Slovenija

Salzburški zdravilec zavajal paciente?

Salzburg, 27. 08. 2008 12.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Salzburški alternativni zdravilec naj bi izkoriščal stisko pacientov. Izdaja se tudi za zdravnika, čeprav to ni. Slovenskim rakavim bolnikom naj bi zaračunaval do 12.000 evrov.

Na onkološkem inštitutu so pod drobnogled vzeli salzburškega zdravilca Klehra, saj k njemu hodijo tudi slovenski bolniki.
Na onkološkem inštitutu so pod drobnogled vzeli salzburškega zdravilca Klehra, saj k njemu hodijo tudi slovenski bolniki. FOTO: POP TV

Slovenski zdravniki so že pred časom vzeli pod drobnogled strokovnjaka za zdravljenje raka iz Salzburga, pri katerem se zdravijo predvsem Slovenci. Po več smrtnih primerih med njegovimi bolniki so nanj postali pozorni tudi na Onkološkem inštitutu v Ljubljani (OI) in v Zdravniški zbornici Slovenije.

Strokovni svet OI je po prejemu pisma murskosoboške radiologinje že marca obravnaval primer Waltherja Nikolausa Klehra, ki naj bi se ukvarjal z alternativnim zdravljenjem raka. V mnenju, ki so ga z OI posredovali na Zdravniško zbornico Slovenije, člani strokovnega sveta med drugim navajajo, da vse večje število slovenskih bolnikov z rakom išče pomoč pri omenjenem zdravniku. Od avstrijske zbornice pa so zahtevali tudi pojasnilo.

Klehr naj bi enemu od slovenskih rakavih bolnikov obljubil še vsaj pet let življenja, mesec in pol po vrnitvi iz Salzburga pa je omenjeni bolnik umrl. Sin umrlega je avstrijskemu časniku Salzburger Fenster razkril račune v skupni višini 12.683 evrov, ki jih je moral nemškemu zdravniku plačati za očetovo zdravljenje, poleg tega pa je moral njegov oče med 14-dnevnim zdravljenjem aprila in maja letos za prenočitve v hotelu v Salzburgu plačati 1.819 evrov.

Čeprav zdravniki niso videli možnosti za ozdravitev, je zdravilec obljubil še pet let življenja

Zdravilec je enemu izmed slovenskih bolnikov obljubil še vsaj pet let življenja, ta pa je dejansko po mesecu in pol umrl.
Zdravilec je enemu izmed slovenskih bolnikov obljubil še vsaj pet let življenja, ta pa je dejansko po mesecu in pol umrl. FOTO: Reuters

Poleg računov je sin pokojnega priložil tudi izvide pregledov s podpisi treh zdravnikov Kliničnega centra v Ljubljani. V izvidih je moč prebrati, da zdravniki ne vidijo možnosti, da bi bolnik lahko ozdravel. Po oceni slovenskih zdravnikov je bila vsaka nadaljnja operacija brez pomena, saj se je rak pri bolniku že preveč razširil. Kljub temu sta bolnik in njegov sin slepo zaupala obljubam Klehra.

Klehr je že zanikal vse očitke glede smrti dveh javno omenjenih bolnikov. Za njuno smrt naj bi bila po njegovih besedah kriva slabo zdravljenje s strani nekega slovenskega zdravnika in pa malomarnost njunih svojcev.

Člani strokovnega sveta pa v svojem mnenju navajajo več argumentov zoper Klehrove trditve. Kot pišejo, "upravičeno sklepajo, da gre pri alternativnem zdravljenju dr. Klehra za sleparstvo, zaslužkarstvo in izkoriščanje stisk bolnikov."

Ob tem navajajo, da so vsi raziskovalci na področju onkologije, posamezniki in ustanove odprti za nova spoznanja, ne glede na to, od kod prihajajo. "Skoraj polovica zdravil, ki jih danes uporabljamo za zdravljenje raka, ima svoj izvor v rastlinskih izvlečkih, ki so jih uporabljali v tradicionalni medicini. Zato odločno zavračamo očitek, da iz ljubosumja ali nekakšne vzvišenosti ne želimo slišati za alternativne načine zdravljenja, kakršne uporablja tudi dr. Klehr."

Klehr se predstavlja kot zdravnik, čeprav to ni

Klehr je očitke glede smrti bolnikov zanikal, za njuno smrt naj bi bila po njegovem kriva slabo zdravljenje slovenskega zdravnika in malomarnost svojcev.
Klehr je očitke glede smrti bolnikov zanikal, za njuno smrt naj bi bila po njegovem kriva slabo zdravljenje slovenskega zdravnika in malomarnost svojcev. FOTO:

"Žoga" je na strani Klehra, pravijo člani strokovnega sveta OI. "On je tisti, ki bi moral povedati, kaj počne in kakšni so njegovi rezultati. Kdor svoja spoznanja skriva in zavija v meglo, si je sam kriv, če mu resni strokovnjaki ne verjamejo," poudarjajo v strokovnem svetu.

Po navedbah strokovnega sveta OI salzburški zdravnik nima niti ene objave v znanstvenem tisku, sami pa nimajo podatka niti o enem samem bolniku, ki bi imel zanesljivo potrjeno diagnozo raka, ki bi ne prejel običajnega onkološkega zdravljenja in bi ga Klehr ozdravil.

"Mnogi bolniki, ki so prejemali zdravljenje pri dr. Klehru, so sočasno prejemali tudi običajno onkološko zdravljenje. Pred seboj imamo tudi pričevanje zdravnice, ki nam sporoča, da dr. Klehr zavaja bolnike, ko povečanje tumorja na kontrolni radiološki preiskavi bolniku predstavlja kot pozitivno reakcijo na zdravljenje," navajajo v strokovnem svetu.

Med drugim še navajajo podatek, da se cena zdravljenja pri omenjenem zdravniku prične pri 6.000 evrih. Opozarjajo pa tudi, da je pravna in etična zavrženost Klehrovega delovanja še večja zaradi dejstva, da se predstavlja kot zdravnik in s tem dodatno zavaja bolnike.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (78)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

