Slovenija

Rupel vztraja pri svoji odločitvi

Ljubljana, 22. 06. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zunanji minister Rupel je na tiskovni konferenci povedal, da bo spremljal premierja Ropa v Veliko Britanijo, nato pa se bo poskušal udeležiti še Zbora za republiko.

Dimitrij Rupel ne namerava upoštevati priporočila vodstva LDS, katerega člani so na ponedeljkovem sestanku menili, da se Rupel kot član LDS ne bi smel udeležiti javne tribune zbora (Foto: Dare Čekeliš)
Dimitrij Rupel ne namerava upoštevati priporočila vodstva LDS, katerega člani so na ponedeljkovem sestanku menili, da se Rupel kot član LDS ne bi smel udeležiti javne tribune zbora (Foto: Dare Čekeliš) FOTO: Dare Čekeliš
V uradu predsednika vlade so dejali, da premier Anton Rop ne želi komentirati Ruplove odločitve. Po naših informacijah pa naj bi premier s spiska potnikov za London umaknil ministra Rupla.

"Nikogar ne bom zapustil. Jaz sem zvest član LDS, liberalec in seveda lojalen in zavedajoč se pomena svojega dela, zavedajoč se pomena biti član vlade in sodelovati v vladi," je na novinarsko vprašanje, ali bo odstopil kot minister, odgovoril Rupel. Dejal je še, da Zbor za republiko po njegovem mnenju ni zbor opozicijske SDS, temveč gre za državljansko in civilno pobudo. Zato tudi v njegovi udeležbi na tem dogodku ne vidi nobenega problema. Tako namerava jutri skupaj s predsednikom vlade Antonom Ropom opraviti državniški obisk v Londonu, zvečer pa se bo udeležil še javne tribune. Rupel naj bi se iz Londona predčasno vrnil s posebnim letalom, ki naj bi ga, po nekaterih virih, najela Nova revija.

Bo Rupel prepričal Ropa, da se po vrnitvi iz Londona skupaj udeležita javne tribune?
Bo Rupel prepričal Ropa, da se po vrnitvi iz Londona skupaj udeležita javne tribune? FOTO: POP TV

Kot je dejal zunanji minister, zaradi udeležbe na javni tribuni ne pričakuje sankcij s strani LDS. "Saj smo leta 2004, saj ni več enostrankarski sistem. Saj imamo demokracijo, kjer je vsem ljudem dovoljeno govoriti, razmišljati in biti svoboden, zato smo se borili," meni Rupel. Dodal je še, da bo na zboru predstavnik LDS, tam pa bodo, po njegovih besedah, predsedniki vseh parlamentarnih strank, povabljen je bil tudi Anton Rop. "Osebno sem ga prosil, naj pride zraven. Morda se jutri vrneva skupaj in bova tam skupaj nastopala. Jaz si tega zelo želim," je optimističen Rupel.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja