Zanimivosti
Oglas

Resnično slovensko

Ajdovščina, 06. 07. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Mlinotest
Komentarji
0

V Mlinotestu poudarjajo, da je "resnično slovensko tisto, kar daje kruh in delo ljudem v Sloveniji". Zato – pomislimo in kupujmo resnično slovensko!

"Seveda, želim domač, slovenski izdelek!" je pogost odgovor na vprašanje, ali je poreklo nekega izdelka pomembno. Slovenke in Slovenci zaupamo kakovosti slovenskih proizvodov in domačim blagovnim znamkam. Raziskava Eurobarometra je pokazala, da več kot 80 odstotkov slovenskih anketirancev želi poznati izvor živil, ki jih kupuje. Pa ste se vprašali, kaj pravzaprav je 'slovenski izdelek'? Je to samo nekaj, kar zraste v Sloveniji?

David Nabergoj, predsednik uprave Mlinotest d.d.
David Nabergoj, predsednik uprave Mlinotest d.d. FOTO: Mlinotest

V Mlinotestu poudarjajo, da je proizvodnja hrane in pijač zelo pomembna panoga slovenskega gospodarstva, zaposluje veliko število ljudi, ustvari pomemben delež bruto domačega proizvoda in, kar ne smemo nikoli zanemariti, je vezni člen med kmetijstvom in končnim potrošnikom. Ko govorimo o pomenu samooskrbe Slovenije s hrano, ima veliko ljudi pred očmi lokalnega kmeta, vendar je pot od njive do mize običajno tudi pot skozi obrate živilsko predelovalne industrije.

Mlinotest je podjetje s sedežem v Ajdovščini, podjetje z dolgoletno tradicijo na področju izdelave testenin, mlevskih in pekovskih ter drugih sorodnih izdelkov s strogimi domačimi in mednarodnimi standardi o varnosti živil. Vlagajo v razvoj izdelkov, visoke so tudi investicije v proizvodne stroje in obrate, saj brez tega ne bi mogli v korak s konkurenco, ki je na tem področju izjemno močna, predvsem s strani velikih tujih proizvajalcev, v zadnjem času tudi novih lastnikov podjetij v panogi. Spomnimo se samo nakupa Žita, ki ga je kupila hrvaška Podravka, pa prodaje Radenske, Laškega, Fructala in tudi drugih dogajanj na področju živilsko predelovalne panoge.

"Z razprodajo gospodarstva se dela velika napaka. Ne strinjam se s prodajo Žita, Droge Kolinske, Ljubljanskih mlekarn, Radenske, … Gre za uničevanje naše prehranske industrije in, ne nazadnje, tudi naše tradicije. Okusi Mlinotestovih izdelkov so desetletja sooblikovali slovensko hrano in njen okus," ,« izpostavlja David Nabergoj, predsednik uprave Mlinotest d.d. David Nabergoj, predsednik uprave Mlinotest

Da Mlinotest ne samo sledi, ampak je vodilna slovenska pekarna, dokazujejo na primer tudi nagrade GZS – podjetje je prejelo kar 16 zlatih priznanj, vsi izdelki, ki so jih dali na ocenjevanje, pa so prejeli odlično oceno. Nemogoče je prezreti izjemno dobre in zdrave kruhe in pekovsko pecivo, še manj je mogoče mimo sveže polnjenih testenin Divita, ki so narejene iz izbranih, naravno pridelanih sestavin in popolnoma brez konzervansov, predvsem pa so prava in najhitrejša rešitev za vse, ko potrebujete za hiter, okusen in zdrav obrok, za daljše kuhanje pa vam primanjkuje časa.

V Mlinotestu tudi poudarjajo, da je okus pomembno čutilo, ki ga ljudje nismo pripravljeni tako hitro menjati. Ko si enkrat zapomnimo okus sladkih mareličnih cmokov, ga nismo pripravljeni menjati za nam in naši tradiciji tuje okuse, poleg tega gre za izdelek, ki je, za razliko od izdelkov drugih proizvajalcev, na trgu kot svež in ne zamrznjen, njegova priprava pa zahteva zares pičle 3 minute kuhanja. Okusi Mlinotestovih izdelkov so z desetletja dolgo prisotnostjo sooblikovali naša pričakovanja in naše dojemanje slovenske hrane.

Pomembno je torej, da zaupamo slovenskim proizvajalcem in da s kupovanjem njihovih izdelkov podpremo domačo pridelavo in predelavo. S tem omogočamo razvoj in ohranitev delovnih mest, pravijo v Mlinotestu, ki v Ajdovščini daje delo skoraj 400 zaposlenim in tudi sicer veliko prispeva k stabilnosti mesta, ki je doživel propad mnogih podjetij in si sedaj resnično prizadeva za ohranitev vsakega delovnega mesta. Zato v Mlinotestu, kjer je 49 zaposlenih skupaj z občino postalo solastnik skoraj 30-odstotnega deleža podjetja, poudarjajo, da je "resnično slovensko tisto, kar daje kruh in delo ljudem v Sloveniji". Zato – pomislimo in kupujmo resnično slovenske izdelke!

Mlinotest Resnično slovensko
Mlinotest Resnično slovensko FOTO: Mlinotest
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1