topovsek@hotmail.co.uk
27. 06. 2009 08.20
za novinarja: "Klehr se predstavlja kot zdravnik, čeprav to ni" Ta trditev je kazniva. P.J. naj bi tudi bolj zavedno in zavestno opravljal svoj novinarski posel.
topovsek@hotmail.co.uk
02. 09. 2008 09.28
Jozsef, ti imaš pa res čudno sliko zdravljenja. Kaj misliš, zakaj ljudje študirajo in se poleg dela tudi stalno še izobražujejo? Od česa pa bodo živeli, če ne bodo delali za denar. Četudi tule ni tema o zdravilcih, moram to komentirati: Zdravilci ki rečejo, ali daš kaj ali pa ne, tisti so šarlatani, ker tako goljufavajo davčno upravo. Danes pomeni nazaračunati svoje poklicno delo, neseriozno. Vsak seriozen zdravilec bo moral imeti svoje obrtne prostore in tablo na plotu. Nekateri bodo kar drago plačevali najemnino, zavarovanja ipd. Še prej pa bo moral plačevati drago šolanje. Zastonj delajo samo bolani ljudje, bolani pa ne smejo zdraviti.
topovsek@hotmail.co.uk
02. 09. 2008 09.23
To je povsem jasno, da kemoterapija uničuje tudi imunski sistem in če bolnik ni ozdravel, je problem največkrat v tem, da je dobil eno kemoterapijo preveč, - tisto zadnjo ki je ni prenesel. Potem pride voda v trebušno votlino, in se rak razširja še bolj; potem mu dajo antibiotike, ko je itak že njegov imunski sistem na psu, to ga potem umori. Če pa bi rakovega bolnika zdravili dodatno s kemoterapijo, pa bi jo bolje prenesel in bi tudi ne potreboval toliko kemoterapij; seveda, če je nehal piti, kaditi in se zastrupljevati. Vendar imunske terapije so različne. Potrebno pa je mnogo učenja, in predvsem motivacije za učenje, da spoznamo, da lahko tudi antioxidanti škodijo in da je potrebna takšna imunska terapija, ki ne škodi. Nimamo pa sposobnih zdravilcev, ki znajo tudi kontrolirati kri, posegajo v medicino ipd. zdravniki pa imajo itak ščitnike na očeh. Zdravstvo bi rabilo konkurenco; vendar z Janšo in managerko na glavi, Remškarjem v ozadju, bo kmalu tudi naše zdravje odvisno od denarja in se bo tudi z medicino začelo gospodariti. Najboljši dokaz je Zakon o “dobrem počutju”, ki je tudi pod pokrovom zdravstva (MZ) in ni drugega kot flancanje ljudi. Pisali so ga nesposobneži, med nje spada tudi diplomirana psihologinja Lovrečičeva , ki prodaja certifikate za vaša duševna polja. Groza. Tak je tudi rezultat. Sekte so si izmislile svoje terapevtske metode in škodujejo ljudem pod okriljem Ministrstva za zdravje. Pri nas je to vse lahko, ko nimamo niti Zakona o psihološki dejavnosti. Tega pa se verjetno marsikdo boji. Zelo me moti, da se tule kar naprej piše o alternativnem zdravljenju. Pri raku NI alternativnega zdravljenja, je samo dopolnilno zdravljenje, ker se bo imunski sistem lažje spoprijel s preostalimi rakavimi celicami, če je tumor odstranjen... Imunsko zdravljenje se mora začeti s postavitvijo diagnoze, vendar ne sme biti nepremišljeno, ker nihče ne ve, katere snovi komu manjkajo za intakten imunski sistem. Preveč je namreč tudi škodljivo. Ne vem kaj delajo naši imunologi, saj ne more biti težko pogledati čez meje. Menda pišejo vse mogoče knjige in čakajo, da jim bo kdo dal končano delo, za pridobitev katerega je sam stradal leta in leta. Se bo treba potruditi, če se nočemo krasiti s tujim perjem.
tayi177
01. 09. 2008 00.55
