smeri Murske Sobote, kjer je zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas.

Dež je spral sol, sneg pa je začel zmrzovati

Kot je povedal vodja vzdrževanja državnih cest na mariborskem območju Slavko Bračko, so na terenu z vsemi razpoložljivimi ljudmi in mehanizacijo, vse ceste pa so trenutno prevozne z zimsko opremo. Zapadlo je okoli 20 centimetrov snega, v višjih legah tudi do 30 centimetrov, trenutno pa ceste tako plužijo kot posipavajo.

Največ težav in zastojev je bilo po njegovih besedah zaradi zelo zahtevnih razmer, potem ko je po njihovem posipavanju cest najprej zapadel dež, ki je spral sol, nato pa je sneg začel zmrzovati takoj, ko je padel na vozišče. Do težav v prometu je prihajalo predvsem zaradi dejstva, da nekateri udeleženci v prometu ne upoštevajo voznih razmer in jih je očitno hitra sprememba vremena presenetila.

Na ptujskem območju do največ težav prihaja na poti proti Gruškovju, kjer je še zelo malo možnosti za izločanje tovornih vozil. V Spodnjem Podravju je zapadlo deset in več centimetrov snega. Kot je povedal Dušan Sagadin iz Cestnega podjetja Ptuj, že vso popoldne posipavajo in plužijo ceste, razen posameznih zdrsov pa večjih posebnosti na cestah ni opaziti.

Na Gorenjskem ceste zelo spolzke

S PU Kranj so sporočili, da so ponekod na Gorenjskem ceste zelo spolzke, zaradi kombinacije padavin in nizkih temperatur pa ponekod tudi poledenele ali zaledenele‎. "Zato naj vozniki vozijo zelo previdno, počasneje kot običajno, na večji varnostni razdalji, izogibajo naj se sunkovitim manevrom in prehitevanjem, pred in v ovinkih naj zmanjšajo hitrost in pazijo pri vožnji po klancih navdol. Zelo spolzko je lahko tudi na pločnikih, kar naj upoštevajo pešci," je zapisal tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos

Na urgentnem bloku v UKC Ljubljana so zaradi vremenskih razmer, ko so površine poledenele, samo dopoldne sprejeli že 140 poškodovancev.

Previdno na cestah, ki so poledenele!
Previdno na cestah, ki so poledenele! FOTO: Thinkstock

Zaradi poledice in zdrsov zaprli več cest

Prometnoinformacijski center obvešča, da je na mejnih prehodih Babno Polje in Petrina prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Mejni prehod Gruškovje je zaprt za tovorna vozila na hrvaški strani zaradi zimskih razmer. Tovorna vozila namenjena proti MP se izločajo na počivališče Dravsko Polje.

Na mejnem prehodu Petišovci je prepovedan promet za vsa tovorna vozila zaradi zimskih razmer na hrvaški strani. Na regionalnih cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič in Sp. Idrija - Godovič je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Na cestah čez prelaze Ljubelj, Korensko Sedlo, Jezersko ter Radeljski prelaz je obvezna uporaba verig. Na cesti Zatrnik - Pokljuka je obvezna uporaba verig.

Zaradi poledice in številnih zdrsov vozil je po državi zaprtih več cest. Podrobnejše podatke o tem in trenutnih razmerah v prometu si lahko preberete tukaj.

Na zahodu in jugu nevarnost razlivanja meteornih voda

Zaradi padavin predvsem na zahodu in jugu država obstaja velika verjetnost razlivanja meteornih voda, še opozarjajo meteorologi. Zjutraj bodo temperature od minus dve do štiri, ob morju sedem stopinj Celzija, popoldne pa od minus tri do dve, ob morju do devet stopinj Celzija, piše Arso.

Snežna odeja po državi različno debela

Po večjem delu države trenutno sneži. Višina snežne odeje v prestolnici je bila ob 17. uri slabe tri centimetre in pol, popolnoma drugače pa je v gorah. Vogel trenutno namreč prekriva 61 centimetrov snega, kažejo informativni podatki samodejnih merilnih postaj agencije za okolje.

Po omenjenih podatkih je imelo mariborsko Letališče Edvarda Rusjana ob 17. uri slaba dva centimetra snega, brniško Jožeta Pučnika pa pol centimetra več. Že na Vrhniki pa so jih namerili šest centimetrov, v Logatcu pet, v Postojni pa tri. V Novem mestu so jih namerili sedem, centimeter manj pa v Murski Soboti.

V Slovenskih Konjicah je bila glede na samodejne podatke okoli desetcentimetrska snežna odeja, v Jeruzalemu 14-centimetrska, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu pa kar 18-centimetrska. Še več, 22 centimetrov naj bi po omenjenih podatkih imeli v Mežici.

