VIDEO: Kresalova obžaluje nespoštovanje predpisov

Voznika notranje ministrice Katarine Kresal so ustavili policisti, ker je prehitro vozil po primorski avtocesti. ''Ni mi prav in obžalujem, da moj varnostnik ni spoštoval predpisov,'' je na Twitterju zapisala Kresalova.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Posnetek vožnje s Kresalovo

Posnetek vožnje z ministrico Kresalovo so pokazali na novinarski konferenci. (Foto: Blaž Garbajs)

Ni mi prav in obžalujem, da moj varnostnik ni spoštoval predpisov. Vendar je nedostojno primerjati zgodbo o smrti otroka, ki me je prizadela, s prehitro vožnjo voznika, ki ni bil alkoholiziran, ki ni povzročil nesreče in ki je bil ne glede na to, da je moj varnostnik, ustrezno kaznovan.
Katarina Kresal na Twitterju

V nedeljo, 14. marca, ob 12.45 so policisti ustavili avtomobil Uprave za varovanje in zaščito, v katerem je bila notranja ministrica Katarina Kresal.

Audi A8 je s hitrostjo okoli 160 kilometrov na uro divjal na primorski avtocesti proti Kopru na relaciji Senožeče–Fernetiči, ko sta ga opazila moža v modrem s provido. Promet je bil gost, poleg neprilagojene hitrosti voznik ni upošteval varnostne razdalje. Zasledovala sta ga devet minut in izmerila najvišjo hitrost 166 kilometrov na uro. V nekem trenutku je sistem zabeležil tudi hitrost 171, vendar naj ne bi šlo za veljavno meritev. Provida pa je, ko ga je prehitevala, vozila s hitrostjo 189 kilometrov na uro. Po zagotovilih vodje prometne policije Ivana Kapuna avtomobil med merjenjem nikoli ni vozil več kot 200 kilometrov na uro. Ustavili so ga na cesti proti Novi Gorici, kjer so ugotovili, da je policist varnostnik v službenem vozilu prevažal notranjo ministrico. Signalnih modrih luči ni imel vklopljenih. Oglobili so ga za 460 evrov in za šest kazenskih točk.

Predsednik vlade Borut Pahor je za nacionalno televizijo dejal, da je o resnejših ukrepih zoper ministrico Kresalovo ne razmišlja. Dodaja pa: "To je bila napaka. Prižgati bi morali policijske luči."

Na vprašanje, ali voznika morda čaka disciplinski postopek, so na policiji odgovorili, da zoper njega poleg kazni za prekršek ni predviden noben drug ukrep. Ministrica je sicer varovana oseba, ki jo varujejo policisti, vendar podatkov o načinu varovanja ne smejo razkrivati, saj so v skladu z Zakonom o tajnih podatkih označena s stopnjo zaupno. Pojasnili so, da bi lahko z razkritjem načina varovanja in števila varnostnikov ogrozili njeno varnost, četudi gre za pretekli dogodek. Zato tudi na vprašanje, kam je bila namenjena, niso odgovorili. ''Lahko pa povemo, da v konkretnem primeru poleg varnostnikov ni bilo drugih oseb,'' so dodali.

MNZ: Ministrica obžaluje, ker voznik ni upošteval predpisov

Ceste-1

Notranja ministrica Katarina Kresal se je znašla v podobni situaciji kot njen ministrski kolega Patrick Vlačič. Ironija je, ker sta se oba zavezala, da bosta izboljšala varnost na cestah. (Foto: Dare Čekeliš)

Posnetek vožnje s Kresalovo

(Foto: Blaž Garbajs)

Vse javne osebnosti se morajo zavedati, da so na očeh. Njihova ravnanja imajo večjo težo.
Predsednik sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Bojan Žlender

Z ministrstva za notranje zadeve so sporočili, da ministrica sama ne vozi avtomobila. ''Za njene prevoze in varnost skrbijo varnostniki Urada za varnost in zaščito pri Generalni policijski upravi. Tudi avtomobil je last policije.'' Dodali so, da ''ministrica obžaluje, ker njen voznik ni upošteval cestnoprometnih predpisov. Ob tem pa poudarja, da njeni varnostniki sicer svoje delo opravljajo profesionalno in korektno.''