@Uros321: Praviš da, citiram: \"Osebno ne poznam niti enega primera, ko bi kemoterapija, oz. konvencionalna terapija pomagala...\". Pot... torej po taki izjavi, lahko rečem samo to, da si ali očitno hudo nerazgledan, ali pa tako prepričan v svoj prav, da te nikakršno dejstvo/dokaz ne bi prepričalo o nasprotnem. Namreč, sam poznam več takih primerov (seveda, vse je odvisno od vrste raka, faze/stopnje v kateri je bil odkrit itd.), za še veliko več pa mi je povedala moja babica, ki je recimo temu \"pionirka\" onkologije (vsaj določenih metod) v Sloveniji oz. takrat še Jugoslaviji. In prosim, ne me narobe razumeti, jaz osebno ničesar ne razglasim za \"šarlatanstvo\" (ampak raje sam preverim kako je z dotično stvarjo, preverim dejstva) in sem celo prijatelju priporočil zdravljenje pri Klehru za njegovega očeta (zaradi priporočila nekega drugega prijatelja, ki se še vedno zdravi pri Klehru in je njegov velik zagovornik, mu pa sicer tudi ne kaže ravno najbolje), ki pa je na žalost po treh tednih zdravljenja vseeno umrl oz. drugače povedano, je živel še točno toliko časa, kot so mu napovedali na OI. Pozdrave, tayi177
tayi177
31. 08. 2008 17.59
bostjanfi@: Ali si morda kdaj pomislil, da se je tvoji mami velikost tumorja zmanjšala (in to izključno) zaradi kemoterapije, katero so ji, kot praviš, dajali še naprej in skratka ne zaradi Klehrovega zdravljenja??! In pa da ne boste mislili, da jaz govorim kar v prazno (in ne poznam zadeve): prijatelju je po treh tednih zdravljenja pri Klehru umrl oče, drugemu, ki se še vedno zdravi pri njem (in je njegov velik zagovornik), pa tudi ne kaže ravno najbolje!! Pozdrav vsem, tayi177
topovsek@hotmail.co.uk
29. 08. 2008 00.56
Nisem razumel, kdo je s kom na sodišču? Je dr. med. Klehr že tožil POP TV, ker ga zmerja za zdravilca?
.nekdo
28. 08. 2008 23.56
V Sloveniji o vaši metodi zadnje čase veliko govori doktor Alojzij Ihan. Ga poznate? Ni onkolog. Doktor Ihan pripravlja program, da bi delal nekaj podobnega, kar delamo mi. Kot pravijo pacienti, bi želel delati nekaj podobnega, kar delamo mi. Običajno v medicini nesoglasja oziroma nasprotna mnenja rešujemo na znanstveni ravni. Dr. Ihan pa šel k rumenemu tisku in dal intervju, kar je nekorektno in etično neobičajno. Zato so ga napadli številni kolegi, ki menijo, da je naredil narobe. Navedel je številne nepravilnosti, zaradi katerih sva na sodišču, rumeni tisk, pa je že objavil popravek napak, ki jih je povedal doktor Ihan. Bi lahko bila zarota? Ne vem, zakaj je dr. Ihan to rekel, ampak glede na vse ... Znani slovenski psihiater dr. Andrej Marušič, ki je umrl junija letos, se je tudi zdravil pri vas …Bi lahko bila njegova smrt povod za napad na vas? Tu je drug problem. Čeprav običajno ne smemo govoriti o zdravju pacientov, bom to povedal, ker mi je dr. Marušič rekel, da lahko. Zdravil se je z biološkimi zdravili – to je neka nova umetna substanca, ki je narejena v laboratorijih, ki posnemajo biološke metode. Gre za umetno narejena protitelesa, ki imajo zelo močne stranske učinke, imenovane sindrom povečane kapilarne prepustnosti. Pred dvema letoma so v Veliki Britaniji naredili klinični test, ki je pokazal, da je polovica bolnikov umrla zaradi teh bioloških zdravil ravno zaradi stranskih učinkov. Problem smo opisali kolegom. Želeli smo, da zdravijo ljudi z zdravili, ki so sicer draga, a se sindrom povečane kapilarne prepustnosti lahko pozdravi. S podatki o bolezni so sprejeli paciente v kliniko in jih pustili umreti, čeprav bi jih lahko zdravili. Menim, da zato, ker ne želijo izgubiti stika s farmacevtsko industrijo, ki za te raziskave namenja veliko denarja. Druge razlage za to nimam. Po drugi strani pa je tu biološko zdravljenje, ki prihaja iz pacienta in je brez stranskih učinkov, a se zdaj sooča z umetnimi biološkimi zdravili z močnimi stranskimi učinki. In zato obtožujejo nas, ki tovrstni način uporabljamo. Farmacevtski industriji pač ne želijo napisati, da ima bolnik zaradi njihovega zdravila sindrom povečane kapilarne prepustno