Slovenija

Razdelili vodilna mesta

Ljubljana, 30. 03. 2007 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodje poslanskih skupin SD, LDS in skupine nepovezanih poslancev so dosegli dogovor o razdelitvi vodstvenih mest v DZ.

Podpredsedniško mesto DZ v skladu s parlamentarnim poslovnikom pripada največji opozicijski stranki SD, komisijo za nadzor proračuna in javnih financ bo vodila LDS, komisijo za nadzor nad varnostno obveščevalnimi službami skupina nepovezanih poslancev (NP), je po sestanku povedal vodja poslanske skupine LDS Jožef Školč.

Po besedah Školča se morajo omenjene stranke uskladiti še o številu mest v delovnih telesih
Po besedah Školča se morajo omenjene stranke uskladiti še o številu mest v delovnih telesih FOTO: POP TV
Do dogovora o prerazporeditvi je prišlo na podlagi mandatov, ki jih ima posamezna poslanska skupina, je povedal Školč. "Tako smo prišli do dogovora," je še dodal. Na drugi strani pa je poslanec SD Samo Bevk dejal, da je "odstotek vodstvenih funkcij SD nižji od odstotka zasedenih poslanskih mest".

Podpredsedniško mesto v odboru za notranjo politiko bo pripadlo prav tako skupini nepovezanih poslancev (NP), medtem ko bo mesto podpredsednika ustavne komisije DZ, ki ga je v imenu LDS zasedal Slavko Gaber, po predlogu Školča ostalo "njemu, kot tudi vsa druga mesta, ki jih je imel v različnih delovnih telesih".

Po besedah Školča se morajo omenjene stranke uskladiti še o številu mest v delovnih telesih, kar naj bi se po njegovi besedah zgodilo v ponedeljek. Ko se bo to zgodilo "bom predlog podpisal", potem pa je odvisno "od predsednika DZ in drugih, kdaj so o tem pripravljeni odločati na redni ali izredni seji", je še povedal Školč.

Poslanec SD Samo Bevk je povedal, da njegovi stranki kot največji opozicijski stranki, pripada podpredsedniško mesto DZ, za to mesto pa so, kot je znano, predlagali poslanca Marka Pavliho. Bevk je ob tem izrazil upanje, da bo predlog podprl tudi preostali del opozicije ter koalicija. Bevk je še povedal, da o vodenju preiskovalne komisije, ki naj bi preiskovala orožarske posla, še ni bilo govora. Kot pravi, je to je stvar, o kateri se bodo dogovorili v okviru kolegijev poslanskih skupin, na koncu pa bo o tem odločal DZ.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drago.pranjic@gmail.com
30. 03. 2007 14.35
to su največe lenčuge