Slovenija

Putin ni bil prioriteta

Ljubljana, 15. 06. 2007 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Premier Janša je zaradi delovnih obveznosti odpovedal srečanje z ruskim predsednikom Putinom.

Premier je poudaril, da odpoved udeležbe na gospodarskem forumu v Sankt Peterburgu minuli konec tedna, med katerim je bilo načrtovano tudi njegovo srečanje z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, ni povzročila zapletov, saj so udeležbo odpovedali "dovolj zgodaj". Ob tem je poudaril, da je zaradi intenzivne mednarodne dejavnosti Slovenije "treba delati prioritete".

Diplomatski spodrsljaj?

Premier Janša trdi, da mora zaradi številnih diplomatskih obveznosti določena diplomatska srečanja preprosto odpovedati
Premier Janša trdi, da mora zaradi številnih diplomatskih obveznosti določena diplomatska srečanja preprosto odpovedati FOTO: Reuters

Janša je v odgovoru na novinarsko vprašanje ob robu novinarske konference po srečanju z delodajalci pojasnil, da pri načrtovanem srečanju s Putinom ni šlo za "obisk v smislu bilaterale". "To je bilo vabilo za srečanje na peterburškem gospodarskem forumu, v okviru katerega je bilo predvidenih več vljudnostnih srečanj z različnimi udeleženci foruma," je pojasnil premier.

A ker je mednarodna aktivnost Slovenije letos zelo intenzivna, še posebej v teh mesecih, je "treba delati prioritete". "Dan ima samo 24 ur, treba se je odločiti, kaj je manj in kaj je bolj pomembno," je poudaril. "Ni širšega ozadja," je še dodal premier in pojasnil, da je Slovenija osredotočena na sejo Evropskega sveta prihodnji teden, kjer se bodo sprejemale pomembne odločitve.

V Sankt Peterburgu je Putin minuli teden gostil 11. mednarodni gospodarski forum, na katerem se je zbrala vrsta svetovnih gospodarstvenikov in politikov. Slovenijo je na forumu zastopal veleposlanik v Moskvi Andrej Benedejčič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