Slovenska stroka dvomi o metodah zdravljenja dr. Klehra Slovenski strokovnjak dr. Alojz Ihan , specialist klinične mikrobiologije in imunologije, dvomi v metode doktorja Klehra. Izpoved Milan s Štajerske, ki že dve leti in pol obiskuje dr. Klehra O uspehu zdravljenja pri dr. Klehru je spregovoril tudi eden njegovih pacientov, ki so ga na Onkološkem institutu tako rečeno že odpisali. Milan s Štajerske je o prvem srečanju s salzburškim zdravnikom povedal. ZZZS zavrača zahtevke za povračilo stroškov zdravljenja Stroški takšnega zdravljenja niso najcenejši. Zato smo preverili tudi na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), kako je z zahtevami s povračilom stroškov zdravljenja pri dr. Klehru. Peter Rutar z ZZZS je povedal, da so prejeli že več vlog in da so se o delu dr. Klehra posvetovali z našim Onkološkim institutom, ki pa je izdal negativno mnenje o Klehru
.nekdo
28. 08. 2008 23.50
Pravijo, da je modro vedno poslušati obe strani. Dr. Klehr je imel poseben pogovor z Radiom Krka. Bolj me je prepričal kot dr. Ihan. http://www.radiokrka.com/default.cfm?Jezi... je, da tudi on ni Bog, da bi vsakogra pozdravil. Vendar človeku da lahko mal upanja, mu podaljša življenje ali pa kaj tretjega. Tudi izpoved slovenskega pacienta je zanimiva.
katja.senk
28. 08. 2008 23.47
Tudi moj brat se je dolga leta bojeval z rakom, tako da se mu je vsaka ponovitev rakavega obolenja pojavljala v hujši obliki. Lansko poletje je ostal nepokreten od trebuha navzdol in na onkološkem inštitutu so mu rekli, da mu ne morejo več pomagati, ker bo umrl, da pa naj vseeno hodi na kemoterapije. Vsi, ki smo imeli kdaj srečanja z bolniki na kemoterapiji vemo kaj naredi ta terapija ljudem, telesu, sistemu. Popolnoma ga sesuje, da ga v tistem razmaku, ki ga imaš med kemoterapijami tako sestaviš nazaj, da greš lahko na naslednjo. In človek, ki umira, kako naj si okrepi sistem tako močno, da preživi naslednjo kemoterapijo? Tudi mi smo se odločili za zdravljene pri dr.Klehru in moram povedati, da nikoli ne bom pozabila teh dodatnih mesecev, ki nam jih je podarilo njegovo zdravljenje. Predvsem je bilo pomembno to, da je moj brat dobil novo upanje, novo voljo do življenja in nekaj mesecev res boljšega življenja kot bi mu jih bilo prvotno dano in za nas dodaten čas,ki smo ga lahko preživeli skupaj. Nihče ne pomisli koliko stanje pri nas ena kemoterapija, da bi bilo morda drugače če bi slovensko zdravstvo ta denar namenilo že v začetnih stadijih v drugačna zdravljenja. Dokler je človek živ, bi plačali neomejeno ceno za življenje, ko pa le-ta enkrat umre, se vam zdi vsak euro, ki ste ga dali preveč. Konec koncev spomenik so mu postavili že slovenski onkologi, zakaj bi krivili na koncu nekoga, ki mu je v zadnjih mesecih ali dnevih njegovega življenja podal roko in mu namenil še nekaj dodatnih trenutkov s svojimi bližnjimi. Lahko je iskati krivca v drugemu, da bi bilo tebi lažje, ampak tvojega sorodnika ni več in ga tudi nič več ne bo vrnilo. Kolikšna je dejanska cena mojega, tvojega ali njegovega življenja, če se na koncu razvijajo take debate?
topovsek@hotmail.co.uk
28. 08. 2008 19.14
