Slovenija

'Saj se bodo umirili'

Ljubljana, 14. 07. 2009 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Revmatološka klinika nima vodstva. Vsi vodilni so odstopili zaradi neodzivanja pristojnih, tudi zdravstvenega ministrstva, ki naj jih usoda bolnikov sploh ne bi zanimala.

Revmatološka klinika
Revmatološka klinika FOTO: POP TV

Vodstvo kliničnega oddelka za revmatologijo, ki je s 1. julijem odstopilo, zagotavlja, da zaradi njihove poteze bolniki kratkoročno ne bodo čutili sprememb.

Na svojo namero naj bi že dva meseca opozarjali vodstvi Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana in Interne klinike, "a odziva ni bilo". Nekdanji namestnik predstojnika kliničnega oddelka Dušan Logar je ocenil, da je bil odziv vodstva UKC Ljubljana in ministrstva na vse njihove zahteve v zadnjih letih mlačen, zadevo so skušali pomesti pod preprogo, češ "saj se bodo umirili".

Predstavnik revmatoloških bolnikov Aladar Belec je poudaril, da bolniki podpirajo prizadevanja revmatologov. Kot je dejal, bolniki zahtevajo, da se nemudoma odpravijo vse ovire za samostojno delo revmatologije v okviru UKC Ljubljana. Ocenil je, da vodstva UKC in ministrstva za zdravje ne zanima usoda bolnikov.

Vodstvo UKC presenečeno

Vodstvo UKC Ljubljana pa je presenečeno zaradi izjav o odstopu vodstva kliničnega oddelka za revmatologijo, saj je predstojnik oddelka Matija Tomšič po njihovih navedbah zagotovil, da bo funkcijo opravljal vsaj do 30. septembra. Če ne bo podpisal pogodbe o zaposlitvi oziroma imenovanja, bodo imenovali začasnega vodjo oddelka, napovedujejo. Pravijo, da je Tomšič kršil dogovore, ki so potekali v zadnjih mesecih, zato so celotno dokumentacijo predali odvetniški družbi.

V UKC Ljubljana so prepričani, da je in bo za bolnike, ki se danes zdravijo na kliničnem oddelku za revmatologijo, najbolje poskrbljeno v okviru javne terciarne ustanove UKC Ljubljana. "Enako zagotovilo je podal tudi dosedanji predstojnik, ki je zapisal, da s polno odgovornostjo zagotavlja, da posledic njihovih odločitev bolniki ne bodo občutili," še navajajo v UKC.

Kot opozarjajo, se je treba v sedanjih zaostrenih razmerah zavedati, da celovita ustanova pomeni več kot skupina posameznih enot in je celovitost tudi dodana vrednost, ki zagotavlja delovanje v zaostrenih ekonomskih pogojih.

"Bolnikom torej zagotavljamo, da bodo kakovostno oskrbljeni in da ambicije posameznikov ne bodo vplivale na zdravstveno oskrbo bolnikov," so obljubili.

Vodstvo UKC še poudarja, da si je prizadevalo, da bi dosegli dogovor o medsebojnem sodelovanju, a ne more pristati na "izsiljevanje in uveljavljanje zasebnih koristi".

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

strogoff
15. 07. 2009 13.51
cupofmarja@email.si
15. 07. 2009 09.11
temu se reče izsiljevanje........
Tonček Balonček
15. 07. 2009 09.08
Kja pa je s tistimi nakazili UKC-ja na račun NATO, po neki pogodbi, zaradi kater je pomočnik direktorice UKC-ja skala skozi okna pisarn Kliničnega centra?
stevilka28
15. 07. 2009 08.55
UKC:"Pravijo, da je Tomšič kršil dogovore, ki so potekali v zadnjih mesecih, zato so celotno dokumentacijo predali odvetniški družbi." No, vsaj nekdo bo spet služil na račun dalkoplačevalcev, naši nepogrešljivi odvetniki. Živeli odvetniki.
Tonček Balonček
15. 07. 2009 08.01
Če bi bili na oblasti še še vedno pošteni Slovenci, bi bilo vse tako, kot v socuializmu, nobene privatizacije, saj kaj takega od Bručaan ali Kukoviče pač nihče ne bi pričakoval, zato smo jih pa volili!
Buena Vita
15. 07. 2009 07.01
NO,JE TEŽŽŽŽŽŽKO ODGOVORIT
Buena Vita
15. 07. 2009 07.00
PA KAJ SEJ STE POZNALI IN VEDELI KAKO BANDO VOLITE IN ZAKAJ STE DELALI KROGCE PRED TEMI MAFIJSKIMI IMENI
Tonček Balonček
14. 07. 2009 17.51
Ceste cestarjem, vodo vodovodarjem, zrak pa anj sprivatizirajo ševi v ARSO!!! Če bo atmosfera v zasebnih rokah, bodo gotove boilje gospodarili z njo!!
Pantokrator
14. 07. 2009 15.05
Doktorja Mengeleja za direktorja!
Tonček Balonček
14. 07. 2009 14.59
To ni še nič, naš župnik hoče pa sprivatizirati vso župnijo, z nabranim denarjem misli odplačevati kredite, obljublja pa nam, da bo potem pocenil maše ter krste in bodo odpadli stroški za škofijo in Vatikan, mi bomo imeli pa večjo verjetnost zvelilčanja, ker bomo alhko vplačevali več maš za nižjo ceno!
alterego
14. 07. 2009 14.34
tovarne delavcem, zemljo kmetom, bolnišnice zdravnikom?
Tonček Balonček
14. 07. 2009 14.28
Vsi bolniki bodo čutili posledice, če se zdravniki ne bodo sprivatizirali. Ampak zakaj ravno zdravniki šefi? Zakaj ne bi klinike sprivatiziral kak emdicinski tehnik ali čistilka in bi v službo vzeli te profesorje doktorje. Kaj naj zdaj pričakujemo, da bo odstopilo tudi npr. vodstvo generalnega tožilstva ali okrožnega sodišča, ker pristojno ministrstvo nima posluha za privatizacijo, ali pa vodstvo Univerze in še koga? Pa Jaković mogoče, čeprav je Ljublajno praktično že sprivatiziral!
igor_zmaj
14. 07. 2009 14.15
Itak da bolniki kratkoročno ne bodo čutili sprememb. Sej revma ni KRATKOROČNA bolezen hinavci butasti...
RADO62
14. 07. 2009 13.58
Stari pijanček miklavčič se sedaj niti za probleme bolnikov ne zmeni več???.... Ja on seveda pripada lekarniškemu lobiju, kjer se z velikimi usti papca in pobira bajne podkupnine....Bolniki pa so seveda sekundarnega pomena za tega obmorskega tajkuna in prostaka.... heh
spooks
14. 07. 2009 13.50
men ta ministrca že od začetka sploh ne diši...pomoje sam dnar baše,ostalo pa pušča nej se rešuje samo,k itk ve d se ne bo nč rešil...
alkimist@email.si
14. 07. 2009 13.11
Ne moreš verjet kaj dogaja.tej vladi država razpada pred očmi....
LazniviZares
14. 07. 2009 13.09
A je tole drzava ?