Slovenija

S tekom in hojo v Tivoliju zbrali 4.500 evrov

Ljubljana, 28. 09. 2013 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dobrodelnega dogodka Tek in hoja za upanje 2013, ki ga tradicionalno prireja slovensko združenje za boj proti raku, se je v Tivoliju udeležilo 550 ljudi. Zbranih 4.500 evrov bodo namenili za nakup drobne opreme za anestezijo na onkologiji.

V Parku Tivoli je danes potekal dobrodelni dogodek Tek in hoja za upanje 2013, ki ga že tradicionalno prireja slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna Slovenija.

Dogodka se je udeležilo 550 ljudi, zbrana sredstva v višini 4.500 evrov pa bodo v celoti namenjena za nakup drobne opreme za anestezijo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

tek v Tivoliju
tek v Tivoliju FOTO: Damjan Končar

Kot so sporočili organizatorji, je namen dogodka osveščanje o najpogostejšem raku pri ženskah – raku dojk. V omenjenem združenju želijo opozoriti, da z redno telesno aktivnostjo, primerno prehrano in vzdrževanjem telesne teže ohranjamo ter skrbimo za svoje zdravje.

V Ljubljani je skupaj z Brigito Bukovec, nosilko srebrne olimpijske medalje iz Atlante, že drugo leto zapored simbolično teklo tudi 50 otrok. Z organizacijo teka za najmlajše želijo v Europa Donni javnost spomniti, da se skrb za zdrav način življenja začne že pri najmlajših.

Samostojno slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna letos praznuje 15. obletnico delovanja. Njihov temeljni cilj je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkrivanje bolezni, takojšnje učinkovito zdravljenje in uspešno rehabilitacijo.

"Že desetič zapored smo organizirali Tek in hoja za upanje. Da bi povečali osveščenost o najpogostejšem raku pri ženskah, da bi povezali vse generacije v skrbi za ohranjanje zdravja, da bi v prijetnem druženju zdravih in bolnih bolniki začutili, da niso sami s svojimi skrbmi. Da bi začutili veselje življenja in vsaj za nekaj časa odgnali vsakodnevne skrbi," je povedala predsednica združenja Europa Donna Slovenija, Mojca Senčar.

Dogodek v Parku Tivoli je spremljal tudi pester zabavni program. Obiskovalci so se lahko zabavali ob nastopih slovenskih pevcev in plesalcev, med katerimi so dogodek podprli tudi raper Rok Trkaj, Nuša Derenda, Tanja Žagar, plesna skupina Bolero in plesno-pevska skupina Medenke. Za otroke so organizirali številne plesne in ustvarjalne delavnice.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

unatm
29. 09. 2013 14.16
da ni sram države, da se za zdravstvo takole zbira denar. neb bilo ga treba, če bi bila prava kontrola pri porabi...
Tonček Balonček
30. 09. 2013 09.57
To zbiranej je samo izgovor, d ase kažejo po emdijih!
Tonček Balonček
29. 09. 2013 10.27
Po celih 8 EUR so prispevali ti plemeniti ljudje. Iskrene čestitke za plemenitost, kapo dol!
beboboy
29. 09. 2013 03.29
+2
Atarina Razhudnik
28. 09. 2013 20.46
+7
Admin, ti kar briši komentarje. Nekoč še te bo Bog izbrisal...