warezovc 28.08.2008, 11:09 <<< o katerih zdravilcih pa ti govoriš? Dr. med. Klehr ima isto izobrazbo dr. medicine in je imunolog kot naš dr. med. Ihan, ki se v over-medu hvali s svojo izobrazbo (večvrednostni kompleks) in se mu ne da ukvarjati z dr. med. Klehrom. Dr. med. Klehr dela s komplementarno medicino, te veje mi nimamo urejene, po tem ko smo dali naše zdravilce k prostitutkam, magijem, gurujem in vračem, namesto da bi jih izobrazili v konkurenco našim zdravnikom. Ena gospa je hodila od enega magija do drugega. So si jo kar podajali v Luninem forumu, eden je trdil, da je morda drugi delal kaj s črno magijo, da zato ne more pomagat; vsa obupana in zbegana je na koncu umrla, po tem, ko so vsi pokasirali svoje, tudi Domančič je vrinil hčierki en tečaj, ki ni bil zastonj. TO JE SLOVENSKO ZDRAVILSTVO. Tega ti ne moreš porimerjati s komplementarno medicino v Nemčiji. To nima veze z zdravstvom, medtem ko je imunsko zdravljenje priznano komplementarno zdravljenje in pri raku eno najbolj pomembnih metod zdravljenja.
Edvard-slo
28. 08. 2008 18.44
-1
Tole sem že enkrat zapisal, pa bom še enkrat prilepil, mnenje naj si pa ustvari vsak sam...bom pa vesel če bodo to kometirali ljudje, ki so doživeli obe strani, tako naše zdravstvo kot Dr. Klehra v Salzburgu. Bom pa še vseeno napisal svoje mnenje o tem članku in o člankih, ki se v zadnjem času poajvljalo v SLO mediji. Sam sem pred manjk kot enim letom izgubil očeta, starega 55 let. Po prvih izvidih, ki smo jih dobili natanko eno leto nazaj, to se pravi avgusta 2007 smo izvedeli za diagnozo raka. Takoj po prejemu izvida, sem z vso dokumentacijo odšel do naše "sosede" zdravnice, ki dela na onkologiji. Moram reči vso pohvalo njej, ker toliko truda in iskrenosti ni pokazal noben zdravnik razen nje. Pokazal sem ji izvid in diagnozo raka, ter jo prosil, da mi odkrito pove koliko je šans za ozdravitev. Ko je prebrala tekst mi je dejala, sicer težko, žal moram povedati da za to diagnozo raka ni ozdravitve. Povedala mi je, da taki bolniki živijo še približno pol leta, maksimalno eno leto, izredni primeri pa dve leti s hudimi bolečinami in trpljenji. No kljub temu smo se odločili, da bomo začeli z zdravljenjem na onkologiji v LJ, kjer so nam na prvem konziliju dejali, da ozdravitve ni, lahko pa se s to diagnozo še živi. Od treh kemoterapij in še dveh dodatnih obiskov pri zdravnikih na onkologiji, smo v vseh petih obiskih zamenjali 4 zdravnike. Vsakič ko smo prišli na kemoterapijo je očeta obravnaval drugi zdravnik, in kaj se je dogajalo. Očeta so s kemoterapijo futrali od začetka do konca z isto močno dozo, kljub temu da je vmes že zgubil 30 kg. No saj ni nič čudnega če se je to dagajalo, saj zdravniki niso morali vedeti kakšen je pacient, če ga je vsakič videl "novi" zdravnik. Če je to zdravljenje na nekem nivoju, potem se jaz vprašam kako lahko oni sodijo dr. Klehra če sami pri sebi ne znajo zadeve urediti, rekel bi lahko še celo to, da le čevlje sodi naj kopitar. No in vmes oziroma kmalu po začetku zdravljenja smo izvedeli za dr. Klehra. Noben niti pomislil ni da se nebi odločili za njegovo zdravljenje. Takoj smo ga poklicali in odšli na zadravljenje. Prvič za 10 dni, drugič za en 5 dni. Sam sem bil z očetom pri vseh kemoterapijah in naših zdravnikih, prav tako tudi pri dr. Klehru in edino sam lahko presodim, da je že odnos do pacienta razlika kot noč in dan. Povem lahko, da je oče po prvem zdravljenju prišel od Klehra kot da bi se na novo rodil. Ko smo ga pripeljali domov, je doma kar skočil iz avta, toliko energije in moči je dobil nazaj, žal pa ga je že naslednji dan uničila kemoterapija in to je bilo za njega tudi usodno. Glede na to da je shujšal, mu je zdravnik na onkologiji, ki ga je zopet videl prvič predpisal isto kemoterapijo, ki pa jo oče ni mogel več prenesti in po tej kemoterapiji smo čakali še 3 tedne in stanje se ni prav nič izboljšalo, bilo je vedno slabše. Odločili smo se da se zopet vrnemo k Klehru, vendar oče je bil že tako izčrpan, da ni bilo več pomoči. Klehr je naročil da naj hitro naredimo CT da bo videl ali je bolezen napredovala ali se