Slovenija

S salmonelo je bila okužena oseba, ki je delala v šolski kuhinji

Ljubljana, 09. 10. 2014 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rezultati analize na OŠ Brinje so pokazali, da je bila s salmonelo okužena oseba v šolski kuhinji. Delo v kuhinji bosta zdaj opravljali osebi, pri katerih so laboratorijski rezultati na salmonelo negativni. Pri enem učencu so potrdili okužbo, mnogi učenci pa naj bi imeli prebavne težave.

Rezultate laboratorijske analize so prejeli danes.
Rezultate laboratorijske analize so prejeli danes. FOTO: Thinkstock

Rezultati laboratorijske analize v zvezi z izbruhom salmonele na OŠ Brinje v Grosupljem so pokazali klicenosca in potrdili, da je to ena od zaposlenih oseb v šolski kuhinji, so pojasnili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Za zdaj bosta delo v kuhinji opravljali osebi, pri katerih so laboratorijski rezultati na salmonelo negativni.

Zaradi suma na salmonelo je prejšnji teden na omenjeni šoli potekal inšpekcijski nadzor, šolska kuhinja pa je bila zaradi tega zaprta. Pri enem učencu so potrdili okužbo s salmonelo, mnogi učenci pa naj bi imeli prebavne težave.

Na inštitutu so sumili, da je bilo okuženih še več otrok, saj so potrdili, da je imelo na Osnovni šoli Brinje podobne bolezenske simptome vsak teden od začetka pouka okoli deset otrok.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so rezultate laboratorijske analize prejeli danes. Pojasnili so, da bosta delo v šolski kuhinji opravljali dve osebi, pri katerih je preiskava končana in so laboratorijski rezultati na salmonelo negativni. "Za ostale zaposlene v kuhinji preiskava še poteka. Na delovno mesto v kuhinjo se bodo lahko vrnili takrat, ko bodo laboratorijski testi negativni na salmonelo," so zapisali na inštitutu.

Pojasnili so še, da bo inšpektor pregledal šolsko kuhinjo in na podlagi tega odločil, kdaj bo znova odprta.
 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dvomljivec
10. 10. 2014 07.37
-1
KlonoS: Ta oseba, ki je okužila še vse ostale, se je zavestno odločila, da bo v bolezenskem stanju odšla delat v kuhinjo in tam strečt hrano!!!. Sigurno je imela tudi sama kako povišano temperature, prebavne motnje itd. Toliko o spoštovanju osnovnih pravil higiene oz. HACCP-a. Ne vem a bi taki osebi eno okrog piskra stisnil ali pa kar odpustil.
KlonoS
10. 10. 2014 19.12
-2
VSE? kolk tukaj navjajo sta 2osebi! pri takšni plači smo že plučnico preživeli stoje v službi ki ima tudi svoje velike motnje samo da ni konc mesca 20 eu manj ;-) ti pa če maš veliko plačo pa bi že odpuščal isti si kot oni v vladi samo na svojo rit gledaš ko da bi raje malemu človeku v bran stopo! ;-)
KlonoS
09. 10. 2014 19.25
+15
verjamite da se ta oseba zdaj prav nič kaj prijetno ne počuti ker je garala za 600eu nevedoč da je kliconosec in da prav zaj o njej pišejo vsi mediji kot da je največji zločinec že teden dni! kdor dela greši ;-)