Ujeli že dva 'borca' za varnost na cestah

Vozil je voznik. Ministrica ni mogla vplivati na njega. Ona ni slab zgled, slab zgled je voznik.
Ivan Kapun

Ironija je res precejšnja. Ministrica Kresalova je namreč v javnosti večkrat dejala, da si bo prizadevala za povečanje varnosti na slovenskih cestah. S prometnim ministrom Patrickom Vlačičem sta sprožila kampanjo proti krvavim cestam. A tudi njega so lani poleti ujeli, ko je njegov voznik v službenem vozilu na viaduktu Verd storil več prekrškov. Z modro lučjo je vozil po odstavnem pasu, da bi se ognil gneči. Zagovarjal se je, da uporaba modre luči ni bila njegova ideja. Odnesel jo je brez kazni, voznik in odgovorna oseba prevoznika pa sta plačala 4.000 evrov kazni.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1542
Georgio 27.07.2012 14:19:13
da bi moral minister odstopit, ker je vozil prehitro...? Dajte no.. ni to malo preveč? Vsi vozimo prehitro. Mogoče ne za 100%, ampak čez omejitev pa že. Letno delam čez 35000km in vem kaj govorim. Najhitreje se pa čez naselje peljemo itak takrat, ko je policija pred mano :) oni vedno žgejo 70+ :)
kratkovidni 26.07.2012 12:17:45
kati.. marsikaj na tebi je vredno obžalovanja......
kamilica 21.12.2010 23:09:50
Kresalova, Golobič, Vlačič, Zalar...in še kdo bi moral odstopiti, pa so nedotakljivi in se izgovarjajo na napake največkrat drugih.
kratkovidni 26.07.2012 12:18:32
nevedni so, se ne zavedajo svoje umrljivosti
 
dule100 21.12.2010 19:38:58
Kakšno licemerstvo. Grims je povedal vse. Ni kaj dodati. No ja, nihče pa ni povedal za olajševalne okoliščine, ki pa niso zanemarljive. Naj mi nekdo pojasni, kako si lahko trezen v taki vladi ?
 
drago štubljar 10.05.2010 12:45:27
NEVEM KAJ JE LJUDI NE VEJU DA AUDI 8 Z 170 LAKO GRE S SCAT NA AUTOCESTI JA SEM SE PELJO Z AUDIJEM 6 PROTI CELJU 250 TO JE MAL VELIKO A 200 JE NORMALNO ZA TAKI STROJ SAJ JANSINIMA GRE VSE V NOS TUDI TA MALENKOST KATARIINA SAMO PO GASUUU
usorci 10.04.2010 10:44:10
haha
Pošten Zvezdaš 06.04.2010 19:04:57
@pircjože1,
Prijatel saj to ne gre za hitrost in tudi Gospa Kresalova
ni sedela za volanom.Ampak za maščevanje.Samo
Kresalova zna kaj dela.Najprej bo naredila red svakoga postavi tam kjer je njegovo mesto.Mafijo pa vsev čorku.
 
kekec01977 06.04.2010 11:55:56
ka,delate tak halo, saj se mi tud vozmo blizu 200, če se nam mudi; če imamo srečo nas ne ustavijo, če pa ne, pa plačamo-pa se nam ni treba nikjer opravičit; folk ma še vedno preveč cajta za brezvezne stvari!!!
 
zrebec1 06.04.2010 11:48:34
sej tut varnostne razdalje ni upošteval
 
veljo@email.si 06.04.2010 11:39:23
Pahor...te je malo strah kot predsednika vlade da te dogodki izsilijo da moras voziti se hitreje kot 170km/h po cesti...hahah...
Več komentarjev