izboljšuje. Prosili smo za CT po vseh bolnicah, uslišali so nas le v Izoli. Na onkologiji so dejali da CT ne bodo delali ker je predrag, itak se pa ne splača ker bo oče tako ali tako umrl. Hotel sem vedeti kaj se dogaja in očeta sem odpeljal v Izolo. Še danes mi ni žal. Takoj smo se usedli v avto in v Salzburg k Klehru peljali CT izvid, ki ga je primerjal s tistim ki je bil narejen pred pol leta. Tumor se je zmanjšal za 80 %. Veseli smo bili, vendar je očeta izčrpanost premagala. Po enem mesecu je umrl. Bom pa povedal še kakšno mnenje, sami pa lahko presodite kaj se dogaja v našem zdravstvu. Meseca maja 2007 je bil narejen prvi CT trebuha. Rentgenolog v naši bolnici je spregledal tumor (še danes ne vem kako je lahko rentgenolog) in izdal izvid da ni nobenega tumorja, čeprav se je jasno vidil. Ker so se bolečine v terbuhu večale so ga julija operarirali in ugotovili da so v trebuhu rakasti tumorji. Zadnji CT ki pa je bil narejen novembra 2007 pa
Edvard-slo
28. 08. 2008 18.41
-1
Nadaljevanje iz prejšnje objave... Če bi se že takrat vedelo kar se je videlo na CT, bi se zdravljenje pričelo 3 mesece prej. IN kdo bo sedaj odgovarjal ta takšno življensko napako? Nihče, tudi rentgenolog ne, saj se včasih zgodi tudi takšna "manjša" napaka da se slučajno kaj spregleda. Svoje mnenje o vsem tem si lahko presodite sami, dejstvo je da sem sam dal še enkrat preverit CT čisto nevtralnemu rentgenologu in sem hotel vedeti samo to ali je res, da je tumor po Klehrovem zdravljenu za 80% manjši, kot je dejal Klehr. Nisem mu povedal kaj je rekel Klehr, dobil pa sem popolnoma isti odgovor, tumor je bil resnično 80% manjši kar je samo potrdil, da Klehr ni lagal. Niti za 1 EUR mi ni žal ki sem ga dal Klehru, ker imamo sedaj popolnoma čisto vest, da smo za očeta naredili prav vse kar smo lahko. In tudi to da svoje zadovoljstvo, čeprav očeta ni več med nami. Moje mnenje pa je, da naj se vsak odloči za zdravljenje pri Klehru takoj in ne potem ko se pri nas pove da ni več pomoči in ravno to je problem tudi pri Klehru, saj dobi večinoma "odpisane" bolnike. Sem pa v Salzburgu govoril z veliko slovenskimi bolniki ki hodijo k njemu samo še na kontolo, vsi so bili pri nas odpisani, Klehr pa jih je pozdravil. Na kratko bi našo onkologijo opisal z eno besedo takole. To je idustrija in ne zdravljenje rakastih bolnikov. Sem pa v tem članku naredil kakšno krivico tudi tistim ki na onkologiji izstopajo, žal je le to, da tistih ki izstopajo v pozitivno stran jaz nisem nikoli srečal, razen naše sosede ki sem jo poiskal sam. Sam pa bi se odločil isto kot oče in tako kot je svetoval dr. Klehr. Zdravljene z uradno medicino in njegovo pomočjo.
warezovc@email.si
28. 08. 2008 11.09
+1
vsi vi papki ki verjamete zdravilcem raje kot doktorjem .. ste papki :) enostavno hehe
blaaaaazno
27. 08. 2008 22.37
moj sorodnik pa je umrl zaradi kemoterapije..po njej je dobil nekaj na pljučih in zaradi tega umrl....je pa med tem ko je hodil k dr. Klehru se mu rak ustavo in ne več šeril...to pomeni po moje da je delovali....res pa da ko je pogledal članek v Jani ki ga je tako blatla je izgubil vso upanje...torej pravim samo da tudi če pri nekaterih ni delovalo ni rečeno da ne deluje...ko pa objavljajo take članke pa samo vzamejo upanje več stotim obolelim katerim so SLO zdravniki že obrnili hrbet in rekli da jim ni več pomoči...
topovsek@hotmail.co.uk
27. 08. 2008 21.22
ON NI ZDRAVILEC, ZDRAVILEC po slovensko pomeni: guru, prostitutka, maser... on pa ni slovenski zdravilec! ON JE DR. MEDICINE.
topovsek@hotmail.co.uk
27. 08. 2008 21.20