Še bolj bogati so s snegom v hribih in gorah. Blegoš ga ima 28 centimetrov, Rogla 32, Pavličevo sedlo 37, Krvavec še centimeter več, Vršič 53 in Predel 46.

Sneženje bo ponoči postopno ponehalo

Ponoči bo sneženje slabelo in postopno ponehalo, najkasneje na jugu in vzhodu države, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Vikend suh, nato pa spet sneženje

Za vikend pričakujemo suho in delno jasno vreme. V soboto zjutraj bo do –5 stopinj Celzija, čez dan okoli ničle, nedeljsko jutro bo spet hladnejše, do –10 stopinj Celzija. "Ponedeljek pa bo znova prehoden dan, ko se bo od juga in vzhoda postopno pooblačilo, začele se bodo padavine. Občasno sneženje pričakujemo vse do petka," nam je še povedal dežurni prognostik.

Kakšno bo vreme v vašem kraju, si lahko preberete tukaj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (531)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SDS_je_poden
14. 01. 2017 19.51
Drugače pa, a se kdo vpraša, kje konča vsa ta sol, ki jo nasipavajo na tone? To se vse spira v odtoke, od tam pa v potoke, reke..... Morda delamo ogromno naravno škodo z to soljo.
keved
14. 01. 2017 14.24
+1
Zakaj pa taka panika, hitro ven hitro ven? Avtobus ni imel več kam drset, je že bil na travi tako kot živ primer pred njim. Zadaj je bil stoječ skoraj promet, naleta ni moglo biti. Razbilo se ni nič, vžagti se ne more nič. Zanimivo kako ga je panika zajela. Prvo sekundo z avtobusa..dobro da se tri sekunde za tem ni začel še prevračat na bok.
Djangoman
14. 01. 2017 12.02
+1
V Lj je naletelo 5cm, pa je bila v petek zvečer dobesedno imobilizirana. Na obvoznici je stalo v obe smeri vse, po mestu pa nič bolje. Pa ne morem rečt da je kriva komunala ker ne pluži (čeprav po svoje tudi je) amapak so po to ljudje, ki enostavno ne znajo vozit. Vsaj pri nas je opazno da ko so padavine, ljudje ne hodijo v službo z javnim prevozom, ampak raje z avtomobili. in že ob navadnem rosenju je potem na cesti totalen kaos, včeraj je bil pa tak kaos na 10 potenco. Vsi mislijo da če imajo zimske gume, da pa ni ovir. Speljevat na semaforih ne znajo ker drsi in potem cel cikel stoji na mestu in se vrti v prazno. ... itd.
SDS_je_poden
14. 01. 2017 19.36
+1
Drži. Zimska pnevmatika ni pogoj za varno vožnjo, je le sestavni del. V takem vremenu, če nimaš elektronike za preprečevanje zdrsa gnanih koles, je treba z gasom in sklopko delati zelo previdno.
CUNK
14. 01. 2017 11.50
+1
Zanima me samo, ali bo za to kdo odgovarjal, saj na Koroškem. Župan ali od komunale, saj to je noro, Mislinjski klanec zmeraj je problem in se nič ne primakne. ZATO BI MORAL EDEN ODSTOPITI. Mi pa kar tiho in čakamo, kot ponavadi....
Djangoman
14. 01. 2017 12.05
+1
zakaj bi pa odgovarjal? saj so se dobro pripravili in primerno popravili pravilnike o vzdrževanju cest. Verjetno ta vaš klanec spada celo med tiste ki se smatrajo med prevozne, če se ga da odpeljat z verigam. Potlej se pa pritoži..
Die einemaister
14. 01. 2017 11.48
-2
v Avstriji use splužene glavne avtoceste, dvakrat večji metež kot pri nas, pri nas KATASTROFA
periot22
14. 01. 2017 20.35
+0
Ramzess
14. 01. 2017 11.40
-1
Če bi gledal lastno vožnjo, ne pa drugega avtobusa, ne bi zdrsnil, ... tako pa je žal očitno.
Mirkoca
14. 01. 2017 11.17
+1
Ni rekel ven, ampak VAN.
vsismosužnji
14. 01. 2017 10.19
-1
potrošniška propaganda in mediji so raji vcepili v glavo da z letnimi gumami v snegu ne morejo speljati niti z dvorišča,z zimskimi gumami pa pridejo na triglav!!!in posledično kar rinejo in rinejo ker so prepričani da z zimskimi gumami ne bodo nikoli nikjer obtičali!!!
SDS_je_poden
14. 01. 2017 19.34
+0
Ej ne, ni res. Na cestah je bil led oz ledene ploskve, na katere je naletaval sneg. Že z zimskimi pnevmatikami se je težje vozilo, z letnimi v takem nimaš kaj iskat. Sej ti ni treba kupit zimskih pnevmatik, ampak potem bodi še tak kerlc in toliko fer do ostalih, da v takih razmerah ostaneš doma. Ok?
BUONcaffee
14. 01. 2017 10.17
+0
Upam, da bodo proizvajalci avtomobilov v vsak avto še vgradili plug. Pametni si nižajo avte, tako, da sprednji odbijač odlično pluži.
Uporabnik215111
14. 01. 2017 10.15
+2
Vceraj je bila katastrofa, zaradi nesposobnih voznikov,ki ne znajo voziti. Iz Celja do Raven na Koroškem sem se vozil 4.5 ur. Tovornjakarji so pa itak zmagali, vsem po vrsti bi bilo potrebno kazen napisati....
zagi12
14. 01. 2017 10.36
+2
katere nesposobne voznike to misliš a to tiste z 20 30 let vozniškega staža al onedruge zanima me sam kak dolgo maš ti vozniško da si upas druge zmerjatza nesposobne g.kamasutra1
Djangoman
14. 01. 2017 11.56
+3
no zagi12, dejstvo je da vsaj 50% voznikov še v suhem ne ve kako vozit. In če jih v suhem 50% telefonira med vožnjo si predstavljam da tudi v snegu ne nehajo, ne? In imaš sranje all over the place.
BUONcaffee
14. 01. 2017 10.14
+5
Pol dneva snega pa vse obrnjeno na glavo! Ha, ha,..........
BUONcaffee
14. 01. 2017 10.08
Avtokleparji in mehaniki bodo imeli polne roke dela. Tudi kak nov avto se bo več prodal.
vsismosužnji
14. 01. 2017 10.05
+11
a je povprečni slovenec sploh s čim kdaj zadovoljen???očitno da je kronično nesrečen človek!!!sploh se ne zaveda da bi se lahko rodil tudi kje drugje npr. v sibiriji,na severu kanade,v afganistanu,iraku,siriji,.......
spacepan
14. 01. 2017 11.27
+4
to si sele zdaj ugotovil? 25 letna zgodovina samounicenja ti ne pove dovolj?
BUONcaffee
14. 01. 2017 09.57
+2
V Sloveniji je edina sreča ta, da je uničeno ozračje in višje temperature, kajti, če bi imeli prave zime, kot so jih imele generacije pred nami bi imeli vsako zimo večji del voznega parka uničenega, poleg tega bi trpelo gospodarstvo zaradi neprevoznosti cest in zdravstvena zavarovalnica zaradi poškodb. Tako, da ni sneg za vsakega smo v pol dneva tudi dokazali. Dalmatinci vejo, kaj imajo radi Slovenci, morje, sonce in svežo ribo.
mufic
14. 01. 2017 09.52
-6
Saj se ne čudim.Po večini so šoferji avtobusov iz Juga-oni pa še snega videli niso
BUONcaffee
14. 01. 2017 10.00
+1
Jug ima več snega kot mi, pa ne mislim na Dalmacijo.
marc3
14. 01. 2017 09.48
+8
Ah jaz pa mislim da ni ves problem v Darsu in zimskih službah, večji problem je v voznikih samih. Naj bo sneg ali dež, vsakič je totalen kaos, ljudje ne znajo več vozit. Včeraj sem se peljal v koloni po zasneženi cesti kjer je omejitev 90, mi pa 35, ko smo prišli v naselje smo zmanjšali na 23 km/h. Kaj je bil razlog ne vem, mogoče letne gume ali pa pretiran strah. Vem pa, da se je tisti na koncu kolone komaj še premikal.
Ramzess
14. 01. 2017 11.43
-1
Znaki v določenih okoliščinah, tudi v snegu, niso ravno relevantni, hitrost je jasno nižja, ne gre pa pretiravati. Res pa je, da imaš ravno toliko izbire kot ti jo nudi voznik pred tabo, ...
BUONcaffee
14. 01. 2017 09.45
+7
Nekoč stari šoferji avtobusov niso bili tako nesposobni kot tej danes. Kljub slabšim gumam, brez varnostnih sistemov se take neumnosti niso dogajale
Tomvojo
14. 01. 2017 09.38
-3
Zasnežene ceste so pustili cestarji ne vreme
BUONcaffee
14. 01. 2017 09.32
-1
Ta sneg si bodo mnogi zapomnili.
truth28
14. 01. 2017 09.18
-5
Zakaj je največ "izrednih dogodkov" na žabarskem obroču ? Ne znate vozit ?
CtrlDelete
14. 01. 2017 09.25
+4
Poglej registracije...kje si ti videl "žabarske" oznake?