muvimen
05. 07. 2007 16.31
Recimo ... atomska bomba
DarthRevan
05. 07. 2007 16.02
Muvimen, saj ima prav- katero drugo orožje pa se praktično nespremenjeno uporablja že skoraj 60 let?
muvimen
05. 07. 2007 15.56
citat - Ruski predsednik Vladimir Putin je avtomatsko puško AK-47 označil za simbol ruskega "ustvarjalnega duha".
jaka2b@hotmail.com
05. 07. 2007 15.23
kaj se res plete med Rusijo in Slovenijo dovolj govori tudi drug podoben "incient " ko na Summitu v Zagrebu tudi ni bilo ustrezneg nastopa Slovenije , ne glede na vrhunsko srecanje vkljucno z Putinom . Temu treba dodati najnovejse informacije o so( ne ) delovanju Petrola in Lukoila in se potem da presteti dva in dva , Vse skupaj zelo disi po tem da nasa vlada dela vse po Bushevo taktirko . Ko se ve kdo vodi vlado , posebej zunajno ministarstvo se temu ni treba cuditi
Vegos
16. 06. 2007 16.57
Clementia, vojna napoved bo samo če bomo hoteli ameriški ščit... Drugače nam pa Rusi komot lahko zje*** celoten sistem Slovenske industrije jekla, katere so večinski lastnik, če smo že ravno pri tem. In glede na to da je slovensko jeklo eno izmed najboljših celo v svetovnem merilu, to ne bi bila ravno dobra popotnica. Pa to je samo ena stvar. Če razsujemo še SOVO, kar si ti tako zelo želiš, nam pa tuje kagebejevsko delovanje na našem ozemlju ne uide.
clementia555@yahoo.com
16. 06. 2007 16.51
matej.rojc: Da rojc... Odpoved obiska (nedvomno precedenčni primer v svetovni diplomaciji) je katastrofa za Slovenijo. Ruska vojna napoved nam ne uide. :-)
darcs
16. 06. 2007 16.43
doki, pozab matej, zaradi tega ne bo šlo nobeno delovno mesto k h....,povej pa kaj je putin dobrega naredil za svoje sonarodnjake, je povzpetnik, ki bi šel do cilja preko trupel....
doki007@email.si
16. 06. 2007 10.24
NAŠA VLADA MA TEŽKE TRENUTKE ,....NA VSEH FRONTAH MAJO AFERE ,....IZGUBLJAJO ZAUPANJE TONEJO V POZABO ,...TIK TAK TIK TAK............
Matej Rojc
16. 06. 2007 10.19
Pa ti desni so pa res totalni kreteni :))) Pa kaj se vi zavedate, koliko je to škodljivo za Slovenijo :))) Pa potem boste še težje govorili da nam gre bolje :))) Ta boljši vic v zadnjem času. Če tako idiotsko razmišljate, lahko kar prekinete mednarodno trgovino z večino držav v svetu. Mi nismo v poziciji, da bomo večje narode politično usmerjali, sploh pa v gospodarstvu ne smejo biti v ospredju politični interesi. Lahko se gremo moraliziranje, ampak zakaj Amerika tako tesno gospodarsko sodeluje z veliko državami (tudi v preteklosti), pa so bile le-te z zelo vprašljivim političnim položajem itd. Res da si marsikje postavljajo tudi prepoved trgovanja s takšnim razmišljanjem kot ga nekateri na tem forumu podajate. Samo Amerika si to lahko privošči, mi pa ne!!!! Pa tudi če si to privoščimo, se pa zaradi tega res ne bo nihče sekiral. :))) Kakšni kreteni ste :))) Zgubili bomo samo mi. Sploh pa če smo z nekom v dobrih političnih in gospodarskih odnosih, je zelo zelo neumno to zaradi svojih idiotskih prepričanj to ogrožati. Ali sploh veste koliko delovnih mest je povezano v sodelovanju z Rusijo? Če bo to ogroženo, pozivam te delavce, da spravijo k pameti JJ in njegove idiote ter kretene.
jure_emersic@yahoo.com
16. 06. 2007 09.58
Putina, v čigar državi so očitno kratene človekove pravice, bi naši levičarski vetrogončiči gotovo radi obiskovali. Janša se je s to potezo dobro izkazal, njegovo odločitev spoštujem.
rosomoh@email.si
16. 06. 2007 09.12
Vsem kritičnim strokovnjakom svetujem,da si ogledajo kaj je napisal boris.v dne 15/06 ob 21:43.Če ne bi bilo odpovedi bi kokodakali na te note.Hinku.murovcu pa svetujem,če mu gre na živce helikopter naj se odstrani iz radusa poletov,ko se vozi Kocjančič na smučarske tekme v Kranjsko Goro in Planico.
hinko.murovec@siol.net
16. 06. 2007 08.37
Ne g. Moro, JJ ne hodi na piknike, se raje z helikopterjem vozi na randi, ubogi pubertetnik. Spoštovani g. Kris714, kje ste pobral malikovanje v mojem prispevku ne vem, vidi pa človek tisto kar mu paše. Da je JJ v tem primeru ( ni edini ) pokazal svojo politično sposobnost, ki od maščevalnega spletkarstva dalje niti ne sega je dejstvo, kot še nekaj drugih žal za Slovenijo slabih stvari. Če Vas skrbi moje zdravje, Vas vljudno prosim, da me naročite kar pri Vašem specialistu ima sigurno s tem iskušnje. LP
Angel_of_Darkness
16. 06. 2007 08.02
Kako si ta kekec dovoli kaj takega? Ni časa. Pi*da, za obiske tako pomembnih oseb je vedno čas. Sploh v politiki. Sumim, da se bo ponovil JFK.
darcs
16. 06. 2007 07.35
jaja, putin je pa res veliko naredil za rusijo, tako kot za KOsovo, kateremu nasprotuje da bi postalo samostojno
gasparimaja
15. 06. 2007 21.47
Jasno je, da pri nas ne vedo kaj je to diplomacija!!! Kakšni razlogi? Da se za nekaj dogovoriš, potem pa odpoveš kaže tvojo neresnost!!!! Itak pa imamo predstavnike države, ki nas spravljajo v sramoto, ne le Janša, tudi drugi. Sramota
boris-v
15. 06. 2007 21.43
Če se ni srečsl s tem diktatorjem mu sploh ne zamerim. Mnogi bi ob morebitnem srečanju lahko rekli, da se je šel učit obvladovat, medije in opozicijo.
malasutra@gmail.com
15. 06. 2007 21.16
moro, drnovšek, ne drnovšček. naš predsednik se piše drnovšek. saj ni težko. če si lahko zapomniš janša...
kriss714@amis.net
15. 06. 2007 20.54
Vse najboljše Neti, pa še na mnoga leta. Za prehlad je pa najboljša zeeelo močna juhca z veliko popra, pa veliko pančkat. ( tudi wodka ni odveč he he)
neti
15. 06. 2007 20.39
Previdnost je Božja modrost, katere katere bi se naš JJ moral držati, morda pa je le ugotovil, pomočjo Nicolasa Srkozy- a, Wodka? Sicer pa prodaja Rusom cveti, ali se motim? kriss, 18/06 imam RD, sama pa kiham, kašljam, pomagaj mi. prosim! Lp
Kilz
15. 06. 2007 20.33
doki, ne rabm vedt kaj si Janša misli, ker vidm da tukaj nekateri oz. večina zopet sprevrača resnico! Iz štirih odstavkom besedila vlečejo na dan stvari, ki jih ne piše in ne omenjajo stvari, ki so v sestavku. Seveda, Janša je poln sam sebe in je Putinu reku da če hoče kdaj imeti srečanje, bo on prletu v Ljubljano in zravn prpelu še kako delegacijo. Debili zarukani, nismo vsi taki kreteni da bi vam verjel kar tukaj širite lažno propagando!