To so spet pogumne obdolžitve, za katere bo POP TV drago plačal. Vsaj novinarja bi lahko imenoval, da bodo drugi vedeli, kdo je tisti P.J. ki jim dela takšne težave. Dr. med. Klehr je dokazano zdravnik medicine. In kdor ga ima v javnosti za zdravilca, Bog ne daj še v primerjavi s slovenskimi zdravilci, ta si lahko že sedaj išče novo službo. Slovenija še ni zrela za Evropo. Ne znajo niti nemščine, niti nemških zakonov. Niti se ne znajo obnašati v javnosti. Če bi resno imeli kaj proti temu zdravniku, bi ga že zdavnaj tožili oz. prijavili nemški zdravniški zbornici. Tako pa nimajo nič, da bi lahko pod to napisali svoje ime, naši člani strokovnega sveta. Kdo je kaj rekel? Bo POP TV sam nosil stroške, če ne bo imenoval teh naših strokovnjakov, ki ne poznajo svojega poklicnega kodeksa. Kje so bili, ko je naša vlada legalizirala dr. Kobala, ki ni dr. med, da lahko prodaja strojčke za zdravljenje raka. In kje so bili, ko se je delal zakon za naše šarlatane, ki spadajo pod zdravstvo. Kje so bili, ko se je odločalo kdo bo nov minister za zdravje. Naši Bogovi v belem, ki se tako zelo bojijo konkurence, da prepuščajo rajši zdravljenje angelčkom, kot da bi se potrudili za alternativno in komplementarno medicine. Sedaj smo se pa res osramili na celem svetu, mi slovenci, ki se delamo pametnejše od najpametnejših.
JKar
27. 08. 2008 20.33
pozdravček..... malo prebiram vaše izjave...kdo je kriv, in kdo ni kriv.....verjetno le malo kdo od vas pozna na kakšen način se pri omenjenem zdravilcu zdravi....zato ne vem zakaj nekateri o tem razpravljate....blatite ga samo zato, ker je ''strokovna'' oz uradna medicina se tako odločila...in očitno jim gre nekaj pri njem v nos....res je da je potrebno pri njem plačati ok 2000 eur za eno zdravljenje....ampak to traja lahko več let....kot pa je, ne bom imenovala tega zdravnika iz onkološkega inštituta, rekel ta dotični zdravnik, da lahko to zdravilo, ki ga klehr naredi za 2000 eur, on naredi za 150 eur, me čudi, da še tega ni storil... moja teta se je zatekla po pomoč k njemu....in je pomagalo....res je, da je obenem jemala tudi kemoterapije... po mojem mnenju, eno brez drugega ne more delovat....in mogoče je to zdravilo, kako uspešneje zdraviti raka: uradna in alternativna medicina skupaj. žel mi je za vse, ki so izgubili bližnje.....ampak, bi vprašala tiste, katerim je nekdo umrl zaradi raka na onkološkem inštitutu....je kdo katerega zdravnika izpostavljal? in ga imenoval za šarlatana?..... vsak naredi, kar je v njegovi moči, po moje tudi klehr....če pa pride k njemu pacient, ki ima raka v zadnjem stadiju, pa verjetno čudeža ne more naredit.... kot je sam rekel, je za njih uspeh, če nekomu lahko vsaj za nekaj let podaljšajo življenje.... pa lep pozdrav
Jozsef
27. 08. 2008 20.25
Se enkrat bom poudaril, da ne gre za naivnost. Ljudje pac zelijo izkoristit vsako moznos, ki se jim ponuja, 'kaj pa ce bo pomagalo, saj skoditi mi itak vec ne more'. Zato gre. Tega, tisti, ki niste poskusili ne morete razumete. Je tako da LACNEMU SIT NE VERJAME. Ko boste enkrat (tega vam ne zelim) imeli taksen primer in okusili to s smrtjo svojega bliznjega, nekoga, ki ga imas rad, potem sele boste razumeli. Prej ne.
Buena Vita
27. 08. 2008 20.05
HINT JA SO KRIVI IMAŠ OTROKA,TA ZBOLI,NIHČE MU NEVE POMAGAT,VEŠ DA BOŠ GATE PRODAL Z RITI DA REŠIŠ SVOJEGA LJUBEGA HJA,POTREBNO BI BILO VPRAŠAT TAKE KI SMO SVOJE DRAGE IMELI V NAROČJU,NE VEDOČ KDAJ BO NJIHOV POSLEDNJI ZDIHLJAJ LOVIŠ SE ZA VSAKO SLAMKO,SI ZATO KRIV? MENIM DA SO KRIVI LOPOVI,VSEENO, KAJ IN KOMU KRADE ,,,GOLJUFA,,,KDO KRADE JE LOPOV,Z NJIM V AREST
hint
27. 08. 2008 19.42
Krivi so naivni ljudje, ki nasedajo takšnim "zdravilcem".