Slovenija

Švigale so strele

Celje/Velenje/Ptuj, 25. 10. 2006 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./R.E.
Komentarji
0

V torek zvečer se je razbesnelo neurje na območju Zreč, Velenja, Šoštanja in Ptuja.

Močni kratkotrajni nalivi so povzročili veliko gmotne škode
Močni kratkotrajni nalivi so povzročili veliko gmotne škode FOTO: Jani Dolinšek

Včeraj zvečer se je po dolgem času razbesnelo nebo nad Slovenijo. Najhuje je bilo v Velenju, Šoštanju, Zrečah in Mozirju. Meteorna voda je zalivala trgovske in stanovanjske objekte, večinoma kleti in garaže. Kot je za 24ur.com povedal dežurni na celjskem regijskem centru za obveščanje, so bili na tem območju zvečer in ponoči številni kratkotrajni, a zelo močni nalivi.

Meteorna voda je zalila številne kleti in garaže
Meteorna voda je zalila številne kleti in garaže FOTO: Jani Dolinšek

Močan veter je na območju Zreč ruval drevesa, ki so padla na cesto in na električno napeljavo. V Velenju je bila zaradi dveh podrtih dreves nekaj časa zaprta cesta, prav tako je bila zaradi podrtega drevesa zaprta cesta pri kraju Planina na Pohorju. V naselju Lepa njiva pri Šoštanju je strela udarila v stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci, poškodovanih pa k sreči ni bilo. Udar strele je v Vojniku poškodoval telefonsko napravo. Sinoči okrog 22. ure zvečer je zaradi obilnega deževja meteorna voda ogrožala stanovanjske hiše v Draži vasi v občini Slovenske Konjice. Zalitje hiš so preprečili gasilci GD Draža, ki so očistili odtočne kanale. V Polzeli so bile številne poplave ob rekah, potokih in hudournikih.

Neurje tudi na Ptujskem

V nekaterih občinah na Ptujskem so bili sinoči kar štiri ure brez elektrike
V nekaterih občinah na Ptujskem so bili sinoči kar štiri ure brez elektrike FOTO: Reuters

V občinah Ptuj, Destrnik, Sveti Andraž in Juršinci je nekaj pred osmo uro zvečer izpadel daljnovod, ki z električno energijo oskrbuje naselja Pacinje, Kicar, Placar, Janežovski vrh, Levanjce, Kukava, Gabrnik, Sakušak, Dragovič in Grlinci. Nemoteno oskrbe so nekaj pred polnočjo zagotovili dežurni uslužbenci Elektra Maribor.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.